Parchetul masiv – cum îl îngrijim pentru a-și păstra frumusețea

A fost dragoste la prima vedere. L-am văzut, mi-a plăcut și a trebuit să fie al meu.

Era călduț și confortabil și am iubit modul în care sunetul pașilor mei m-a făcut să mă simt ca acasă.

Mărturisesc: o podea frumoasă din lemn masiv a fost unul din lucrurile care m-au făcut să mă hotărăsc să cumpăr apartamentul meu. Cu toate acestea, la fel ca în fiecare poveste bună de dragoste de la Hollywood, acest lucru al naibii de frumos a trebuit să aducă în viața mea unele intrigi. Parchetul din lemn masiv are nevoie de o doză bună de îngrijire și atenție pentru a rămâne frumos și strălucitor. Ce înseamnă asta?

Apreciat pentru calitatea superioară, pentru proprietățile sale de izolare termică și multitudinea de modele naturale, de paternuri pe care doar lemnul ți le poate oferi, parchetul din lemn masiv are un dezavantaj minor.

Odată ce locuiești într-o casă cu acest tip de parchet, trebuie să ai grijă deosebită pentru a menține aspectul proaspăt și pentru a-i prelungi viața. Acum, dacă te afli într-o relație de dragoste adevărată sau doar o căsătorie de conveniență cu o podea de lemn masiv, iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le știi despre curățarea ei corectă și câteva reguli de întreținere.

Cum să îngrijești parchetul din lemn masiv – o poveste de dragoste contemporană

Romantismul nu se termină odată ce ești într-o relație, nu-i așa? Dragostea se demonstrează prin mici gesturi de zi cu zi care arată celeilalte persoane din viața ta cât de mult îți pasă. În mod similar, o podea de parchet din lemn masiv are nevoie de o rutină regulată de curățare, în scopul de a rămâne în stare impecabilă și fără pete.

Pentru a face acest lucru, trebuie urmați acești pași simpli:

  • Se va mătura sau se va da cu aspiratorul ori de câte ori este necesar. În cazul în care locuiești într-o zonă de mare trafic, poate fi necesar să faci acest lucru la fiecare două zile, sau chiar in fiecare zi.
  • Folosește o soluție de curățat parchetul din lemn masiv o dată pe săptămână. Pentru rezultate optime, utilizează un mop plat din microfibră. Se îndepărtează excesul de apă (ar trebui să fie cât mai puțin umed posibil) și aplică soluția în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Pentru a evita orice deteriorare, trebuie ales un produs de curățare în funcție de finisajul și tipul de lemn.

Menține aprinsă scânteia dragostei

Din când în când avem nevoie de un gest deosebit pentru a revigora pasiunea.

Acest lucru înseamnă că, la fiecare șase luni sau chiar mai des, ar trebui să-ți arăți dragostea prin utilizarea unui polish profesional pentru podeaua din lemn masiv. De obicei, aceste produse promit să protejeze lemnul și să mențină sau să restabilească strălucirea naturală.

Există multe produse disponibile, asa că cel mai bine este să căuți din timp cea mai bună soluție în funcție de nevoile parchetului. De exemplu, unele au efect de îndepărtare a murdăriei, în timp ce altele acționează împotriva zgârieturilor.

Nu renunța la dragostea ta

După mulți ani, chiar și cuplurile cele mai solide, au uneori nevoie de terapie.

Atunci când parchetul este grav zgâriat, iar lemnul și-a pierdut complet strălucirea, nu începe să te gândesti la divorț deja!

Poate că ar fi timpul să iei în considerare o refinisare a parchetului din lemn masiv.

Acum, lasă-mă să-ți spun direct. La refinisarea unei podele din lemn masiv va trebui să ai răbdare și mușchi.

Trebuie să eliberezi camera de mobilă, apoi începe distracția adevărată. Sunt destul de mulți pași tehnici care trebuie urmați pentru a refinisa și reda strălucirea de odinioară a parchetului de lemn masiv. Așa că, cu excepția cazului în care lucrezi în domeniu sau ai mai făcut acest lucru înainte, îți sugerez să angajezi o echipă de experți pentru a face treaba pentru tine.

Această manevră de refinisare presupune câteva cheltuieli, deloc de neglijat, dar la sfârșitul zilei, când vii acasă și te uiți la el, știi că a meritat tot efortul.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandarile despre cum să-ți îngrijești și să menții relația de dragoste cu parchetul din lemn masiv. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: