9 motive pentru care să-ți cumperi o lampă din sare de Himalaya

Simți că ai nivelul de energie scăzut? Ți s-au activat din nou alergiile?

Vrei să neutralizezi radiațiile electromagnetice? Vrei să respiri un aer curat fără a fi nevoie să stai în fața ferestrei larg deschisă?

Atunci poți încerca o lampă din sare de Himalaya. Este o sursă naturală de aer curat la birou, în dormitor sau în living. Dar hai să vedem mai întâi cum acționează lampa/veioza cu sare de Himalaya.

Cum acționează lămpile din sare de Himalaya?

Trebuie să ne întoarcem un pic la lecțiile de chimie organică.

Toată materia (corpul uman, aer, apa etc) este formată din molecule. Acestea sunt formate din atomi, care la rândul lor sunt formați din trei tipuri de particule:

  • protoni (sarcină pozitivă)
  • electroni (sarcină negativă)
  • neutroni (fără sarcină)

Electronii orbitează în jurul moleculelor ca planetele în jurul soarelui. Ocazional electronii pleacă la plimbare. Atunci când o fac lasă în urmă un ion pozitiv care încearcă să-i ia locul, ceea ce face ca molecula să se încarce pozitiv.

Suntem înconjurați de ioni pozitivi și negativi, de molecule sau atomi care s-au încărcat electric.

Ionii pozitivi sunt nocivi pentru sănătate. Sunt eliberați de către echipamentele electronice care ne înconjoară: TV, smartphone, cuptor cu microunde etc.

Ionii negativi sunt benefici sănătății. Sunt eliberați de către natură. De aceea te simți mai bine, mai relaxată atunci când petreci timp în aer liber, în natură, lângă o cascadă, într-o drumeție pe munte, la o plimbare pe malul mării.

Ionii negativi neutralizează ionii pozitivi, stimulând fluxul de oxigen din creier și măresc energia și acuitatea mentală.

Exact asta fac lămpile din sare de Himalaya. Eliberează în aer acești ioni negativi care au rol de a neutraliza ionii pozitivi.

Ora de chimie s-a terminat. :)

Mai jos am făcut o scurtă listă cu beneficiile pe care lămpile din sare de Himalaya le aduc sănătății noastre și a membrilor familiei.

Beneficiile lămpilor din sare de Himalaya asupra sănătății noastre

mujo-beneficii-lampi-sare-himalaya-1

#1 Lămpile din sare de Himalaya purifică aerul

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale lămpilor din sare de Himalaya, motivul pentru care cei mai mulți dintre noi și le cumpăra. Ionii negativi pe care îi elibereaza au puterea de a atrage praful, polenul, fumul de țigară și alte „minuni” care ne poluează aerul din casă.

Lămpile absorb acele molecule – precum și orice particule străine care pot fi transportate de aer – în cristal de sare. Pe măsură ce lampa/veioza se încălzește din căldura produsă de becul din interior, aceeași apă se evaporă din nou în aer și particulele captate de praf, polen, fum, etc rămân blocate în sare.

#2 Lămpile din sare de Himalaya reduc alergiile și efectele astmului

Lămpile captează particulele de praf, păr de animale, mucegai și alți alergeni și le blochează în sare. Aerul fiind mai curat, în câteva săptămâni vei observa o îmbunătățire a simptomelor alergiilor și a astmului. Există chiar și inhalatoare pe bază de sare de Himalaya.

#3 Lămpile din sare de Himalaya îmbunătățesc dispoziția și concentrarea

Prin eliberarea ionilor negativi și înlăturarea celor pozitivi lămpile din sare de Himalaya te ajută să te relaxezi. Sunt foarte bune și pentru îmbunătățirea nivelului de concentrare, datorită oxigenării eficiente a creierului.

