Idei inedite pentru a decora ouăle de Paște

mujo-oua-paste-sclipici

Sărbătorile înseamnă tradiții și timp petrecut în familie și cu persoanele dragi. De mic copil îmi aduc aminte de tradițiile de  Paște, dintre care vopsirea ouălor în joia din Săptămâna Mare este una pe care am transmis-o cu drag și fetiței mele.

De obicei vopsim ouăle în roșu, cu vopsele cât mai naturale, cu foi de ceapă și alte mici trucuri pe care le-am aflat de la părinți. Anul acesta m-am găsit pusă în dificultate.

Fetița mea vrea ouă de Paște cu sclipici.

Reticentă asupra cerinței la început, am reflectat asupra posibilității vopsirii ouălor cu sclipici. Nu am vrut să-i spun „Nu” așa că am căutat o cale de mijloc.

Am hotărât de comun acord să facem și ouă roșii dar și unele deosebite, neapărat cu sclipici. Am căutat pe internet tutoriale despre cum să realizam ouăle cu sclipici, de ce materiale avem nevoie și cum să facem astfel aranjamente deosebite de Paște.

Cum decorezi ouăle de Paște cu sclipici

Cel mai frumos și mai ușor de realizat tutorial pentru a decora ouăle de Paște cu sclipici l-am găsit pe thegirlinspired.com.

paste-oua-cu-sclipici
Sursă foto

După ce speli bine ouăle, le fierbi și le lași să se răcească poți începe aplicarea sclipiciului. Pentru acest efect cu sclipici vei avea nevoie de:

 • lipici
 • sclipici alimentar
 • bandă adezivă subțire
 • pensulă mică de pictat
 • câteva șervețele pentru uscarea ouălelor după ce ai aplicat sclipiciul.
Sursă foto

Cu o pensulă mică de pictat aplici lipiciul pe suprafața pe care o dorești sclipitoare. Apoi cu degetele aplici ușor-ușor sclipiciul. La început va fi destul de greu să ții oul și să aplici în același timp sclipiciul. Dar cu un pic de răbdare vei reuși. Să îți iei în calcul de la început că vei avea sclipici peste tot :) .

Pentru a realiza imprimeul cu dungi trebuie să aplici pe ou bandă adezivă, apoi locul liber să-l dai cu lipici și sclipici. Banda adezivă trebuie înlăturată foarte ușor, înainte de a se fi uscat lipiciul.

Pentru a realiza imprimeul cu buline nu este nevoie decât de lipici și sclipici pe vârful degetelor. Este cel mai ușor imprimeu de realizat de către copii. Poți opta pentru sclipici de diferite culori sau poți merge pe varianta monocromă, aurie sau argintie ca în fotografiile de mai sus.

Ouă de Paște vopsite natural cu varză roșie și sclipici alimentar

La primul tutorial am rezerve în ceea ce privește lipiciul. Voi căuta o variantă cât mai naturală, pentru că intenționăm să și mâncăm ouăle, nu sunt doar de decor. La tutorialul de mai jos totul este natural, iar culoarea ouălelor vopsite este bestială.

paste-oua-albastre-cu-sclipici
Sursă foto

Ai nevoie de:

 • ouă fierte
 • o varză roșie
 • 4 linguri de oțet alb
 • sclipici auriu alimentar
 • o periuță de dinți veche
 • șervețele de hârtie pentru a așeza ouăle la uscat după vopsire.

Acea minunată nuanță de turcoaz este obținută cu ajutorul verzei roșii. Știu varza este roșie, dar dacă urmezi întocmai pașii de mai jos vei obține nuanța turcoaz și asta fără vopsea toxică.

 1. Taie în bucățele mici varza și pune-o la fiert împreună cu 5 căni de apă. Las-o să fiarbă la foc mic timp de 35-40 de minute. Las-o să se răcească, apoi strecoară apa într-un vas larg și un pic adânc. Eu folosesc un vas de yena pentru această operațiune.
 2. Adaugă cele 4 linguri de oțet alb și amestecă un pic pentru omogenizare.
 3. Pune ouăle în vasul cu vopseaua. Ai grijă ca ouăle să fie cu totul sub lichid și să nu se atingă unul de altul. Lasă-le acolo pentru cel puțin o oră. Pentru a te asigura că vopseaua se prinde uniform poți întoarce ouăle pe partea cealaltă la fiecare jumătate de oră.
 4. După o oră poți începe să scoți ouăle din vopsea. Dacă le lași doar o oră vor avea o nuanță deschisă de bleu turcoaz. Cu cât le lași mai mult cu atât mai intensă va fi nuanța de albastru turcoaz.

După ce s-au uscat bine ouăle le poți stropi cu sclipici, cu ajutorul unei periuțe de dinți sau a unei pensule cu peri mici și aspri.

paste-oua-albastre-cu-sclipici
Sursă foto

Alte idei de decorare pentru ouăle de Paște

mujo-paste-oua-vopsite-aranjament
Sursă foto și tutorial
mujo-paste-oua-vopsite-aranjament-1
Sursă foto și tutorial
mujo-paste-oua-vopsite-aranjament-2
Sursă foto și tutorial
mujo-paste-oua-vopsite-aranjament-3
Sursă foto și tutorial
mujo-paste-oua-vopsite-aranjament-4
Sursă foto și tutorial
mujo-paste-oua-vopsite-aranjament-5
Sursă foto și tutorial
mujo-paste-oua-vopsite-aranjament-6
Sursă foto și tutorial
mujo-paste-oua-vopsite-aranjament-7
Sursă foto și tutorial

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările de tutoriale pentru a obține ouă de Paște vopsite cu sclipici, idei inedite dar ușor de realizat și cu ajutorul copiilor. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!

Featured image: designandpaper.com