8 greșeli pe care le faci atunci când te epilezi

mujo-greseli-pe-care-sa-nu-le-mai-faci-cand-te-epilezi-cu-lama

Este o modă mai nou să te epilezi cu IPL. Mi-ar plăcea și mie ce-i drept să mă bucur de picioare fine, să pot ieși pe ușă în drum spre piscină în doar 5 minute, fără să mă mai gândesc dacă m-am epilat sau dacă mai pot amâna cu încă o zi evenimentul.

Dar până sparg o bancă cred că amân IPL-ul. Și rămân la clasicele metode: epilatul cu aparatul electric și lama.

De epilatul cu aparatul Braun m-am bucurat câțiva ani frumoși, dar trebuie să recunosc că pielea nu este la fel de fină ca după ce mă rad cu lama. Plus că durează un pic mai mult ca timp de execuție, cu niscaiva dureri în zonele mai sensibile. Iar în ultimul timp am început să am foliculită, din ce în ce mai multe fire cresc anapoda, deci am cam rărit epilatul cu aparatul și m-am împrietenit cu aparatul de ras. So long my friend!

Pentru a avea rezultate deosebite, chiar dacă țin o zi, la epilatul cu lama trebuie să fii atentă și să eviți greșelile de mai jos.

Greșeli pe care le faci (fără să vrei) atunci când te epilezi

#1 Începi epilatul imediat cum intri la duș

Experții ne recomandă să nu începem dușul cu epilatul picioarelor. Trebuie să lăsăm pielea să se înmoaie pentru aproximativ 10-15 minute. Firele de păr vor fi mai ușor de epilat iar foliculii vor fi deschiși, deci rezultatul va fi o piele mai fină. Totuși ai grijă să nu stai mai mult de 15 minute la înmuiat pentru că pielea se va rida și va fi mai greu de epilat.

#2 Te epilezi dimineața

Pare ciudat, dar dacă te epilezi seara, în timpul nopții picioarele se umflă foarte puțin ceea ce forțează foliculii să se retragă. Rezultatul: piele fină. Plus că dai timp pielii să se refacă după eventualele iritații.

#3 Nu folosești nicio cremă sau mai rau, folosești săpun

Indiferent de cât de puțin timp ai pentru epilat rezistă tentației de a o face fără cremă. Nu ai cremă, nu-i problemă, poți folosi și balsam de păr. Sau poți împrumuta crema de ras a partenerului.

femeie-care-se-rade-cu-lama
Sursă foto

#4 Folosești un aparat de ras ieftin cu una-două lame

La nevoie și doar în cazuri extreme poți folosi un aparat de ras cu una-două lame. Pentru rezultate deosebite investește într-unul cu patru-cinci lame și nu uita nici de pașii de mai sus.

#5 Nu îți înlocuiești aparatul de ras la timp

Degeaba ai cel mai fancy aparat de ras daca nu îl înlocuiești la timp. De obicei un aparat de ras cu patru-cinci lame ține 5-10 utilizări. Când îți dai seama că aparatul tău de ras s-a tocit? Atunci când trebuie să apeși ca să lase pielea fină. Atunci când apar iritațiile după epilatul cu lama este un semn că trebuie schimbat aparatul.

#6 Te razi pe picioare de jos în sus înainte de sus în jos

Începe rasul picioarelor în direcția creșterii părului, de sus în jos. Apoi aplică din nou un strat de cremă de epilat și refă mișcarea, de data aceasta de jos în sus. Așa eviți iritațiile și obții o piele fină care ține 24 de ore, cu un pic de indulgență poți purta fustă, rochie scurtă sau pantaloni scurți chiar și la 48 de ore după epilat.

#7 Nu previi și nici nu tratezi iritațiile de după ras

Chiar și epilatul cu lama poate avea urmări estetice neplăcute: mici burbonele roșii îți pot invada pielea, ca să nu mai vorbim de firele crescute pe sub piele. Pentru a le preveni, experții ne recomandă să exfoliem pielea corpului de două ori pe săptămână. Pentru a le trata trebuie să aplicăm comprese călduțe pe zonele afectate și să folosim cu regularitate o crema de corp hidratantă după duș. La mine funcționează de minune uleiul de cocos.

#8 Te epilezi cu un aparat de ras bărbătesc

Chiar dacă ești fan Gilette și folosești un aparat de ras bărbătesc, încearcă te rog și varianta feminină. Are mai multă aloe vera, capul aparatului se glisează mai ușor în zonele mai greu accesibile: genunchi și glezne. Sunt sigură că vei remarca diferența între cele două variante pe pielea ta.

Te interesează și alte produse cosmetice și de înfrumusețare? Vizitează catalogul Mujo de magazine online.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost cele 8 greșeli pe care să le eviți atunci când te epilezi cu lama. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!