Cel mai bun șampon pentru păr blond

Fie că ești o blondă naturală sau mergi la salon în mod obișnuit pentru a-ți vopsi părul în tonuri aurii, un lucru este sigur: găsirea unui șampon bun este cheia pentru a-ți păstra culoarea și strălucirea.

Pentru că sunt blondă de mulți ani, nici nu-i mai număr, m-am hotărât să-ți vin în ajutor și să-ți povestesc despre experiența mea cu șuvițele aurii ca soarele. Voi analiza ce șampoane am folosit, pe care dintre ele le consider cele mai bune, mai ales din perspectiva raportului calitate / preț.

Dar mai întâi trebuie să te asiguri că folosești șamponul pentru păr blond așa cum trebuie pentru a beneficia de avantajele lui.

Cum să folosești șamponul violet pentru păr blond

Șampoanele violet sunt în tendințe în ultimii ani. Dar, așa cum vă va spune orice hairstylist sau colorist, pigmenții de corectare a culorii au fost un truc practicat de mult timp de profesioniști. Are legătură cu roata culorilor, unde culorile complementare se „ajută”. Tonurile galbene gen pui de găină vor fi domolite, răcite ca tonalitate, de culoarea complementară, violet, de unde și utilizarea acestui șampon pentru podoaba capilară blondă.

Cine poate folosi șamponul violet?

Oricine are păr blond, fie șuvițe sau în totalitate blond. Chiar și persoanele care au părul cărunt pot beneficia de avantajele șamponului violet. Acesta va crea un efect luminos al părului cărunt.

Mai jos am listat pașii pe care trebuie să îi parcurgi atunci când folosești șamponul violet.

În cele mai multe privințe șamponul violet este asemănător ca utilizare cu un ăampon normal. Totuși acesta nu va înlocui în totalitate șamponul obișnuit. Vei alterna spălările cu șampon violet cu cele cu șampon obișnuit, în funcție de cât de rece îți dorești să fie tonalitatea părului tău blond.

#1 Umeziți ușor părul. Profesioniștii ne sfătuiesc să umezim părul cel puțin un minut cu apă călduță.

#2 Pui în palmă cantitatea de șampon violet pe care o folosești de obicei. Aceasta diferă de la persoană la persoană în funcție de tipul de păr, de lungime. Șamponul violet îți poate păta pielea, de aceea unele persoane folosesc mănuși atunci când îl utilizează. Eu nu folosesc mănuși, și nici nu am rămas cu mâinile pătate.

#3 Masează 2-3 secunde în palme șamponul. Apoi pune-l pe scalp folosind mișcări circulare ușoare, care să nu agreseze firul de păr. Acest șampon trebuie lăsat pe păr un pic mai mult decât cel obișnuit, undeva la 1-2 minute. În acest timp poți aplica mișcări ușoare pe scalp. Dacă îl lași mai mult timp pe păr, riști să îți usuce podoaba capilară. Clătește cu apă călduță.

#4 Repetă operațiunea de la punctul 2, apoi clătește bine-bine părul. Acesta este un pas foarte important, pe care ar trebui să-l faci cu mare grijă, fără a trage de păr, care este în starea lui cea mai fragilă, cea udă.

#5 Aplică balsam sau mască hidratantă, tot pentru păr blond. Eu am păr fin cu tendință de îngrășare, așa că orice balsam, mască folosesc, le aplic doar pe lungimea părului, niciodată pe rădăcini. Las-o să acționeze câteva minute, apoi clătește bine-bine.

#6 Pentru a proteja și mai mult părul profesioniștii recomandă folosirea prosoapelor din microfibră. Eu folosesc cu succes tricouri vechi, având grijă să nu frec părul, doar îl tapotez ușor.

Pe mâini șamponul violet nu pătează, dar pe cabina de duș, pe cadă sau pe faianță pătează. Lasă pete care se duc greu, mai ales dacă au avut timp de câteva ore să acționeze. Așa că poți clăti cada, fiind atentă să nu rămână urme de șampon violet.

În continuare, am alcătuit o listă cu Top 3 șampoane care te vor ajuta să-ți păstrezi părul blond ca și cum ai fi ieșit azi de la salon, menținându-și tonurile reci și strălucirea, și în plus să arate mai sănătos pe termen lung.

Top 3 cele mai bune șampoane pentru păr blond

Următoarele șampoane nu îți vor deteriora părul. În schimb, îl vor hidrata fără a adăuga substanțe chimice inutile. Așa vei continua să fii cea mai bună blondă care poți fi.

#3 Șampon Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet

Șampon Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet

Prima dată când am încercat acest produs era acum mulți ani, l-am achiziționat dintr-un salon. Țin minte că mi s-a părut foarte scump, dar având încredere în hairstilistul meu, am zis că îl încerc. Îl alternam cu șamponul meu obișnuit, iar rezultatele țineau cam o săptămână.

Atunci când folosești un șampon violet este indicat să nu uiți să aplici și o mască de hidratare, de preferat de la același brand. Pentru acest șampon violet, care are ușoară tendință de uscare a părului, specialiștii ne propun să îl folosim împreună cu:

Masca nu am testat-o, dar Cicaplasme mi-a plăcut foarte mult. Deși este cam scump, am simțit că a meritat efortul financiar. Am simțit că părul nu mai este atât de fragil și degradat. Este mai rezistent la rupere, nu se mai electrizează la fiecare atingere. Acest tratament asigură protecția termică a părului, până la 230°C, elimină efectele oxidării și ale radiațiilor solare.


#2 Șampon violet Moroccanoil Blonde Perfecting

Șampon violet Moroccanoil Blonde Perfecting

Șamponul violet Moroccanoil este special conceput pentru nevoile unice ale părului blond sau alb grizonat. Nu conține sulfați, curăță delicat părul, în timp ce depune pigmenți violet pentru a contracara nuanțele galbene și portocalii. Trebuie lăsăt să acționeze 3-5 minute. Astfel tonurile nedorite sunt neutralizate și culoarea este protejată mai mult timp. Acest șampon este hidratant, repară cuticula părului și îl lasă lucios, revitalizat și foarte ușor de pieptănat.

Ca preț este un pic mai scump în comparație cu șamponul de pe locul întâi, și cam la fel ca preț față de locul al treilea. Poate fi folosit cu balsamul pentru hidratare și regenerare, balsam pe care îl am în rutina de îngrijire a părului de foarte mulți ani. Pentru că are o formulă curată, îl folosesc și pentru fiica mea, care are părul lung.


#1 L’Oreal Professionnel Serie Expert Blondifier

L'Oreal Professionnel Serie Expert Blondifier

Șamponul violet preferat este cel din gama L’Oreal Professionnel Serie Expert. Are un raport calitate/preț excelent. Îl găsești de cele mai multe ori la reducere la majoritatea magazinelor online cu produse de îngrijire a părului. Îmi place pentru că nu usucă părul, îl folosesc alternativ cu șamponul L’Oreal Professionnel Biotin Inforcer. Nu încarcă părul, face suficient de multă spumă pentru a-mi simți părul curat.

Îl folosesc împreună cu masca hidratantă din aceeași gamă, pe care o aplic pe lungimea firelor de păr.


Am ales aceste trei produse pentru că le-am testat pe părul meu, pe perioade lungi de timp și am putut observa efectele. Nu sunt singurele produse pe piață, dar sunt printre cele mai apreciate.

De-a lungul timpului am testat ocazional și Kemon, un șampon profesional cu efect de înlăturare a tonurilor roșiatice, galbene, arămii din parul blond. Se poate cumpăra din saloane sau de pe site-ul oficial. Am fost mulțumită, doar că mi-a uscat un pic părul, mai ales la vârfuri. Ca avantaj pentru Kemon, menționez că pentru părul meu a fost necesară doar o spălare pe săptămână cu acest șampon mov pentru a avea efectul dorit.


Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acesta a fost Top 3 șampoane violet pentru păr blond, si de unde le poți cumpăra online la prețuri avantajoase. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!

Featured image: pixabay.com


Publicat

în

de către

Etichete: