Cum să alegi un scaun ergonomic pentru copii

Petrecem mare parte a zilei așezați pe un scaun în fața calculatorului. Copiii noștri la fel. La școală au scaune foarte rigide. După o oră de stat jos la ședința cu părinții am simțit că nu mai rezist, deci mă gândesc că la fel se simt și copiii noștri timp de cel puțin 4 ore pe zi.

Până când se vor introduce în școli scaune ergonomice pentru copii, eu ca părinte trebuie să mă gândesc ca fetița mea să aibă o poziție cât mai corectă acasă. Aici putem controla și alege în cunoștintă de cauză ce model de birou și scaun ergonomic pentru copii să cumpărăm.

Cum alegi un scaun ergonomic pentru copii?

Un scaun ergonomic pentru școlari trebuie ales în asa fel încât poziția copilului să fie una corectă, astfel ca în timp coloana lui să nu sufere.

  1. Scaunul de birou trebuie ales pentru vârsta și statura copilului. Un scaun prea înalt sau unul prea mic nu-l va ajuta pe școlar să-și mențină o poziție corectă a coloanei. Ca idee brațele trebuie să se așeze natural pe mânere, iar picioarele să ajungă până jos, la podea sau pe suportul de picioare al scaunului. Unele modele mai scumpe de scaune ergonomice pentru copii au un fel de inel în jurul picioarelor scaunului tocmai pentru a asigura o poziție corectă a copilului. Deci scaunele pentru copii trebuie să fie ajustabile pe înălțime.
  2. Spătarul este și el foarte important pentru postura corectă în poziția șezând. Ideal ar fi să alegem un scaun cu spătar ajutabil, pentru a-l putea potrivi exact cu statura și silueta copilului.
  3. De preferat ar fi ca și perna de șezut a scaunului să fie ajustabilă, în funcție de înălțimea copilului. În cazul în care șezutul scaunului nu poate fi ajustat trebuie să alegi un scaun cu șezut într-o formă ergonomică, ușor oval, rotunjit.
  4. Suport în zona lombară, un alt lucru la care trebuie să fii atentă atunci când alegi un scaun ergonomic pentru copii.
  5. Roțile scaunului trebuie să fie cât mai stabile, iar scheletul să fie de preferat din metal, pentru a evita eventualele răsturnări.

Concluzia este: cu cât scaunul are mai multe părți ajustabile, cu atât acesta este mai bun pentru postura copiilor. Chiar dacă este mai scump inițial, faptul că poate fi ajustat îl face să poată fi folosit o perioadă foarte lungă de timp, până când copilul iese din perioada de creștere.

Pe lângă un scaun ergonomic este indicat ca școlarii care stau mult timp la birou să aibă unul cu plan înclinat, ca în imaginea de mai sus.

Vezi de unde poți cumpăra online un astfel de birou ajustabil, perfect pentru postura copiilor.

Mai jos am ales 4 scaune ergonomice pentru copii, care au raport calitate/preț avantajos. Dă click pe poze pentru a afla cât costă scaunele care te interesează. Vei fi redirecționată către paginile magazinelor online recomandate de unde le vei putea cumpăra.

Scaune ergonomice pentru copii

scaun-ergonomic-scaune-online
Stoc epuizat

Un scaun ergonomic pentru copii, disponibil în mai multe variante de culori. Prețul este unul rezonabil, nici foarte scump, dar nici printre cele mai ieftine. Are garanție 24 de luni. Șezutul și spătarul sunt tapițate cu mesh, pentru a asigura o bună circulație a aerului. Scaunul este reglabil doar pe înălțime.

La magazinul online Somproduct am găsit o gamă destul de diversificată de scaune de birou pentru copii, dintre care am ales 2 modele pe care ți le recomand mai jos.

Scaun de birou pentru copii Mike
Scaun de birou pentru copii Mike

Scaun de birou pentru copii Sweety
Scaun de birou pentru copii Sweety

Scaunul de birou pentru copii Mike este realizat pe cadru metalic tapițat cu piele ecologică, rezistent și ușor de întreținut. Cadrul metalic asigură stabilitate și rezistență în timp, iar spătarul tapițat oferă o poziție corectă a spatelui. Scaunul este ajustabil doar pe înălțime.

La scaunul de birou Sweety am remarcat spătarul tapițat cu mesh, într-o formă interesantă care oferă suport spatelui, nelăsând mult loc pentru poziții incorecte. Scaunul este ajustabil doar pe înălțime.

Vezi toată gama de scaune de birou pentru copii de la magazinul online Somproduct.

Scaun copii FOX GTS Freestyle
Vezi preț eMag!

Scaunul FOX Freestyle este un scaun confortabil, rotativ, destinat copiilor. Spătarul scaunului este executat din plasă elastică “care respiră”, asigurând suport sigur în zona lombară. Șezutul are formă ergonomică, cu partea frontală rotunjită. Scaunul este dotat cu mecanism “Free Style” care asigură balansarea permanentă a spătarului, cu posibilitatea reglării efortului de înclinare.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările de scaune ergonomice pentru copii, plus câteva sfaturi despre cum să-l alegi pe cel potrivit pentru vârsta și activitatea copiilor tăi. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: