Ce inaltator auto alegem pentru siguranta copiilor?

Din 30 septembrie 2014, soferii sunt obligati sa se asigure ca, pe timpul conducerii masinii, minorii poarta centura de siguranta sau sunt transportati in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate. De asemenea, a fost interzisa transportarea copiilor in varsta de pana la trei ani in autovehicule neechipate cu sisteme de siguranta.

Nerespectarea de catre conducatorii auto a acestor dispozitii se pedepseste cu trei puncte de penalizare. Copiii care au o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule care au sisteme de siguranta pentru sofer si pasageri numai daca sunt fixati/ prinsi cu un dispozitiv de fixare in scaun pentru copii.

Dar in cazul care locuiesti aproape de gradinita si de scoala(noi stam la 200m departare), ai un supermarket in fata blocului, nu prea folosesti masina.

Noi de exemplu, folosim masina doar cand mergem in vacante sau la rude si prieteni din alte localitati.

Pentru asa putina miscare cu masina nu vad necesitatea unui scaun auto. Dar pentru ca fetita nu are inca peste 135 cm, conform noilor reglementari, avem nevoie de un inaltator auto pentru copii.

Am vazut un model in Kaufland, cel mai ieftin din cate am vazut. Este ca o perna mai ridicata, special pentru copii cu varsta de peste 3 ani, pentru ca acestia sa nu fie incomodati de centura. Lucrul care m-a socat este faptul ca acest inaltator auto pentru copii era din polistiren, singurul model de la raft fiind si rupt. Pai si cu siguranta copiilor ce facem? O lasam pe baza unei bucati de polistiren?

Si asa am inceput sa caut inaltator auto la magazinele online cu articole pentru copii. Am gasit diferite modele.

Gasesti inaltatoare auto pentru grupa 2/3 de greutate: 15 – 36 kg, deci pentru copii cu varsta mai mare de 3 ani. Preturile variaza intre 49 de lei, cel mai ieftin model, pana pe la 200 lei, pentru modele mai elaborate.

Inaltatoarele auto recomandate mai jos au cotiere si sisteme de prindere in 3 puncte a centurii de siguranta in masina. Aceste inaltatoare se monteaza numai pe bancheta din spate, cu fata la sensul de mers. Sunt confortabile pentru calatoriile mai lungi datorita formei lor anatomice.

Singurele diferente de pret se justifica prin faptul ca unele modele au suport special pentru bauturi, cotiere reglabile in doua pozitii si sezutul mai moale si mai spatios.

Da click pe poze pentru a vedea mai multe detalii despre inaltatorul auto care te intereseaza. Vei fi redirectionata pe pagina magazinului online care il comercializeaza.

Inaltator auto pentru copii – recomandari online

Inaltator auto 15-36 kg
Inaltator auto 15-36 kg

Scaun inaltator Peacoat
Scaun inaltator Peacoat

Inaltator auto Booster plus
Inaltator auto Booster plus

Inaltator auto Leo
Inaltator auto Leo

Inaltator auto City Booster Juju
Inaltator auto City Booster Juju

Inaltator auto Toppo luxe
Inaltator auto Toppo luxe

Vrei un scaun auto pentru copii? Vezi aici cateva modele recomandate!

Daca folosesti inaltatorul, nu uita sa asiguri copilul cu centura de siguranta, altfel acest „scaunel” este inutil, chiar periculos.

Noile prevederi referitoare la transportul minorilor vor intra in vigoare in 30 de zile de la momentul publicarii lor in Monitorul Oficial, adica incepand cu data de 20 februarie 2015.

Acestea au fost recomandarile de inaltatoare auto pentru copii, modele pe care le poti cumpara online. Iti multumesc pentru vizita! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: