Scaune auto pentru copii – cum sa-l alegi pe cel potrivit

Daca esti parinte atunci sigur ai auzit de modificarea legii cu privire la scaunul auto pentru copii. Scaunul auto, un brad omologat desigur, a fost tot timpul obligatoriu pentru copii pana la 3 ani. Pentru copiii de pana la 12 ani ai de ales: vor fi transportati in masina doar cu scaun auto pentru copii potrivit greutatii si inaltimii, sau prinsi cu centura de siguranta.

Modificarea legii impune penalitati drastice la puncte si amenzi mari pentru incalcarea regulilor de transportare in conditii de siguranta a minorilor din vehicul. Deci modificarea care a intrat in vigoare acum cateva zile te poate afecta si la buzunar.

Un singur lucru mi-as dori sa-l stie parintii. Bineinteles ca fiecare face ce vrea si suporta consecintele, dar siguranta copiilor ar trebui sa fie pusa pe primul loc in orice situatie.

In fiecare zi vad copii transportati pe scaunul din fata, in bratele mamei de obicei, fara centura. Nu judec pe nimeni, dar daca vine vreun sofer neatent din spate si loveste cu viteza masina se poate intampla o nenorocire. Mi se pare ca acest lucru poate fi evitat doar mutand copilul si mama pe bancheta din spate, asigurati cu centura sau in scaun auto special pentru copil.

Daca te hotarasti sa cumperi un scaun auto pentru copii, trebuie sa il alegi pe cel potrivit pentru inaltimea si greutatea copiilor, si neaparat trebuie ales un scaun omologat, care a trecut de testele de siguranta.

Trebuie sa te gandesti cat de mult il vei folosi, ce greutate si inaltime are copilul, si sa alegi scaunul auto potrivit pentru comoara ta.

Scaunele auto pentru copii sunt impartite pe mai multe grupe, pentru a face mai usoara alegerea parintilor:

  • grupa 0 – nou nascuti pana la aproximativ 9 luni (0 – 10 kg);
  • grupa 0+ – bebelusi pana la aproximativ 12 luni (0 – 13 kg);
  • grupa 1 – copii de la 6 luni pana la aproximativ 4 ani (9 – 18 kg);
  • grupa 2 – copii de la 3 ani pana la aproximativ 8 ani (15 – 25 kg);
  • grupa 3 – copii de la 6 ani pana la aproximativ 12 ani (22 – 36 kg).

Mai jos am facut o selectie de 14 scay=une auto pentru copii, modele pe care le poti cumpara online. Preturile pornesc de la 250 lei pentru un scaun auto de calitate.

Majoritatea modelelor de scaune auto pentru copii recomnadate mai jos au centuri cu sistem de prindere in 5 puncte, sunt reglabile pe nivele de inaltime in zona umerilor.

Centura autoturismului poate fi prinsa prin spatele scaunului (situatie in care se vor folosi centurile scaunului) sau poate fi prinsa peste scaun si peste copil (in mod identic cu folosirea centurii pentru adulti). Spatarul este reglabil pe mai multe pozitii de inclinare. Au pernute pentru cap si protectii laterale.

Da click pe poze pentru a afla mai multe detalii despre scaunele auto care iti plac. Vei fi redirectionata pe pagina magazinului online care le comercializeaza.

Scaune auto copii – modele pe care le poti cumpara online

Scaun auto BabyGo Freemove
Scaun auto BabyGo Freemove

Scaun auto Chicco Elletta
Scaun auto Chicco Elletta

Scaun auto Chicco Neptun
Scaun auto Chicco Neptun

Scaun auto Remi
Scaun auto Remi

Scaun auto Cybex Solution
Scaun auto Cybex Solution

Fotoliu auto Lorelli
Fotoliu auto Lorelli

Scaun auto Coccolle mov
Scaun auto Coccolle mov

Scaun auto DHS
Scaun auto DHS

Scaun auto Kinderkraft
Scaun auto Kinderkraft

Scaun auto Moovy
Scaun auto Moovy

Scaun auto Coccolle
Scaun auto Coccolle

Scaun auto Pallas
Scaun auto Pallas

Scaun auto Pierre Cardin Praga
Scaun auto Pierre Cardin Praga

Scaun auto Solution
Scaun auto Solution

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu reducerile si promotiile magazinelor online din Romania.

Acestea au fost recomandarile de scaune auto pentru copii pe care le poti cumpara online. Iti multumesc pentru vizita! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: