Rutina Olaplex 3, 4, 5 – tratament reparator pentru păr

După ani de decolorare și vopsire, părul meu avea nevoie de resuscitare. La câteva luni, când mă duceam la coafor, hairstilista îmi aplica un tratament, dar nu era suficient. Mi-a recomandat să fac o cură de Olaplex nr. 3, 4 si 5.

Tot ce trebuie să știi despre Olaplex

Poate ai mai auzit de brandul de produse de îngrijire a părului Olaplex. Pe pagina lor de Instagram poți vizualiza adevărate transformări ale părului deteriorat cu ajutorul tratamentelor Olaplex. În cele ce urmează îți voi povesti despre povestea mea cu gama Olaplex, despre beneficiile pe care le poate aduce un astfel de tratament premium părului tău și despre cum îl poți aplica. Iar la sfârșit voi lista magazinele online de unde îl poți cumpăra la prețuri avantajoase.

Olaplex nr. 3 tratament hair perfector

Olaplex 3 este un tratament al părului care acționează la repararea oricăror daune pe care acesta le-ar putea avea. Reconstruiește, reface și reconectează structura firului de păr. Repară firele rupte, vizibil. După ce îl aplici, părul tău îl va absorbi și va începe repararea părului din interior spre exterior.

Poate funcționa pe orice tip de păr, de la părul drept până la creț, precum și cu părul vopsit și nevopsit. Este, de asemenea, o alegere excelentă atunci când vine vorba de repararea oricărui păr deteriorat de la decolorare.

Cum să aplici Olaplex 3 pe părul tău

În primul rând, trebuie să verifici dacă părul trebuie spălat sau nu. Dacă nu ți-ai spălat părul de ceva timp, atunci probabil că există o acumulare de ulei. Este mai bine să speli părul înainte de a aplica Olaplex 3 pentru a ajuta părul să-l absoarbă.
De asemenea, poți aplica Olaplex 3 și pe părul uscat, dar probabil că va fi nevoie de puțin mai mult produs.

Spală părul cu șampon (o dată) și folosește ușor un prosop pentru a-l usca.

Aplică Olaplex 3 pe părul umed. Dacă părul tău este foarte deteriorat, atunci ia în considerare aplicarea unei cantități suficiente. Mie stilista mi-a recomandat o cantitate cât o monedă de 50 de bani.

Folosește un pieptene pentru a întinde produsul uniform prin păr.

Lasă-l să acționeze minim 10 minute sau mai mult. Dacă părul tău este deteriorat, este mai bine să-l lași atât de mult timp cât poți. În acest fel, vei obține cel mai bun rezultat.

Spală părul folosind șampon. Olaplex 3 este doar un tratament pentru păr. Prin urmare, trebuie să fie clătit bine după aplicare.

Poți utiliza Olaplex nr. 3 o dată pe săptămână, dacă părul este sănătos. Dacă părul este foarte deteriorat, îl poți folosi de două ori pe săptămână.

Beneficii Olaplex 3

În afară de reparare, Olaplex 3 crește și rezistența părului. Dacă părul tău a fost grav deteriorat, îl va ajuta să-l restabilească la starea anterioară de sănătate. De asemenea, poate ajuta la menținerea texturii părului, indiferent dacă este drept, ondulat sau creț.

Șampon Olaplex nr. 4 + Balsam Olaplex nr. 5

Olaplex nr. 4 este șamponul din gama Olaplex. Împreună cu Olaplex nr. 3 și Olaplex nr. 5 garantează cel mai bun rezultat atunci când vine vorba de repararea părului.

Olaplex 4 ajută la menținerea rezistenței și a strălucirii părului, dacă părul nu este deteriorat. De asemenea, te va ajuta cu orice frizz sau vârfuri despicate. Dacă părul tău are o textură uscată, acest șampon, în combinație cu balsamul Olaplex nr. 5, o pot îmbunătăți, permițându-i părului să rămână hidratat.

La fel ca tratamentul Olaplex 3, balsamul Olaplex nr. 5 poate ajuta la repararea oricăror daune produse părului tău. Fie că acestea au fost cauzate de vopsirea excesivă sau de căldură, vei vedea o îmbunătățire în timp ce utilizezi această combinație de șampon și balsam.

Cum să aplici Olaplex 4 si 5 pe părul tău

Aplicarea Olaplex 4 și 5 este la fel de ușoară ca și orice alt șampon și balsam obișnuit.

Tot ce trebuie să faci este să aplici Olaplex 4, să-l freci bine pe pielea capului, astfel încât să ajungă la rădăcinile părului. Clătești șamponul, apoi aplici balsamul Olaplex 5. Lasă-l pe păr timp de aproximativ 5 minute pentru a permite părului să-l absoarbă. Clătește-l bine cu apă. Și ai terminat!

Olaplex 4 și 5 sunt ambele concepute pentru a fi utilizate în fiecare zi, dacă dorești. Cu toate acestea, este recomandat să speli părul doar de două sau trei ori pe săptămână.

Beneficii Olaplex nr. 4 si Olaplex nr. 5

Olaplex nr. 4 și 5 pot fi utilizate și singure, nu doar în pereche. De aceea, dacă deții un șampon sau balsam preferat, poți folosi Olaplex 4 cu balsamul tău sau Olaplex 5 cu șamponul tău și vei beneficia în continuare de același rezultat.

Produsele Olaplex conțin materiale toxice?

Anterior, în 2020, Olaplex a folosit un ingredient considerat toxic de către autoritatea de reglementare a UE, care a interzis vânzarea Olaplex în Europa. Acest ingredient a fost numit „Lilian”, sau butilfenil metilpropional.

Această substanță chimică specială a fost direct legată de unele riscuri de infertilitate și anomalii hormonale. Totuși, principala sa sarcină a fost să confere produselor Olaplex parfumul unei flori.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce știrile au apărut, Olaplex a decis să elimine în întregime acest ingredient din toate produsele sale. Această schimbare a avut loc pentru toate produsele sale la nivel global, nu numai în Europa.

Acum, ingredientele Olaplex sunt complet sigure și 100% fără cruzime și vegane! De asemenea, Olaplex nu include sulfat, gluten sau siliciu în produsele sale.

tratament olaplex nr. 3, sampon olaplex nr. 4, balsam de par olaplex nr. 5

Experiența mea cu Olaplex 3, 4, 5

Am deja 5 – 6 luni de când folosesc de trei ori pe săptămână rutina de reparare a părului Olaplex. La șampon am ajuns deja la a treia sticlă de 250 ml. Tratamentul Olaplex nr. 3 e pe sfârșite, la fel și balsamul Olaplex nr. 5.

Sunt două modalități de a folosi rutina Olaplex nr. 3, 4, 5. Eu le-am încercat pe amândouă, dar, pentru părul meu, funcționează mai bine a doua. Este un proces de trial & error, până găsești ce se potrivește mai bine cu părul tău.

Diferențele constau în ordinea aplicării produselor Olaplex. După cum vei vedea mai jos, ordinea nu e cu mult schimbată, dar pentru mine s-a văzut diferență când am adoptat a doua opțiune.

Ordinea aplicării produselor Olaplex

Modalitatea nr. 1 de aplicare a produselor Olaplex

  1. Stilista mi-a recomandat să mă șamponez, de două ori, cu șamponul Olaplex nr. 4. Storc părul de apă bine într-un prosop (nu-l frec deloc, doar tapotez).
  2. Aplic Olaplex nr. 3, în palmă, cât un bănuț de 50 de bani. Aplic pe lungime cea mai mare cantitate, apoi cu ce îmi rămâne (f puțin) urc mai sus, dar nu dau niciodată pe rădăcini. Las să acționeze pe păr minim jumătate de oră (cu cât stai mai mult, cu atât mai bine).
  3. Clătesc foarte, foarte, foarte bine cu apă călie. Acest pas este foarte important, să clătești bine părul. Apoi încep să îl usuc normal, de sus în jos. Nu de jos în sus, nu în toate direcțiile pentru că riști să ți se despice firul de păr.

Când folosesc tratamentul reparator Olaplex nr. 3, nu mai aplic balsam Olaplex nr. 5. O dată pe săptămână folosesc Olaplex nr. 3 și samponul Olaplex nr. 4. De restul dăților, folosesc șamponul Olaplex nr. 4 și balsamul Olaplex nr. 5, pe care îl las să acționeze cam 5 minute. Apoi clătesc bine, bine și sunt gata de uscat părul.

Modalitatea nr. 2 de aplicare a produselor Olaplex

Pentru că am firul de păr subțire, care se îngrașă foarte repede, am observat că această modalitate de a aplica rutina Olaplex 3, 4, 5 îmi priește mai mult.

  1. Șamponez părul o dată cu șamponul Olaplex nr. 4. Las să acționeze 2-3 minute, apoi clătesc bine cu apă călduță. Storc părul și îl tapotez cu un prosop.
  2. Aplic tratamentul reparator Olaplex nr. 3 în palmă, cât un bănuț de 50 de bani. Aplic pe lungime cea mai mare cantitate, apoi cu ce îmi rămâne (f puțin) urc mai sus, dar nu dau niciodată pe rădăcini. Îl las în păr minim jumătate de oră (cu cât stai mai mult, cu atât mai bine).
  3. Clătesc bine, bine cu apă călduță, apoi aplic tura a două de șampon Olaplex nr. 4. Clătesc cu apă călduță. Tapotez părul un prosop și încep uscarea părului de sus în jos.

Specialiștii recomandă după acești pași Olaplex 3 și 4, să vii cu aplicarea balsamului nr. 5, pe care să îl lași să acționeze. Clătești bine și începi cu uscarea de sus în jos. Dar, dacă ai părul fin și cu tendință de îngrășare ca mine, ar fi recomandat ca atunci când folosești Olaplex nr. 3, să nu mai pui și balsamul Olaplex nr. 5. Poți încerca, apoi hotărăști cum e mai bine, în funcție de cum reacționează părul tău.

Ca și la produsele de skincare, fiecare trebuie să își alcătuiască o rutină personalizată, în funcție de cerințele și de reacțiile părului.

Șamponul face multă spumă, e nevoie de o cantitate mică la prima șamponare, apoi de o picatură la a doua șamponare. Eu am păr rar, fin, de lungime medie. O sticlă de tratament de 100 ml m-a ținut 6 luni, încă mai am pentru câteva săptămâni. Balsamul la fel, e pe sfârșite, o sticlă de 250 ml, după o folosire de 2 ori pe săptămână, timp de 6 luni și încă mai am pentru câteva săptămâni.

Rezultate după tratament

Părul blond, decolorat și vopsit e destul de greu de întreținut și de reparat. De aceea sunt deosebit de mulțumită de produsele Olaplex 3, 4 și 5. Da, costă destul de mult, dar rezultatele se văd, chiar cred că se merită investiția.

elena @mujo rezultate par dupa tratament cu rutina olaplex

Cu ajutorul acestei rutine Olaplex s-a întreținut foarte bine și culoarea. În poză aveam 5 luni de la ultima vizită pentru șuvițe și vopsit.

elena @mujo rezultate par dupa tratament cu olaplex nr. 3, 4, 5

În partea din față părul era foarte deteriorat, nu mai creștea în lungime pentru că firele erau foarte fine și se rupeau. Încă nu am ajuns la păr perfect sănătos în această zonă, dar mă apropii. În lungime a crescut bine, iar ca aspect s-a îmbunătățit considerabil.

Ce a zis hairstilista

După ce am facut pozele, am trecut pe la coafor pentru reîmprospătarea culorii și a șuvițelor. Larisa, hairstilista, este foarte multumiță de progresul sănătății și aspectului părului meu. În continuare îmi dă aceleași sfaturi, să îmi mențin rutina, să îl usuc prin tapotare, nu prin frecare, și să îl coafez doar cu mișcari de sus în jos.

I-am cerut și un produs de protecție termică. De-a lungul timpului am testat diverse uleiuri, unele scumpe, altele mai ieftine, dar nu mi se potrivesc.

Mi-a recomandat sprayul de protecție termică din gama Keune, l-am comandat, e pe drum. După ce îl folosesc, revin cu păreri.

De unde poți cumpăra produse Olaplex nr. 3, 4, 5

Îl poți cumpăra de la Esteto, eMag, Sephora, LookFantastic, Notino. Prima dată am cumpărat Olaplex de la Sephora, era un pachet cu toate cele trei produse, la reducere. Apoi am comandat doar șamponul (sunt deja la a treia sticluță) de la Esteto. Ideea e că ai șanse să îl găsești la reducere măcar la unul dintre magazinele de mai sus. Transportul este rapid, nu a durat mai mult de 2-3 zile.

Ce mai testez de la Olaplex

Momentan, o dată la două săptămâni, aplic șamponul violet Olaplex nr. 4P pentru corectarea galbenului și e WOW. Review în curând, dar concluzia o știi deja.

Mi-am cumpărat, din proprie inițiativă, uleiul Olaplex nr. 7. Este ok, arată bine părul după ce îl aplic, dar am observat că îmi apare o iritație pe piele după ce îl folosesc. Pățesc la fel cu toate uleiurile de păr, deci voi trece pe spray pentru protecția termică.

sampon pentru par blond olaplex nr. 4p, ulei bonding oil olaplex nr. 7

Se merită să-ți cumperi produse Olaplex?

Eu zic că DA! Rutina pentru repararea părului Olaplex nr. 3, 4, 5 își merită toți banii. Nu am văzut doar eu rezultatele, le-a observat și hairstilista, dar și prietenele mele. Toate au observat o îmbunătățire a stării de sănătate și a aspectului părului meu. De când am început cu tratamentul nu mai am bad hair days, doar good hair days.

Disclaimer: Disclaimer: Mujo.ro este înscris în rețele de afiliere. Asta înseamnă că atunci când cumperi ceva prin intermediul link-ului Mujo primim și noi un mic comision. Acesta nu afectează în niciun fel prețul de vânzare pe care îl plătești pentru produs. În ceea ce privește produsele din categoria Reviews, acestea sunt cumpărate și testate de noi (nu sunt primite ca sponsorizări), ceea ce face ca părerea să nu ne fie influențată în niciun fel. Vei vedea tot timpul atât ceea ce ne place la un produs, cât și ceea ce nu ne place.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost impresiile mele după folosirea produselor Olaplex 3, 4 si 5. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către