Sfaturi si idei pentru decorarea unui apartament mic

Sfaturi si idei de decorare pentru apartamente mici Sfaturi si idei de decorare pentru apartamente mici

Mama nu arunca niciodata nimic. E o adevarata provocare si o aventura sa-mi croiesc loc prin casa atunci cand merg in vizita la ea.

In contradictie, eu sunt adeptul stilului minimalist si impart lucrurile in 2 mari categorii: utile sau frumoase.

Daca un lucru nu arata bine, nu are nicio functionalitate in casa sau nu il folosesc sa produc bani atunci nu il cumpar, sau daca il am deja (primit cadou sau cine stie cum) il arunc fara nicio ezitare. (oops… sper ca cei ce-mi aduc cadouri pentru casa sa nu citeasca asta).

Daca si tu te confrunti cu problema de a avea un apartament mic si nu stii cum sa-l decorezi mai bine ca sa pui in valoare spatiul si sa nu para aglomerat atunci citeste mai departe.

Pentru un aspect deschis si luminos iti recomand sa folosesti albul, atat pentru pereti cat si pentru unele elemente de mobilier.

Design interior apartament mic
Design interior apartament mic

Albul lumineaza camera si e usor sa adaugi doar cateva accesorii colorate pentru a nu parea plictisitor.

Pentru podea, covoarele mici, de culori inchise, contrasteaza bine cu albul si ofera un impact vizual interesant.

Rafturile montate pe pereti ocupa putin spatiu si pot fi utile in a stoca lucruri sau doar pentru a adauga elemente decorative cum ar fi rame foto sau plante.

Rafturi montate pe pereti
Rafturi montate pe pereti

Un alt element decorativ care este recomandat in apartamentele mici este oglinda. O oglinda mare, frumoasa, cu un cadru chic poate transmite un sentiment de spatialitate camerei.

Oglinda de perete cu un cadru chic
Oglinda de perete cu un cadru chic

In dormitor se poate folosi, de asemenea, o combinatie de rafturi si sertare pentru a stoca diferite lucruri. In baie puteti opta pentru o cabina de dus in locul unei cazi pentru a economisi spatiu.

Dormitor minimalist predominant alb
Dormitor minimalist predominant alb
Cabina de dus intr-un apartament mic
Cabina de dus intr-un apartament mic

Vei avea nevoie si de o bucatarie practica in care sunt combinate toate echipamentele necesare cat si rafturi si spatii de depozitare inteligente.

Bucatarie bine organizata
Bucatarie bine organizata

Pe hol, in loc de un cuier care sa ocupe loc inutil poti folosi solutia inteligenta si practica a carligelor prinse in perete, de care sa-ti agati hainele si care nu au nevoie de mult spatiu.

O solutie inteligenta pentru hol
O solutie inteligenta pentru hol

Tu cum iti amenajezi apartamentul ca sa economisesti spatiu?

via stylisheve.com