Am intrat în contact cu uleiul de cocos organic acum un an. Prima dată l-am folosit la dulciuri raw-vegane, în încercarea mea de a renunța la zahărul rafinat și de a mânca mai sănătos împreună cu familia.
Apoi, citind despre beneficiile si proprietățile acestui ulei minune am început încet-încet să-l folosesc și în ritualurile de frumusețe.
Mai jos am făcut o listă cu întrebuințările cosmetice pentru ulei de cocos organic, ce am testat până acum și la ce intenționez să-l testez în 2016.
Ulei de cocos pe corp în loc de cremă hidratantă
În urmă cu câțiva ani am dezvoltat o alergie la parabeni, alergie care m-a lăsat cu puține opțiuni în materie de creme și cosmetice pe care pot să le folosesc. Dădeam un sac de bani pe creme hidratante (de corp). Pielea era hidratată, dar pentru puțin timp. În câteva ore revenea la aspectul uscat.
Asta până am încercat uleiul de cocos de la Solaris.

La început l-am achiziționat de la Plafar. Acum îl cumpăr exclusiv online, pentru că au multe oferte, de aici.
L-am folosit regulat după fiecare duș, iar pielea mea este mult mai hidratată. Minus: miros a prăjituri cam jumătate de oră, deci dacă nu îți place izul cocosului, te sfătuiesc să alegi o variantă fără miros.
Face minuni la coate, călcâie, genunchi, în zonele care se usucă foarte mult.
Ulei de cocos pe corp ca scrub organic
Amestecă o jumătate de ceașcă de zahăr sau sare de mare cu aceeași cantitate de ulei de cocos încălzit (în bagne marie, nu direct la foc). Aplică pe corp, cu mișcări delicate. Elimină pielea moartă. Rezultatul? O piele fină ca de bebeluș. Scrubul îl folosesc o dată pe săptămână.
Ulei de cocos pe păr pentru hidratare
Tot citind pe net despre cum poți folosi uleiul organic de cocos la aproape orice, am zis să-l testez și pe păr. Eu am părul fin, cu tendință de îngrășare rapidă. Mă spăl pe cap o zi da, una nu. Vârfurile, din cauza decolorărilor repetate, sunt destul de deteriorate.
O dată pe săptămână aplic ulei de cocos din abundență, doar pe vârfuri. Las aproximativ 5-6 ore să-și facă efectul, apoi mă spăl pe cap.
Am observat o îmbunătățire a aspectului vârfurilor despicate (parcă sunt mai puține) și nu mai sunt la fel de greu de aranjat la uscare și coafare.
Pentru rezultate și mai bune am citit că trebuie să te dai pe păr de seara, lași uleiul de cocos să acționeze toată noaptea și dimineața să te speli pe cap. Dar mi s-a părut cam incomod. Ori murdărești fața de pernă, ori dormi cu un prosop pe fața de pernă, dar riști să te trezești cu urme pe față.
Am mai citit că poți să folosești uleiul de cocos și pe părul uscat, după coafare, dar într-o cantitate foarte mică, pentru a nu-ți îngrășa părul proaspăt spălat. Pe părul uscat eu folosesc ulei de argan, tot organic, dar mă bate gândul să folosesc tot ulei de cocos.
Ulei de cocos în loc de pastă de dinți
La o lingură de ulei de cocos organic, presat la rece, adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial de lămâie, mentă, ce gust îți place ție. Uleiul esențial este opțional. Amesteci până se omogenizează și te speli pe dinți.
Albește dinții (de la bicarbonat) și dezinfectează cavitatea bucală (de la uleiul de cocos).
Pasta de dinți este în teste de vreo două săptămâni. O ușoară albire se vede, dar problema intervine la gingii și la miros/gust. Cred că mă spăl eu pe dinți prea viguros, pentru că acum am gingiile destul de sensibile, mă dor când folosesc pasta de dinți cu ulei de cocos. Iar de miros/gust nu mai spun. Nu este unul plăcut. Dar dacă reușești să-l tolerezi, îți vei simți gura foarte curată.
Ulei de cocos pentru hidratarea cuticulelor și a unghiilor
Ca și la piele, uleiul de cocos organic este foarte hidratant. Îmi masez cuticulele cu ulei, le împing cu un bețișor special și așa sper să reușesc să nu le mai tai. O dată pe săptămână, după ce înlătur oja, unghiile au parte de un masaj prelungit cu ulei de cocos organic.
Ulei de cocos pentru hidratarea tenului
Am tenul cu tendință de îngrășare, așa că am evitat aplicarea oricărui tip de ulei pe față. Dar când am avut buzele uscate (de la o răceală luuungă) le-am dat în fiecare zi, de câteva ori, cu ulei de cocos, și așa am reușit să le aduc la starea inițială. Am citit că este deosebit de bun pentru pielea uscată și mai ales în zona din jurul ochilor, aplicat și masat ușor, cu degetul inelar.
Ulei de cocos în loc de cremă de epilat
Încălzește un pic de ulei de cocos la bagne marie, aplică-l pe picioare, masează ușor și începe sesiunea de epilare. Îți recomand să ai aproape un prosop cu care să-ți mai ștergi mâinile din când în când. Uleiul în combinație cu apa călduță de la duș este foarte alunecos, vei avea senzația că aparatul de ras îți alunecă din mână.
Pe lângă faptul că este ieftin, mult mai ieftin decât multe creme de renume, uleiul de cocos este organic. Deci este o alegere sănătoasă și după cum ai citit mai sus poate fi întrebuințat la multe ritualuri cosmetice și de înfrumusețare.
Tu la ce folosești uleiul de cocos organic?
Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.
Acestea au fost întrebuințările uleiului de cocos organic, cele pe care le-am testat și cele pe care intenționez să le testez în noul an. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!