Tatuaj sprâncene – experiența mea cu micropigmentarea

Natura m-a înzestrat cu sprâncene subțiri, cu fire lungi, rare, pe care le-am agresat ani de zile cu pensatul intensiv. În ultimii ani am observat că am spații goale destul de mari, care mă deranjau atunci când încercam să le acopăr cu fard de sprâncene.

Am încercat mult timp tot felul de uleiuri, fără rezultat totuși. Apoi am citit la special-koko despre experiența ei cu micropigmentarea sprâncenelor. Și așa s-a aprins beculețul. Vreau și eu sprâncene perfecte!

Atunci când vrei un rezultat cât de cât natural al aspectului sprâncenelor tale ai două variante:

  • micropigmentarea sau tehnica fir cu fir
  • microblandingul sau tehnica pudră, efect umbrire.

Ce presupune micropigmentarea

Procedeul de micropigmentare presupune redesenarea fir cu fir a sprâncenelor, creându-se astfel impresia de sprânceană naturală. Folosind această tehnică poți umple golurile din sprâncene, poți masca cicatrici, poți corecta tatuaje mai vechi.

Micropigmentarea se face cu un ac special care introduce pigmentul prin micropulsațiile produse de aparatul la care este atașat manipulul.

Efectul durează aproximativ 1 an de zile. Procedura se realizează în două-trei etape, la distanță de 20-30 de zile, în funcție de tipul de ten.

Ce presupune microblandingul

Prin tehnica de microblanding firele pot fi „desenate și mai subțiri decât prin micropigmentare”. Această procedură mai este numită și BIO Tatuaj 6D, datorită pigmenților non-toxici și hipoalergenici.

A fost unul dintre motivele principale pentru care am optat pentru microblanding.

Pigmenții folosiți sunt vegetali și nu conțin fier, ceea ce înseamnă că nu vor deriva în alte culori, în timp. La microblading introducerea pigmentului se face printr-o lamă foarte fină, atașată la un stilou.

Efectul durează un pic mai mult decât la micropigmentare, în funcție și de tenul fiecăreia și de cum ai grijă de zona sprâncenelor după tatuajul semipermanent. Dar despre cum să-ți îngrijești sprâncenele dupa microblanding îți povestesc mai jos, prin prisma experienței mele după procedeu.

Părerea mea despre și după microblanding la sprâncene

M-am programat la tatuajul sprâncenelor prin micropigmentare la Floarea de Colț, unul dintre cele mai apreciate saloane din Bacău. Emoțiile mele erau mari-mari, pentru că era vorba totuși de o procedură semipermanentă, și oricât de mult aș fi citit despre ea, mă gândeam că efectele vor rămâne pe chipul meu cel puțin 1 an de zile, chiar mai mult.

Când am ajuns, primul lucru după ce am semnat că sunt de acord cu procedura, a fost să stabilim forma sprâncenelor perfecte pentru fizionomia mea. În mare parte am lăsat specialista să-și facă treaba. Cum nu mă duc la doctor să-i spun unde să mă taie și ce tratament să-mi dea, am considerat că nici aici nu trebuie să influențez foarte mult procedeul.

De aceea îți recomand să te duci la un salon bun, unde știi cât de profesioniști sunt, din experiență proprie sau din recomandări.

Mi s-a prezentat acul steril, s-a desfăcut în fața mea și m-am întins la orizontală pentru a începe procedeul. Nu am simțit durere decât 5 minute, până și-a făcut efectul anestezicul local.

După aproximativ 75 de minute m-am ridicat și m-am uitat în oglindă.

Prima impresie a fost că nu m-am recunoscut în oglinda. Aveam sprâncene mai dese și mult mai groase decât cele cu care eram obișnuită.

La micropigmentare efectul imediat după procedură este unul evident, adică se văd foarte mult sprâncenele. Dar fiind purtătoare de ochelari de vedere cu ramă neagră, mi s-a părut că nu se văd așa de tare sprâncenele atunci când îi port. Oricum nu am observat priviri dubioase pe stradă, în drumul spre casă.

Am primit o cremă (vaselină) cu care am fost sfătuită să ung zona tatuajului, cu ajutorul unui bețisor de urechi. În strat subțire, de două ori pe zi timp de 7-8 zile. Apoi timp de 30 de zile, doar o dată pe zi, seara sau dimineața, înainte de duș.

Instrucțiuni de îngrijire post procedură microblanding tatuaj semipermanent

  1. Am fost sfătuită să nu ating cu mâna tatuajul, chiar dacă simt că mă mănâncă. Și în prima săptămână te mănâncă de îți vine să te scarpini cu o perie de curățat părul pisicii :) . Pe măsură ce trec zilele senzația de mâncărime dispare. Pe mine m-a ajutat foarte mult un evantai încropit rapid, dintr-o foaie de hârtie, cu care îmi făceam aer în zona tatuajului. Nu trebuie frecată zona cu nimic pentru că riscă să rămână depigmentată.
  2. Este interzis contactul cu apa. De aceea te dai și cu vaselină înainte de duș. Piscină, jacuzzi, saună sunt BIG NO NO pentru 30 de zile. După duș crema trebuie îndepartată prin tamponare cu un șervețel moale (uscat, nu umed).
  3. Nu trebuie folosite alte produse cosmetice pe rană în timpul vindecării. Operațiunea demachierea a fost efectuată cu maximă atenție, în oglindă, tocmai pentru a putea evita zona sprâncenelor.
  4. Am ales să fac procedura în lunile mai reci tocmai pentru că știam că zona tatuată nu trebuie expusă la soare. După vindecare trebuie folosită întotdeauna o loțiune cu factor mare de protecție în zilele însorite și mai ales vara, când soarele este mult mai puternic. Nicio problemă pentru mine, care oricum folosesc o cremă de protecție și iarna.

Cam la o săptămână de la tatuajul sprâncenelor încep să apară cojițele, care dispar în 2, maxim 3 săptămâni.

După 2-3 săptămâni de la procedură vei observa că tatuajul se va decolora până la 20-30% față de prima zi. În săptămâna a 4-a de la procedură tatuajul se va pigmenta cam până la 50% față de prima zi.

Au trecut 30 de zile de la procedură și va trebui să mă programez pentru retuș, pentru că și microblandingul se desfășoară în două etape, la distanță de 4-6 săptămâni una de cealaltă. Revin cu detalii după procedura de retușare a tatuajului sprâncenelor.

Poză de „before’ nu am pentru că niciodată nu mi-a plăcut cum arăt în poze. Cred că am mai puține poze publice decât agenții sri sub acoperire. Dar îndrăznesc să postez o poză cu microblandingul sprâncenelor la o lună după procedură. Iar după retuș voi mai posta încă o fotografie cu rezultatul final.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost părerile mele după procedura de microblanding a sprâncenelor. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: