Cea mai eficientă metodă de organizare a dulapului cu haine

Cameră mică, dulap mic. Ce te faci când nu-ți mai încap hainele în dulap, când simți că toate se boțesc doar pentru că sunt prea înghesuite, când îți ia o veșnicie să găsești o fustă și o cămașă care să se potrivească pentru că sunt ascunse bine pe sub celelalte articole vestimentare?

Trebuie să te organizezi mai bine.

Cu o garderobă în creștere și cu un dulap mic în dotare pe care îl împart și cu soțul am aceeași problemă a spațiului. Simt că mă sufoc când deschid dulapul. Și pentru că un dulap mai mare nu se preconizează în viitorul apropiat va trebui să mă organizez mai bine.

Mai jos am adunat câteva sfaturi pentru a avea un dulap cât mai bine organizat, sfaturi pe care am de gând să le pun în practică.

Cum să-ți organizezi eficient dulapul cu haine?

 1. Cumpără o bară telescopică pentru haine și monteaz-o la jumătatea  dulapului. Vei câștiga astfel mai mult spațiu în dulap. Barele telescopice le găsești în mai toate magazinele cu materiale de construcții și bricolaj din țară. Online am găsit bare telescopice la Happymax.
 2. Alege-ți cu grijă umerașele. Ai fi tentată să optezi pentru umerașele acelea de sârmă pe care le primești de la spălătorie. Eu îți recomand să le arunci. Deformează hainele. Urmând primul sfat ai mai mult loc în dulap. Alege umerașe speciale pentru cămăși, acelea din plastic mai gros. Pentru sacouri ai umerașele mai late. Pentru fuste și pantaloni ai umerașe speciale, chiar unele care fac economie de spațiu. Dacă alegi un umeraș clasic dar și cu cleme poți organiza garderoba pe ținute. Economisești spațiu în dulap și timp dimineața, atunci când încerci să-ți alegi ținuta.
 • Orientează umerașele în aceeași direcție. Dulapul va arăta mai organizat, mai ordonat.
 • Organizează-ți hainele pe culori. Așa îți dai seama și ce culori preferi să porți mai tot timpul, ce culori îți lipsesc din garderobă. Mai eficientă decât organizarea pe culori mi se pare cea pe ținute. Și pe zile, mai ales dacă mergi de luni până vineri la birou și nu ai chef de pierdut vremea dimineața cu stabilitul outfitului.
 • Prinde toți nasturii de la cămăși. Astfel acestea nu se vor mai boți atât de mult.
 • Pune pe umerașe doar ceea ce se poate ține pe umerașe. Tricourile, blugii, rochiile din tricot care nu se boțesc le poți împături frumos și pune pe raft, în cazul în care nu mai ai destul loc în dulap.
 • Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

  Acestea au fost recomandările de astăzi, despre cum poți organiza în mod eficient un dulap mic. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


  Publicat

  în

  de către

  Etichete: