Cum să cureți bijuteriile din metale neprețioase?

Fiecare femeie poartă bijuterii ieftine. Nu e nici o rușine!

De fapt, unele sunt atât de bine realizate încât nu-ți dai seama că ar fi falsuri și se potrivesc cu bijuteriile tale mai fine. Plus că este o modalitate foarte bună de a rămâne în trend și de a-ți exprima stilul personal, fără a face credit pentru un colier cu diamante.

Din păcate, bijuteriile ieftine se alterează ușor, și mă gândesc aici și la cele din argint sau la cele placate cu aur, dezvăluind alama sau nichelul de dedesubt.

Am avut toate inele și brățări care s-au transformat în verde, sau bijuterii „de argint” care arată ca o monedă murdară după câteva purtări, de îți vine să le arunci la gunoi.

Pentru că vara transpirăm mai mult și riscul ca bijuteriile ieftine să se deterioreze este mult mai mare m-am gândit că ar fi utilă o postare despre cum le putem recupera fără prea mare efort totuși.

Din fericire, poți curăța bijuteriile pătate și pe cele placate cu aur cu această rețetă DIY uimitoare pe care am găsit-o online.

Urmează pașii de mai jos și vei putea să repari toate bijuteriile ieftine și să le introduci din nou în ținutele tale.

Cum să cureți bijuteriile ieftine?

  1. Vei avea nevoie de o farfurie învelită într-o folie metalică de aluminiu. Alege o folie de aluminiu de calitate care nu este foarte subțire și înfășoară farfuria de câteva ori.
  2. Se pun 1 lingură de sare și 1 lingură de bicarbonat de sodiu pe farfurie. Se omogenizează.
  3. Se încălzește 1 cană de apă până fierbe sau în cuptorul cu microunde mai puțin de 2 minute. Se toarnă apa fierbinte peste amestecul de bicarbonat și sare.
  4. Se agită amestecul complet astfel încât să nu existe cocoloașe. Aștepți 1 minut pentru ca amestecul să se lichifieze complet.
  5. Se pun bijuteriile în amestec. În această etapă, amestecul de sare/bicarbonat de sodiu/apă fierbinte ar trebui să curețe bijuteriile, iar folia de aluminiu să refacă suprafața bijuteriilor.
  6. Se scot bijuteriile din amestec când bijuteriile și-au revenit. Poate dura câteva secunde sau până la un minut.
  7. Folosind o cârpă curată, uscată, moale, se usucă bijuteriile. Gata!

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost câteva sfaturi despre cum să cureți bijuteriile ieftine care se deteriorează foarte repede, mai ales vara. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: