Cuptor electric încorporabil Bosch – păreri

Gătesc în fiecare zi. Deci îmi trebuie aparate trainice, care să nu se strice când îmi este lumea mai dragă.

După renovarea bucătăriei am trecut de la un aragaz Zanussi la plită pe gaz și cuptor electric încorporabile Bosch.

Le-am cumpărat online de la eMag, avea cel mai bun preț în acel moment. Acum este la super ofertă, la pachet cu o plită încorporabilă, tot Bosch. Tot la eMag găsești și lista de specificații. Eu vreau să punctez doar ce mi-a plăcut la cuptor, după folosirea lui la pregătirea diverselor meniuri zilnice.

După trei săptămâni de gătit intens revin cu părerile mele despre cuptorul electric încorporabil Bosch HBA42S350E.

Ce am gătit la cuptorul electric Bosch

 • lasagna (felul preferat al Alexiei)
 • pizza. Impresii: „Mama, asta este best pizza ever!” După cum se vede și din fotografia de mai jos, până m-am dus să iau telefonul să fac și eu o poză la produsul final Alexia deja mușcase dintr-o bucățică de pizza.
pizza-la-cuptor-electric-incorporabil-bosch
pizza-in-farfurie-la-cuptor-incorporabil-bosch
 • bruschete, mult mai apreciate decât cele făcute la aragazul Zanussi pentru că cuptorul se încălzește mai repede, uniform, cu încălzire superioară și inferioară. În 2 minute în cuptorul preîncălzit pâinea pentru bruschete este gata.
bruschete-la-cuptor-incorporabil-bosch
 • sărățele. Ca și la bruschete, mai mult mi-a luat pregătirea aluatului decât coacerea sărățelelor. S-au mâncat toate sărățelele din cele 2 tăvi în aceeași zi, deci au ieșit bune.
saratele-la-cuptor-incorporabil-bosch
 • pește cu legume. De obicei fac peștele și carnea pe grill pentru că este mai rapid. Dar am încercat și la cuptor și a ieșit demențial.
 • mama a făcut și cozonaci de Paște, la un cuptor electric Whirlpool și au ieșit minunați. Am mâncat unul întreg imediat ce s-a răcit un pic. Am rugat-o când vine în vizită la noi, să testam și la cuptorul Bosch, dar sunt sigură că vor ieși la fel de bine.

Ce îmi place la cuptorul electric încorporabil Bosch HBA42S350E

 • Are funcție ecoClean, cică se curăță singur printr-o metoda eco, în timpul gătirii. Pereții ecoClean sunt acoperiți cu un strat special compus din particule minuscule de ceramică ce preiau murdăria și o descompun, menținând astfel cuptorul curat și reducând posibilele mirosuri cu până la 80%. Autocurățarea are loc în timpul gătirii.
 • Cuptorul Bosch are multe funcții, 8 la număr. Până acum, cele mai des folosite au fost cea de încălzire rapidă și cea de încălzire superioară și inferioară. Am observat că pizza și sărățelele nu s-au mai copt cu coajă groasă și așa de crocante ca atunci când foloseam aragazul Zanussi.
 • Pot găti la mai multe tăvi în același timp. Până acum nu am gătit și dulce și sărat în același timp, dar în curând voi testa și asta. Pentru a găti mai multe feluri concomitent trebuie folosită funcția de aer cald.
 • Cuptorul Bosch are sistem telescopic de susținere a tăvilor. Acest model are 2 astfel de tăvi cu sistem telescopic și un grătar.
tavi-cuptor-incorporabil-bosch
 • are funcție de siguranță pentru bebeluși și copii mici. Panoul și ușa rămân reci chiar dacă înăuntru cuptorul este încălzit la peste 200 de grade.
 • Panoul de comandă este foarte ușor de folosit, intuitiv. Apeși pe câteva butoane și setezi și timpul de gătire. Când se termină timpul de copt setat ești avertizată printr-un semnal sonor.
panou-comenzi-cuptor-incorporabil-bosch
 • Cărticica cu instrucțiunile de folosire este foarte bine structurată pe capitole, este ușor de găsit secțiunea care te interesează. Plus că are și câteva idei de meniuri, în cât timp se gătesc diferite tipuri de carne, de aluaturi, prăjituri, temperaturi și setări pe care trebuie să le faci pentru a asigura un produs final delicios.

În concluzie nu m-aș mai întoarce niciodată la un aragaz clasic. Cuptorul încorporabil electric Bosch își merită toți banii.

Acestea au fost părerile mele după utilizarea cuptorului electric încorporabil Bosch HBA42S350E. Îți mulțumesc pentru vizită. Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: