Adu primăvara în casa ta prin culoare!

mujo cum sa aduci primavara in casa ta

Primăvara și-a intrat deja în drepturi. Zile însorite, copaci înfloriți, nu e de mirare că gândurile ne duc deja spre țărmurile mării, spre întinderile de iarbă verde de la munte.

În plus, cum ar putea cineva ignora sutele de culori și tonuri care ne încântă privirile: de la zambilele roz, la narcisele vesele, lalelele delicate, magnoliile albe violet.

Primăvara este sezonul reînnoirii și al renașterii la viață. Și după cum probabil știi, reînnoirea, schimbarea ar trebui să pornească de la interior spre exterior. Interiorul casei tale, desigur.

Am aruncat o privire asupra celor mai populare tendințe în materie de home-deco, în special în domeniul culorilor care au potențial să ne aducă primăvara nu doar în suflet ci și în căminele noastre.

Experții în culoare și-au prezentat deja gamele coloristice favorite, paletele de culori pentru primăvară-vară, așa că ține de tine să-ți alegi preferata pentru casa ta….verde, galben, albastru, roșu, mult alb desigur.

Mai jos am selectat 3 palete de culori în tendințe pentru decor interior în 2016. Studiază-le cu atenție și apoi pregătește-ți bugetul pentru o reîmprospătare a casei în culorile preferate.

Benjamin Moore și a lui paletă albă

Paleta alb Benjamin Moore
Sursă foto

Ai putea crede că albul, fiind o non-culoare, nu poate avea o paletă de nuanțe pe care să o poți folosi în decorarea interiorului casei tale. Dar Benjamin Moore ne demonstrează contrariul. Așa că iubitoarele nuanțelor deschise, a albului în special, au de unde alege atunci când își doresc un decor minimalist, aproape monocrom.

Benjamin Moore a nominalizat albul pur ca fiind culoarea anului în materie de home-deco. Deși poate parea monoton, plictisitor chiar, un design all-white al casei tale nu este lipsit de farmec și eleganță.

Expertul Houzz în decor interior, Yanic Simard, ne propune să renunțăm la ideea de alb pur peste tot. În schimb să-l combinăm cu nuanțe suave de alb gri, alb bej sau chiar alb cu verde măsliniu, în scopul creării unui ambient primitor, călduros, care să nu semene cu o cameră de spital.

Pentru a ieși din monotonia albului simplu mai poți încerca să adaugi o culoare vibrantă, prin mici detalii: o bridă în tavan, un perete pictat, un tablou cu design minimalist, dar de efect. Nuanțele recomandate pentru culoarea contrastantă sunt: albastru bleu, galben pastelat, gri închis dar și roșu pentru cele mai îndrăznețe dintre noi.

Paleta de culori vibrante Behr

Culori de primavara Behr
Sursă foto

Culoare în garderobă? Poate că a venit timpul pentru un pic de culoare și în casele noastre. Sau poate chiar mai multă! Pentru unele dintre noi paleta de culori în tendințe pentru design interior de la Behr este puțin prea îndrăzneață, dar dacă privești cu atenție fotografia de mai sus vei observa că toate nuanțele sunt dulci, suave.

Un amestec de nuanțe calde dau o mai mare importanță detaliilor care fac o încăpere să strălucească, fără a fi prea greoaie și prea apăsătoare ca stil. În funcție de gustul tău, poți alege două – trei nuanțe pentru culoarea pereților, a tavanului sau pentru o bordură interesantă în jurul ferestrelor. Apoi adaugă mici detalii colorate cum ar fi câteva perne decorative, un vas de flori impresionant sau o oglindă cu design elegant.

Pentru a realiza un design modern, contemporan, trebuie să fii atentă la spații. Și aici intră în scenă lecțiile de geometrie de la școală. Trebuie doar să fii atentă la formele de bază ale încăperii pentru a desena linii simple pline de culoare care vor adăuga profunzime și stil căminului tău.

Accente tropicale pentru design interior în stilul Pratt & Lambert

Accente tropicale
Sursă foto

I-am urmărit ani de zile, dar acum cei de la Pratt&Lambert dau tonul în ceea ce privește paletele de culori în tendințe pentru această primăvară. Și cu siguranță gama coloristică propusă de ei, Urban Jungle, este alegerea perfectă dacă îți plac culorile naturii.

Paleta de culori Urban Jungle cuprinde tonuri pământii, o mulțime de nuanțe de verde, multe modele tropicale și fundaluri gri închis tocmai pentru a reproduce într-o manieră impresionantă varietatea peisajelor naturale.

Acesta este un trend care a fost deja adoptat de foarte multe magazine de decorațiuni interioare, deci nu vei întâmpina probleme căutându-le.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost cele mai în tendințe palete de culori pentru a reîmprospăta designul căminului tău, toate în nuanțe calde, primăvăratice.  Acum, tot ce trebuie să faci este să cumperi cutiile de vopsea, precum și accesoriile și micile obiecte de decor interior care fac diferența dintre un design anost și unul plin de culoare, stil și eleganță.

Featured photo: athomedesigninc.com