#4 Lămpile din sare de Himalaya te ajută atunci când nu poți respira din cauza secrețiilor cauzate de viruși sezonieri

Majoritatea caselor sunt încărcate cu ioni pozitivi, un lucru nu tocmai benefic sănătății membrilor familiei. Unul dintre efectele ionilor pozitivi este acțiunea lor asupra căilor respiratorii, în special asupra traheei. Lămpile purifică aerul din casă și în același timp eliberează ioni negativi, care te ajută în procesul de respirație și de eliberare a căilor respiratorii.

#5 Lămpile din sare de Himalaya măresc nivelul de energie

Gândește-te cât de bine și de energică te simți în natură, chiar dacă este vorba doar de o plimbare prin parc. Asta pentru că ești înconjurată de ioni negativi, ioni pe care îi degajă și lămpile din sare de Himalaya.

Ionii pozitivi ne secătuiesc corpul de energie. În cazul în care te simți mai tot timpul obosit ai putea încerca să-ți pui în camere lămpi/veioze din sare de Himalaya. Bineînțeles, asta nu înseamnă că poți mânca nesănătos sau să ai un program haotic de somn.

#6 Lămpile din sare de Himalaya  te ajută să dormi mai bine

Creier oxigenat bine = somn liniștit. Lămpile din sare de Himalaya ajută la o mai bună oxigenare a creierului, deci vei avea un somn odihnitor dacă le aprinzi în dormitor. Dacă vrei întuneric beznă în cameră atunci când dormi poți stinge lampa/veioza pe timpul nopții. Las-o totuși aprinsă pe timpul zilei pentru a putea beneficia de efectele ei.

#7 Lămpile din sare de Himalaya te ajută împotriva asteniei

Lumina portocaliu-rozie a lămpilor din sare de Himalaya seamănă foarte mult cu lumina soarelui după care tânjim în anotimpurile reci. Deci ameliorează ușor efectele asteniei.

#8 Lămpile din sare de Himalaya neutralizează radiațiile electromagnetice

Chiar dacă nu le vedem radiațiile electromagentice ne înconjoară. Expunerea pe termen lung la aceste radiații poate avea efecte destul de grave: creșterea nivelului de stres, oboseală cronică, scăderea imunității organismului.

Nu spun că trebuie să renunțăm la tehnologie pentru că trăim într-o epocă în care este foarte greu să te descurci fără ea. Nu imposibil totuși. Dar are și tehnologia avantajele ei. Ideea este să încercăm pe cât posibil să anihilăm efectele nocive ale radiațiilor emise de aparatele pe care le folosim.

#9 Lămpile din sare de Himalaya reduc energia statică

Energia statică nu este nocivă pentru sănătate, dar te poate deranja atunci când încerci să-ți coafezi părul de exemplu. Și știm că o coafură ușor de realizat care să arate bine îți poate îmbunătăți starea de spirit. :)

Cum alegi lămpile sau veiozele din sare de Himalaya în funcție de dimensiunea camerelor

Lămpile/veiozele sunt de diferite forme și de greutăți diferite. Cu cât camera este mai mare cu atât mai mult ai nevoie de o lampă/veioză mai mare sau de mai multe lămpi mai mici poziționate prin camera.

Lămpile mici care au în jur de 2,5 kg sunt perfecte pentru camere de dimensiuni medii, ca un dormitor de exemplu. Pentru o sufragerie sau un living mai mare ai nevoie de o lampă din sare de Himalaya de aproximativ 5 kg.

De unde cumperi online lămpi sau veioze din sare de Himalaya originale?

Cele mai bune prețuri al lămpi/veioze din sare de Himalaya le-am găsit la eMag.

La Vegis am găsit niște candele din sare de Himalaya în care poți aprinde o lumânare și au același efect ca și lămpile. În offline am găsit lămpi din sare de Himalaya la magazinele naturiste, dar am văzut și prin Dedeman.

Ideea este să cumperi dintr-o sursă de încredere pentru a fi sigură că nu iei un fake, care bineînțeles că nu va avea beneficiile sării de Himalaya.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost cele 9 motive care te pot convinge să-ți cumperi una sau chiar mai multe lămpi/veioze din sare de Himalaya, beneficiile acestora și câteva magazine online de unde le poți cumpăra pe cele de calitate. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: