Cum alegi hainele și încălțămintea potrivite pentru copiii care merg la grădiniță?

Dupa doi ani de grădiniță pot spune că am ceva experiență în alegerea încălțămintei și hainelor potrivite. Important este ca copilul, indiferent de sex, să fie confortabil și în siguranță.

Hainele copiilor nu ar trebui să fie o piedică în a-și desfășura activitățile și jocurile practicate la grădiniță, ci ar trebui să le permită acestora să alerge și să se joace fără probleme. În grupa mică este de preferat să alegi hăinuțe fără prea mulţi nasturi la început, atunci când copilul nu ştie încă să se descurce cu aceştia.

Este de preferat să se poarte haine cu fermoar, capse usor de închis.

Pentru a încuraja și respecta dreptul copiilor de a-și alege singuri hainele, explica-le ce tip de haine sunt recomandate și de ce și invita-i să aleagă din două maxim trei opțiuni în prealabil pregătite. În acest fel, îi vei ajuta în luarea unei decizii rapide, veți evita pierderea răbdării, precum și alte întârzieri.

Noi alegem ținuta pentru grădiniță în seara de dinainte. Așa evităm agitația dimineața. Acum că Alexia intră la grupa mare, deja îmi zice cu ce haine vrea, știe cu ce se simte confortabil și le alege singurică.

În ceea ce priveste încălțămintea îți recomand ca aceasta să fie comodă pentru interior, cu arici, astfel încât copilul să se poată încălţa/descălţa singur, însă nu papuci cu care să poată aluneca.

Asta în cazul în care copilul este la o grădiniță cu program prelungit. În cazul nostru, la program scurt, am ales balerini de calitate, cu baretă la gleznă, care să-i țină piciorușul fix.

În provincie găsești mai greu încălțăminte de calitate pentru copii. Ne rămâne opțiunea magazinelor online, unele dintre ele cu marfă de calitate, de la branduri cunoscute pentru copii.

Cum măsori corect piciorul copilului pentru a-i alege mărimea potrivită la încălțăminte?

  1. Așează piciorul copilului pe o coală de hârtie.
  2. Trasează câte o linie în dreptul degetelor și la călcâie. Atenție: creionul, pixul trebuie să facă unghi de 90 grade, altfel măsurătoarea va fi incorectă.
  3. Măsoară distanța dintre linii cu ajutorul unei rigle.

Consultă catalogul de mărimi de la magzinul online ales, și uite așa te edifici ce mărime la încălțăminte să-i cumperi copilului.

Ca și sfaturi, din propria experiență de cumpărătoare de încălțăminte online, îți spun că trebuie să fii atentă ca piciorul copilului să fie perfect întins pe coala de hârtie, să nu aibă degetele strânse. Trebuie măsurate ambele picioare, deoarece este posibil ca unul dintre ele să fie cu puțin mai mare. True story, la mine :) ! Fetița le are egale, la ultima măsurătoare. Bineînțeles, trebuie aleasă mărimea în funcție de piciorul mai mare. Oricum, diferențele vor fi de 1-2 mm.

La încălțămintea pentru copii, chiar dacă optezi pentru magazinele online, sau cele offline, este indicat să lași aproximativ 0,5 cm spațiu pentru creșterea piciorușului.

Măsoară talpa copilului la fiecare achiziție online de încălțăminte, pentru că mărimile diferă de la producător la producător.

Magazine online de unde poți cumpăra încălțăminte pentru copii

Magazinele pe care ți le voi recomanda mai jos, unele sunt testate de mine, altele de mămici prietene, toate cu feedback pozitiv. Pentru a le vedea produsele trebuie să dai click pe poze.

Ai transport gratuit prin curierat rapid. Branduri de încălțăminte pentru copii pe care le poți cumpăra de la BigStep enumăr: Biogateo, Garvalin, Pediped, Geox, Ricosta, Ralph Lauren, Primigi, Crocs.

Transportul prin curierat rapid costă 12 lei pentru comenzile care nu depășesc 150 lei. Printre bandurile de încălțăminte pentru copii pe care le găsești la eMag enumăr: Claris, Clienta, Crocs, Defonseca, Geox, Guess, Kid Ventura, Noel, Ricosta.

Transportul este gratuit cu curier rapid, în localitățile în care acesta are puncte de lucru. Îmi plac în mod special ofertele Back to school la încălțămintea pentru copii. Nu strică să arunci o privire peste categoria Lichidare de stoc, unde găsești încălțăminte pentru fete și băieți, cu reduceri de până la 70%.

Transportul este efectuat de firma de curierat rapid Fan Curier. Costul transportului variază în funcție de mărimea și greutatea coletului. Printre brandurile pe care le poti cumpăra: Bony, Chicco, Infantino, Playshoes, Attipas.

Înscrie-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile din fashion și home-deco, precum și cu cele mai avantajoase oferte ale magazinelor online din România.

Acestea au fost recomandările de magazine online cu încălțăminte și îmbrăcăminte de calitate pentru copii. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: