Machiaj perfect – cum trebuie poziționate luminile

Abia după ce am terminat renovarea apartamentului mi-am dat seama că am uitat un lucru important de pe lista mea de cerințe: un loc unde să mă pot machia în condiții optime de spațiu și lumină.

Am renunțat la măsuța de toaletă pentru o mică bibliotecă și o ladă șic, cu spațiu de depozitare. Așa că am rămas cu oglinda de pe hol, care deși este mare și mă pot admira în toată splendoarea, nu îndeplinește condițiile realizării unui machiaj perfect. Lumina de sus, este una gălbuie, cade ciudat, face umbre pe față. Am impresia că aplic tot timpul prea mult machiaj, mai ales după ce mă văd în lumină naturală.

Soluția salvatoare a venit de la baia de serviciu, ultima pe lista de renovări. Acolo mi-am propus să fac în așa fel încât să am toate condițiile necesare pentru machiaj.

Am tot studiat cum aș putea obține lumină bună pentru machiaj, care sunt condițiile pentru un machiaj natural, ce tip de becuri ar trebui să folosesc. Am alcătuit o listă scurtă de produse must-have pentru a obține dintr-un spațiu mic, neluminat natural, un loc numai bun pentru machiaj.

#1 Renunță la lumina de pe tavan!

Atunci când te machiezi trebuie să renunți la iluminatul de pe tavan. Nu spun că trebuie să te machiezi în întuneric. Lumina de pe tavan este înșelătoare, face umbre pe față și astfel ești tentată să aplici mai mult machiaj decât este necesar. Și surplusul se vede la lumină naturală.

#2 Aplicele și spoturile te ajută

Două- trei aplice, spoturi sau lămpi speciale de baie poziționate pe laterale și în partea superioară a oglinzii vor crea un ambient perfect pentru machiaj. Nu vei mai avea umbre pe față. Aceasta este poziționarea luminii pe care ne-o recomandă specialiștii în make-up. Poți opta pentru o oglindă cu leduri laterale integrale dacă ideea de lămpi sau spoturi nu te încântă.

Oglinda Bemeta
Oglindă Bemeta

#3 Alege becurile potrivite

Pentru a obține o lumină cât mai naturală ai nevoie de becurile potrivite. Caută-le pe cele cu indicele de redare al culorii (CRI) mai mare de 90. Acest indice este înscris pe ambalajul becului.

#4 Evită luminile colorate

Bec cu lumină gălbuie? Mai bine îl lași la magazin. Poate îi trebuie altcuiva. Ție nu-ți va fi folositor la machiaj. Și becurile cu tentă rozie trebuie lăsate la raft. Nu vei vedea clar toate imperfecțiunile și poți uita să aplici concealer în toate locurile în care ai nevoie sau să nu întinzi bine fondul de ten. Lumina led-urilor poate fi obositoare dacă le folosești o zi întreagă. În schimb pentru a obține un machiaj impecabil ai nevoie de ele.

#5 Încearcă un întrerupător reglabil

Un întrerupător reglabil pentru intensitatea luminii este perfect pentru a crea condițiile optime realizării unui machiaj perfect. În așa fel poți vedea cum arată machiajul tău în toate condițiile: de la soare puternic, la lumina de birou, la lumânările dintr-un restaurant romantic.

Oglinzile cu iluminare cu led pot avea prețuri destul de piperate. Cel mai ieftin ieși dacă vei cumpăra o oglindă simplă și lămpile speciale pentru iluminat lateral separat. Cele mai ieftine lămpi de baie le-am găsit aici și aici.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările pentru poziționarea luminilor în colțul nostru special pentru make-up. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: