Epilare definitivă cu laser Soprano Ice – soluția pentru păr blond

Tot auzind în stânga și-n dreapta despre epilarea definitivă am decis să-mi fac și eu. Sunt blondă, cu pielea foarte deschisă, doar pe picioare am fire mai închise la culoare.

Am fost la o ședință de test la Nomasvello. Rezultatul: nu va fi eficient în cazul meu. Așa că a trebuit să găsesc alte alternative la IPL, care promit că ajung și la foliculii de păr blond.

Am ales tehnologia cu laser Soprano Ice, după ce am chestionat bine o prietenă cu aceeași tonalitate a pielii și a părului care a apelat și ea la acest tip de epilare.

Diferențe între IPL și epilarea definitivă laser Soprano Ice

Spre deosebire de IPL, epilarea definitivă laser Soprano Ice funcționează și la părul blond, chiar și pe pielea bronzată.

Soprano Ice este mai eficientă decât IPL-ul, deci vei avea nevoie de mai puține ședințe, undeva între 6 și 8. Apoi o ședință de întreținere pe an atunci când simți nevoia. Asta pentru că niciuna dintre metodele de epilare definitivă nu este 100% eficientă.

mujo epilare definitiva laser soprano ice
Sursă foto

O ședință de IPL la Nomasvello este 137 lei/zonă, pe când una cu laser Soprano Ice este mult mai scumpă. Cu cât zona este mai mare, cu atât mai mult crește prețul. Ca să-ți dau un exemplu, pe picioare la IPL ajunge 274 lei/ședința, pe când la laser ajunge până la 850 lei/ședința. Prețurile de la salonul unde am ales să-mi fac epilarea definitivă le găsești aici.

Și mie mi s-a părut cam scump, dar având în vedere că IPL-ul nu este eficient la părul meu am fost nevoită să aleg varianta mai scumpă dar care îmi oferă rezultatele dorite.

Specialiștii spun că epilarea definitivă cu laser Soprano Ice este mai sigură decât cea cu IPL, datorită modului de acționare al luminii laserului. Mai multe detalii despre modul în care acționează laserul Soprano Ice găsești aici.

Epilare definitivă laser Soprano Ice – impresii după prima ședință

Prima ședință am avut-o acum o lună.

Am început cu mustața și linia bikinilor. De ce:

  • mustață blondă, cu multe fire ca puful, dar foarte enervante, mai ales pe timp de vară;
  • linia bikinilor foarte iritată, indiferent de metoda de epilare aleasă.

Ședința de epilare definitivă a început cu o sesiune de consultanță. Am fost întrebată dacă am operații, tatuaje, dacă iau medicamente  fotosensibilatoare, dacă am alunițe și alte dispozitive metalice. După ce am citit un acord și l-am semnat am început procedura.

Am pus ochelarii de protecție și protecția pentru dinți (pentru cei cu bază metalică, chiar dacă sunt acoperiți cu ceramică), mi s-a aplicat un gel rece și am început procedura cu aparatul. Simți căldură și o senzație de durere combinată cu usturime, rezonabilă că intensitate.

Pentru mustață mi s-au recomandat 6 ședințe. După ce le termin vom analiza dacă va mai fi nevoie de încă una sau două.

Pentru linia bikinilor s-a aplicat același tratament: gel, acoperit o aluniță pentru a nu o arde cu laserul. Durerea și senzația de arsură și usturime în această zonă au fost muuuuult mai intense. Senzațiile sunt progresive, deci nu o ții într-o usturime pe toată perioada procedeului, dar spre sfârșit le simți. Așa o fi la blonde, nu știu, dar doare.

Totuși impulsul ține doar 40 de secunde, rezonabil ca durată. Plus că domnișoara a spus că dacă nu mai suport durerea ne putem opri oricând pentru o pauză.

Tot procedeul a durat 40 de minute cu tot cu consultanța de început.

Indicații după epilarea definitivă cu laser Soprano Ice

Imediat după procedeu trebuie aplicată cremă hidratantă și neapărat cremă de protecție solară.

4-5 zile nu este indicată expunerea la soare, doar cu cremă de protecție dacă nu se poate evita ieșirea. Există riscul de pigmentare a pielii în zonele în care am efectuat epilarea definitivă. Deci neapărat SPF!

E posibil să se înroșească pielea și să se umfle ușor zona, dar dispare în 2-3 zile. La mine nu s-a întâmplat.

Efectele se văd în 2 săptămâni, când părul începe să cadă. La 13 zile după epilare am observat primele rezultate. Nu a dispărut tot părul, cam în proporție de 70-80%. Tot am simțit nevoia să-l epilez, mai ales că în acea perioada eram deja în concediu. Dar nu m-am mai iritat la epilarea cu lama în zona bikinilor. Părul a crescut mai rar și parcă mai lent.

Următoarea ședință de epilare definitivă cu laser Soprano Ice va fi la o lună după prima ședință, apoi la doua luni și tot așa progresiv, încă 3 – 4 ședințe până scap de părul blond.

Dacă aș găsi o lampă fermecată și mi-ar îndeplini o dorință la capitolul înfrumusețare ar fi ca foliculii de păr de pe corp să fie automat transferați pe cap, să am și eu un păr des, cu mai mult volum. Asta înafară de sănătate, pace and stuff.

Ce mi-a plăcut, ce m-a încântat și m-a făcut să aleg epilarea definitivă în detrimentul metodelor cu ceară, aparat sau cu lamă a fost timpul scurt, dispariția foliculitei și rezultatele pe termen lung. Abia aștept să sar într-o rochiță sau într-un costum de baie fără să-mi programez mai intâi epilarea la cosmeticiană.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acesta au fost impresiile și rezultatele după prima ședință de epilare definitivă laser Soprano Ice. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!

Featured image: popsugar.com