7 combinații de culori de purtat în această primăvară

M-am plictisit de culorile neutre din garderobă. Această primăvară mă inspiră să am mai multă veselie în vestimentație. Florile de pretutindeni, în sute de nuanțe, superbele magnolii care mă anunță de la fereastră că a venit vremea pentru culoare.

Dar ce combinații de culori se poartă în această primavară?

Am început să mă uit pe blogurile de fashion preferate tocmai pentru a  putea studia combinațiile de culori de purtat în această primăvară, înafară de Rose quartz și Serenity, culoarea anului stabilită de Pantone.

Am ales 7 combinații destul de îndrăznețe, foarte puternice, vii, cu care vei atrage privirile oriunde te vei duce.

#1 Albastru + galben muștar

Dacă mi-ai fi recomandat ca mâine să mă îmbrac cu o combinație albastru deschis/închis și galben muștar aș fi făcut ochii mari și ți-aș fi spus „No way!”. Dar uitându-mă la ținutele de mai sus îmi dau seama că albastru și galben muștar chiar merg împreună, arată tineresc, fresh.

De aceea îmi place să urmăresc cu conștiinciozitate blogurile de fashion, pentru că îmi oferă inspirație și curaj să adaug mai multă culoare în garderobă.

Poți alege un top galben muștar cu imprimeu deosebit și o pereche de blugi evazați, pentru că tot sunt în tendințe în acest sezon, purtați împreună cu încălțăminte cu toc. Sau poți purta pantalonii de stofă blue serenity cu un top galben muștar. Nu uita de accesorii, acestea întregesc o ținuta, o personalizează.

#2 Galben muștar + violet

Galbenul și violetul sunt culori complementare, care se fac una pe cealaltă să strălucească, daca le porți în aceeași ținută.

Ți-ai cumpărat o fustă violet închis din imitație de piele? Ți se pare prea elegantă pentru un outfit de zi? Poart-o împreuna cu un pulover finuț galben muștar. Vei obține o ținută vibrantă, șic, tinerească.

#3 Tonuri de maro + galben muștar

Combinațiile de culori de mai sus ți s-au părut prea putenice? Păstrează galbenul muștar și înlocuiește culoarea mai îndrăzneață cu tonuri de maro. La un astfel de outfit poți alege încălțăminte simplă, în ton cu ținuta sau poți opta pentru o pereche de pantofi cu animal print, tot în tonuri maronii.

#4 Galben muștar + roșu

Roșu și galben sunt ambele culori foarte puternice, aș putea spune orbitoare. Purtate împreună, mai ales în timpul zilei ar putea fi prea mult pentru preferințele majorității doamnelor și domnișoarelor.

În schimb poți alege doar o culoare strălucitoare, de exemplu galbenul muștar, iar pentru partea roșie a ținutei să te orientezi la un roșu mai închis, o nuanță de grena care să tempereze gama coloristică a ținutei.

#5 Roșu cu roz fucsia

Roșu și roz – un fashion faux pas pe care avem voie să-l încălcăm în această primăvară. Indiferent de cum alegi să combini aceste două culori în ținuta ta, trebuie să fii atentă și la micile detalii pentru a obține un outfit reușit.

După cum poți observa și la ținutele bloggerițelor de mai sus accesoriile aproape că lipsesc. Ținuta roz-roșu este una cu atitudine. Și dacă tot ai apucat-o pe această cale a combinațiilor puternice, du misiunea până la capăt. Alege și o geantă plic într-o culoare contrastantă: galben, albastru sau verde smarald.

#6 Albastru + portocaliu

Ca și în cazul combinației galben – violet, și această alăturare de culori albastru – portocaliu are același efect. Fiind complementare, aceste culori se fac să strălucească una pe cealalată atunci când le purtăm în aceeași ținută.

Poate că o ținuta portocalie din cap până în picioare  este prea mult pentru ochii umani, deși a început sezonul ochelarilor de soare. Dar nu greșești purtând o rochie maxi albastră împreună cu o geantă portocalie.

#7 Roz + verde

Aici ai mai multe opțiuni. Poți merge „over to the dark side” (am văzut recent Star Wars): verde închis și roz fucsia, o combinație de culori frumoasă și elegantă. Sau poți opta pentru nuanțele pastelate de verde și roz, obținând astfel un outfit în ton cu culorile primăverii.

Potae doar mi se pare mie, dar, deși Pantone a anunțat Rose Quartz și Serenity Blue ca fiind culoarea anului, în această primăvară se poartă foarte mult galben muștar.

Magazinele online care se aliniază cel mai repede cu tendințele din modă, cu nuanțele de culori în tendințe sunt FashionDays și Answear la categoria îmbrăcăminte în special, și dePurtat și Komodos la categoria încălțăminte.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost cele 7 combinații de culori în tendințe pentru acest sezon. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: