Cum aleg mărimea potrivită la adidașii New Balance?

Știm cu toții cât de populari sunt adidașii cu talpă groasă. În primăvară mi-am cumpărat și eu prima pereche de adidași cu talpă groasă.

După aproximativ 2 luni s-au stricat, mai exact în timpul vacanței de la Disneyland. Când am ajuns acasă m-am hotărât să-mi cumpăr altă pereche de adidași, dar de această dată de la un brand de încălțăminte sport mai de calitate.

Am decis să-mi cumpăr o pereche de adidași New Balance.

Problema e că mărimile sunt diferite de la brand la brand. De fiecare dată când mi-am cumpărat încălțăminte a trebuit să fiu foarte atentă la mărimi, mi se potrivește când 37, când 38. Am hotărât să mă documentez online foarte bine asupra mărimilor potrivite la adidașii New Balance.

Aceștia au coduri speciale pentru fiecare model în parte, nu numai un tabel de mărimi pe lungime (ca celelalte branduri de încălțăminte sport) ci și pe lățimea piciorului.

Am găsit un ghid interesant pe blogul celor de Ollie Gang Shop, un ghid de mărimi pentru adidașii New Balance unde sunt explicate codurile pe îndelete, cum să le interpretezi.

În linii mari trebuie să știi că adidașii New Balance au două măsurători la care trebuie să fii atentă: la lățimea piciorului și bineînțeles la lungime.

Pentru femei există șase categorii:

  • 4A – foarte îngust
  • 2A – îngust
  • B – standard, se potrivește la majoritatea femeilor
  • D – mai lat decât un model normal
  • 2E – foarte lat
  • 4E – model extrem de lat

Odată stabilită lățimea care ți se potrivește poți începe să măsori lungimea.

Sfatul meu este să te măsori de fiecare dată când cumperi încălțăminte online și mai ales atunci când încerci un brand nou.

Am găsit un tabel cu corespondența în centimetri la adidașii New Balance, care pe mine m-a ajutat când am dat comandă online.

tabel-marimi-adidasi-new-balance
Sursă foto

Cum îți măsori piciorul pentru a stabili corect ce mărime de adidași ți se potrivește

  1. Stând în picioare, așezi talpa pe o foaie de hârtie. Marchezi cu o linie călcâiul și trasezi una și acolo unde se termină piciorul în vârf. Măsori cu o riglă distanța rezultată și consulți ghidul de mărimi în centimetri pentru a afla cât porți la adidașii New Balance.
  2. Pentru lățimea piciorului, cu ajutorul unui centimetru de croitorie măsori circumferința piciorului la monturi.

Afli astfel ce model de adidași New Balance ți se potrivește, conform tabelului de mai sus, la rubrica centimetri.

Eu am ales un model gri deschis cu bleu, simpli, nu foarte colorați. În poza de produs arătau mai deschiși la culoare, dar și așa un pic mai închiși tot îmi plac.

mujo-adidasi-new-balancemujo-adidasi-new-balance

New Balance are o colecție foarte colorată de adidași. Dacă porți număr mai mic îți poți cumpăra și de la colecția de copii, au modele deosebit de frumoase, la prețuri bune pentru buzunarul tău.

În această perioadă găsești foarte multe modele de adidași New Balance la reducere, dar nu sunt toate mărimile pe stoc. De aceea îți recomand să filtrezi din prima căutarea adidașilor New Baance pe mărimea potrivită ție. Astfel vei face economie de timp și de bani.

Magazine online de unde poți cumpăra adidași New Balance originali

Poți cumpăra online adidași New Balance originali de la următoarele magazine:

Am ales foarte greu un model de adidași New Balance pentru că mi-au plăcut foarte multe. Vezi aici ce alte modele de adidași New Balance de damă mi-au plăcut.

În ultimul timp marile magazine online au venit în întâmpinarea dificultăților în alegerea mărimilor la adidași (precum și la îmbrăcăminte) printr-o serie de întrebări. La Fashiondays ai secțiunea FitFinder cu ajutorul căreia am reușit să îmi dau comandă din prima de mărimea potrivită.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările despre cum să-ți alegi mărimea potrivită la adidașii New Balance. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: