15 sfaturi și idei pentru o baie încăpătoare

idei renovare baie maximizare spatiu

O femeie petrece mult timp în baie, pentru coafură, machiaj, îngrijire, știi tu. De aceea baia ar trebui să fie o încăpere primitoare, drăguță, aranjată cu stil dar și cu destule spații de depozitare pentru tot arsenalul de îngrijire și înfrumusețare.

Într-un procent covârșitor, băile din apartamentele noastre (mine too :) ) sunt mici ca dimensiuni. Iar în ceea ce privește spațiul de depozitare, acesta lipsește sau este neîncăpător.

Poate că ideile de mai jos te vor ajuta să profiți la maxim de spațiul din baia ta, unele dintre ele fiind ușor de realizat, fără costuri foarte mari.

Cum să profiți de spațiul din baie – idei de renovare rapidă

1spatiul de sub cada

Spațiul de sub cadă poate fi folosit pentru a depozita gelurile de duș și alte creme și loțiuni pe care le folosești exclusiv la baie. În acest fel este mai ușor și de curățat cada iar încăperea pare mult mai îngrijită, asta în cazul în care ai loc de instalat rafturi rabatabile.

spatiul de deasupra dulapurilor

Și spațiul de deasupra ușii poate fi utilizat pentru a depozita diverse. Trebuie doar să instalezi un raft, ancorat în perete. Ingenios, dar nu prea. Ar trebui depozitate acolo lucruri de care nu ai nevoie în fiecare zi, eventual doar rezerve de hârtie igienica, geluri de duș și cosmetice.

borcane ca spatiu de depozitare

Folosește borcanele de sticlă pentru a depozita diverse cosmetice, chiar și pensule pentru machiaj. Le poți ține pe un suport sau să le ancorezi pe o ușă sau pe un perete, lângă oglindă, pentru a le avea mereu la îndemâna.

depozitare-ingenioasa-1

Un raft supraetajat, în colț, poate fi un element decorativ șic în baia ta, dar și un organizator pentru toate sticluțele și ustensilele tale. Multe rafturi drăguțe pentru a-ți decora baia găsești aici.

rafturi pe usa

Și ușa te poate ajuta cu economisirea spațiului în baie. Prinde niște mânere sau chiar câteva cuiere drăguțe și problema depozitării prosoapelor este rezolvată.

dulap pentru cosmetice

Ți se pare că dulăpiorul din baie este neîncăpător? Folosește-i și ușa. Adaugă pe interior câteva rafturi mici, pentru cosmeticele tale, acolo unde spațiul o permite, bineînțeles.

raftur sic

Rafturile sunt o modalitate de a depozita tot ce îți trebuie în baie. Dar ai nevoie de loc pentru ele. Arată foarte bine, un pic boem parcă, dar dacă vrei o baie ieșită din comun și ai și spațiul necesar, le poți folosi pentru a-ți decora baia cu stil.

depozitare ingenioasa

Vazele de mici dimensiuni sau găletușele metalice îți pot fi de ajutor pentru a-ți depozita pensulele și creioanele pe un perete lângă oglinda. Și nu mai ai blatul de la chiuvetă plin plin.

depozitare

O idee întradevăr ingenioasă: folosirea coturilor de la țevi pentru a depozita uscătorul și placa de păr. Înfrumusețate un pic cu o culoare sau un patern deosebit.

pentru jucariile copilului

Jucăriile copiilor îți ocupă mult loc în baie. Cu ajutorul unui săculeț atașat de perete le poți depozita pe toate și astfel toată lumea e mulțumită. Copilul are toate jucăriile de baie și poate să se joace cu ele, iar tu păstrezi ordinea fără prea mari eforturi.

vaze mici

Dă o nouă viață vazelor din ceramică. O etajeră personalizată poate aduce un plus de prospețime și ingeniozitate în baia ta.

foloseste nisele

Folosește nișele pentru depozitare. Vei economisi astfel spațiu și cu ajutorul unor prosoape colorate ca cele de mai sus vei aduce culoare în baie.

agatatori

Cârligele îți pot fi de ajutor în misiunea ta de a profita la maxim de spațiile de depozitare din baie.

cosuri pentru toate

În coșurile metalice ancorate pe pereții din baie poți depozita toate instrumentele tale de coafură și styling.

spatiul de sub chiuveta

Și sub chiuvetă din baie este mult spațiu de depozitare. De tine depinde cum alegi să o folosești: cu un dulap încăpător sau cu niște etajere drăguțe.

Dacă știi cum să folosești spațiile moarte, orice încăpere, fie ea și baia, poate deveni încăpătoare. Iar dacă nu găsești în magazine ceea ce îți dorești, poți apela la mobila la comandă. Chiar dacă costă mai mult, în timp, beneficiile și confortul oferit de spațiul suplimentar de depozitare te vor mulțumi.

Vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter și să ne dai like pe Facebook.

Acestea au fost câteva idei și sfaturi pentru a optimiza orice locușor și spațiu din baie. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!

Sursa foto: brightside.mehgtvhome.sndimg.com