Idei de decorațiuni cu accente romantice și nuanțe diafane

Se întâmplă din nou! E acea perioadă din an când oamenii își mărturisesc iubirea, cei singuri își găsesc jumătatea, timpul se oprește în loc cu doar o sărutare și inimile se joacă nestingherite prin vitrine, în magazine, în cofetării și aproape pretutindeni. Iar dacă iubirea plutește în aer, de ce nu și-ar face loc și în casa ta?

O pată neașteptată de culoare în dormitor, combinații discrete în nuanțe pastel pentru living, aranjamente florale feminine sau jocuri diafane de lumină, toate potrivite astfel încât să șoptească Je t’aime mai bine decât une chanson d’amour din Franța vremurilor de altădată sunt fundalul perfect nu doar pentru cei care sărbătoresc Valentine’s Day, ci pentru toți îndrăgostiții de frumos, bun gust, delicatețe și romantism minimalist, dar sofisticat.

Știm deja despre tine că nu-ți plac clișeele, așa că am căutat inspirație pe site-urile designerilor de interior internaționali, pe bloguri de specialitate, în reviste de design și decorațiuni sau pe conturi populare de Instagram și Pinterest.

Așa se face că pentru eterna îndrăgostită din tine am găsit câteva idei de decoruri și decorațiuni romantice dar deloc siropoase, perfecte pentru o invitație la iubire care nu durează o zi, ci un an întreg. Sau poate chiar o viață?

Idila din dormitor

Nu trebuie să treci prin coșmarul redecorării complete pentru a adăuga un strop de intrigă și doza potrivită de pasiune în dormitorul tău. O lenjerie de pat diferită, câteva perne colorate, cuverturi sau perdele vaporoase vor face minuni pentru cea mai intimă încăpere a locuinței.

Încearcă orice combinație de alb grațios, roz pastel, corai, fucsia, lila, roșu imperial sau gri selenar pentru a evoca luxul și romantismul și nu uita să inserezi câteva elemente vegetale și accente metalice, în special cupru, la modă în acest sezon.

O romanță în sufragerie

Arată-i un strop de iubire sufrageriei tale folosind tușe mai discrete sau mai pronunțate de culoare.

Poți mixa texturi și forme jucându-te cu perne, cuverturi, tablouri și alte detalii mărunte în culori din aceeași gamă cromatică sau complementare pentru un aspect eclectic, modern, sau poți face un pas mai îndrăzneț cumpărând o piesă de mobilier statement într-o nuanță plăcută, pastel. Culorile pe care te poți baza sunt aceleași: albul imaculat, orice nuanță de gri, verde crud, roz, lila, turcoaz sau alte pasteluri subtile.

Flori pentru cele frumoase

Nu-i o noutate pentru nimeni faptul că florile sunt simbolul feminității. Indiferent dacă alegi un buchet de flori naturale sau artificiale, proaspete sau în ghiveci, rezultatul va fi același: o explozie de culoare ce animă și înfrumusețează locuința.

Și partea bună e că le poți așeza absolut în orice încăpere – dormitor, sufragerie, baie, bucătărie sau birou, transformând instantaneu aspectul său dintr-unul banal într-unul chic, boem și ultrafeminin.

Lumini și lumânări

Ce poate fi mai romantic decât o cină la lumina caldă și imperfectă a lumânărilor? Sfeșnice, lumânări cu suport metalic sau din plastic și modele cu mesaje romantice pentru cei sentimentali vor fi martori ai celor rostite și nerostite.

Nu-ți place să te joci cu focul?

Din dragoste pentru detalii

Accesoriile mărunte sunt finisarea perfectă pentru aspectul romantic pe care ți-l propunem. Scrie-ți iubirea pe toți pereții cu litere și tablouri grafice sau folosește rame foto, vaze, bomboniere, oglinzi, cărți, vase ceramice sau din sticlă, cutii, perne și orice altceva te inspiră – în tonuri pastel, bineînțeles – pentru a crea o ambianță romantică și feminină.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost câteva sugestii și recomandări de decor interior cu tentă romantică. Îți mulțumesc pentru vizită! Și-acum, să fii iubită!


Publicat

în

de către

Etichete: