Este indicat să ne spălăm pe față dimineața? Da sau nu?

Acum câțiva ani, pe timpul facultății am stat la cămin. Îmi aduc aminte că una dintre colegele mele de cameră a spus că ar fi încetat să se spele pe față dimineața pentru că cineva de la TV a spus că acesta ar fi fost cel mai bine păstrat secret al celebrităților pentru o piele frumoasă.

Am zis – oook și mi-am continuat viața. Nu am dat importanță și în curând am uitat totul. A fost doar părerea unei colege, doar o fată ca oricare alta la urma urmei.

Se pare totuși că ea avea dreptate. Pe de o parte.

Ceea ce a auzit este că Salma Hayek nu se spală pe fața dimineața pentru a preveni pierderea anumitor uleiuri benefice produse în cursul nopții care, potrivit ei, mențin pielea tânără și un PH echilibrat.

În ultimii ani, dezbaterile asupra faptului dacă să ne spălăm/curățăm sau nu fața dimineața pentru a ne păstra tenul impecabil au avut loc destul de frecvent. Părerile dermatologilor sunt împărțite.

Este destul de confuz, într-adevăr, mai ales în cazul femeilor (uneori și bărbații) cu ten sensibil și iritat, cu erupții acneice care se întâmplă în cele mai nepotrivite momente posibile. Știi, cum ar fi nunta surorii tale sau înaintea unei întâlniri importante.

Ai observat că am folosit cuvintele „spălare” la începutul articolului și apoi „curățare” chiar deasupra acestui paragraf? Asta pentru că se referă la două lucruri cu totul diferite.

Curățăm sau spălăm fața dimineața?

Spălarea feței este vorba despre stropirea cu apă și apoi ușor uscarea delicată, prin tamponare cu un prosop curat sau un prosop de hârtie.

Curățarea este un ritual în sine și este nevoie de mai mult decât un demachiant, uneori, pentru a finaliza o curățare de rutină completă.

mujo-dimineata-curatare-demachiere-delicata-fata

Nu este nimic în neregulă cu curățarea feței dimineața, dar dacă o cureți bine înainte de a merge la culcare noaptea, să repeti operațiunea dimineața este doar o chestiune de preferință.

Sunt aici să îți spun că, dacă te-ai decis într-o zi că nu ai chef să-ți cureți tenul dimineața nu se va întâmpla nimic cu fața ta.

De fapt, este chiar mai bine (părerea dermatologilor) uneori, să nu utilizezi un demachiant, la trezire, cu excepția cazului in care este unul ușor, care lucrează în avantajul tău și nu împotriva ta.

În unele dimineți nu simt nevoia să folosesc apa micelară Bioderma, deși aceasta este foarte delicată cu pielea și hidratează fără să usuce. Totuși vara curăț tenul în fiecare dimineață cu apa micelară urmată de o cremă hidratantă cu factor de protecție.

O variantp mai economică de apă micleară pentru bugetul tău este cea de la Garnier despre care am citit multe review-uri pozitive.

Dezavantajul folosirii unui demachiant gras sau a unei soluții de curățare prea puternică este faptul că acestea interferează cu stratul protector al pielii. Indepărtează într-adevăr (așa cum a spus Salma) uleiurile bune și apare senzația de mâncărime și de piele uscată.

Dacă ai de gând să folosești o cremă hidratantă, de preferat cu factor de protecție, atunci o curățare dis-de-dimineață este necesară. Și în acest caz dermatologii recomandă folosirea unor produse delicate cu pielea.

PS: Salma Hayek nici nu-și curăța și nici nu se spală pe fața dimineața. Dar, a afirmat că se demachiază riguros înainte de culcare, proces peste care nu sare niciodată, oricât de obosită ar fi.

Tenul poate suferi schimbări atunci când trecem la sezonul rece. Iarna se usucă, vara se îngrașă. Deci produsele din timpul verii este posibil să nu se mai potrivească în sezoanele mai reci. Trebuie să-ți cunoști pielea, să-ți dai seama dacă un produs ți se potrivește, ce îți irită pielea, ce o face să se îngrașe sau ce îi priește.

Deci spunem NU la spălatul feței dimineața (mai puțin zona ochilor pentru că ne mai trezim cu puchini :) ) și spunem DA curățării tenului dis-de-dimineața dacă simțim nevoia.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajose te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările despre cum să ne curățăm tenul dimineața. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: