6 stiluri superbe pentru decorarea mesei de Paște

Când vine vorba de sărbătoarea Paștelui, un locuitor al peninsulei italiene ar spune „Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi!” Acest lucru înseamnă că ar trebui să-ți petreci Crăciunul cu familia și Paștele cu cine vrei.

Dar ce se întâmplă atunci când sfidezi înțelepciunea italiană și alegi să petreci Pastele acasă invitându-i pe toți cei dragi – inclusiv socrii – să vi se alăture?

Ei bine, asta cere o decorare fără cusur a mesei de Paște (și, desigur, un meniu sănătos dar care să păstreze valorile tradiționale,un meniu gătit la perfecțiune). Dacă nu ești o bucătăreasă experimentată există și firme de catering care îți iau toată povara meniului de pe umeri. Și îți rămâne doar partea de decorare a mesei de Paște.

După ce am găzduit câteva prânzuri de Paște, tot ce pot spune este că aranjarea și decorarea mesei de Paște este una dintre părțile ușoare și plăcute ale acestei sărbători.

Este momentul când se pot scoate la lumină cele mai bune tacâmuri de argint și toate acele accesorii speciale pe care nu le folosești decât la ocazii speciale, tocmai pentru a-ți impresiona invitații! Nu, doar glumesc!

În ceea ce mă privește, decorarea mesei de Paște ar trebui să fie cât mai simplă, cu bun gust și rafinament. Și cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să alegi o paletă de culori și să nu te abați de la ea.

Când vine vorba de decorațiuni de Paște, eu de obicei evit iepurașii, mieii și puii galbeni. În schimb alegem alternative mai elegante, cum ar fi aranjamentele florale, cuiburile, coșurile, fețele de masă și șervețele deosebite, ghirlande tematice sau lumânări.

Acum, cu Paștele atât de aproape, am căutat pe internet idei de decorarea a mesei pascale, pentru inspirație. Și uite așa am ales șase idei de decorare a mesei de Paște, în stiluri diferite, tocmai pentru a fi pe placul tuturor.

#1 Decorarea mesei de Paște cu multă culoare

Iată un decor sofisticat al mesei de Paște. Punctul focal este un mix de culori în nuanțe pastelate cu accente metalice, totul pe un fundal de marmură clasică.

Aranjamentele florale și un element central fermecător fac din acest decor al mesei de Paște o dovadă certă că nuanțele îndrăznețe pot fi foarte elegante.

Pentru a recrea acest aranjament vei avea nevoie de ouă false, de câteva sfeșnice aurite și de niște lumânări care se potrivesc cu paleta de culori, tacâmuri aurite, farfurii și pahare de asemenea cu accente aurii și niște șervețele de masă în nuanța mentă. Nu îți face prea multe griji dacă nu deții o masă de marmură – o față de masă albă, simplă va putea înlocui cu succes marmura.

#2 Decorarea mesei de Paște în stil clasic elegant

Dacă-ți doresti un efect WOW atunci când invitații văd cum ai decorat masa de Paște încearcă paleta de culori: negru, verde și auriu, înfrumusețată de accente naturale.

Poți să începi prin crearea unui design cu două farfurii albe. Între ele poziționează un șervețel decorativ alb-negru. Toată așezarea va fi centrată pe un suport negru cu accente delicate albe.

Finisează aranjamentul prin adăugarea unui cuib de pasăre umplut cu ouă decorative aurite. Decorul clasic elegant este completat de o față de masă alb-negru, cu un imprimeu deosebit, un set de pahare negre, tacâmuri de argint și sfeșnice decorative aurii. Adaugă o piesă centrală, de exemplu un aranjament verde din mușchi, et voila!

Ai obținut un decor clasic elegant al mesei de Paște, decor care va fi îndrăgit și de oaspeții tineri dar și de cei mai în vârstă.

#3 Decorarea mesei de Paște în stil modern

Dă un aer modern la masa ta de Paște folosind un mix vibrant de culori, modele și decorațiuni.

Pentru a pune în evidență fiecare piesă de decor, pune o farfurie neagră sau un șervețel negru între două farfurii elegante, adaugă pahare verzi din sticlă și tacâmuri aurite. Ca și ultim detaliu poți adăuga pe farfurii câte un ou auriu.

Completează decorul mesei tale moderne de Paște cu un buchet central de zambile albe.

#4 Decorarea mesei de Paște în stil minimalist

Poți alege un decor minimalist pentru masa de Paște, folosind o schemă de culori complet albă, îmbunătățita cu accente subtile de culoare.

Pentru a recrea acest aranjament remarcabil, combină decorații albe simple: o față de masă, șervețele din stofă, farfurii și niște figurine drăguțe din ceramică.

Poți face ca aceste decorațiuni să iasă în evidență prin adăugarea unor șervețele de pânză cu model și prin umplerea paharelor cu lichide colorate – cocktail-uri non-alcoolice sau sucuri naturale, de exemplu. Apoi folosește un bol de sticlă umplut cu iarbă și ouă albe, astfel aranjate pentru a semăna cu un cuib de păsărele.

#5 Decorarea mesei de Paște în stil îndrăzneț, neconvențional

De la stilul minimalist, extrem de simplu, trecem la cel îndrăzneț, neconvențional, plin de culoare.

Folosește farfurii în culori îndrăznețe, puternice, șervețele în nuanțe contrastante, tacâmuri aurite și un simplu aranjament floral pentru a se asorta cu verdele și albastrul.  Acest decor vesel de Paște va fi perfect pentru momente de neuitat.

#5 Decorarea mesei de Paște în stil îmbietor, confortabil

Dacă nu ai mult timp pentru realizarea decorului pentru masa de Paște tot ce trebuie să faci este să aduni unele elemente pe care le ai deja prin casă și să încerci să le potrivești.

Folosește farfurii simple, o față de masă asortată și colecția ta cea mai bună de tacâmuri. Pune ouă de Paști (comestibile, nu false) într-un vas ceramic pentru a crea un punct focal al mesei. Adaugă șervețele albe pliate în pahare de vin, flori albe și lumânări.

Aranjarea mesei de Paște nu necesită nici măiestria lui Picasso, nici un buget enorm. Cu doar câteva decorațiuni și un pic de imaginație, vei deveni maestră în arta decorării mesei de Paște.

Acestea au fost stilurile noastre preferate pentru a decora cu bun gust masa de Paște.

Echipa Mujo îți urează „Paște fericit!”.


Publicat

în

de către

Etichete: