Cum să păstrezi hainele albe la fel de albe?

Vara este anotimpul culorilor deschise. Dintre toate cel mai des purtate sunt hainele albe. Iar praful, transpirația, antiperspirantul distrug hainele albe.

Pentru că îmi place să mă bucur de articolele vestimentare albe cât mai mult timp, chiar mai multe sezoane, am fost nevoită să găsesc modalități de a le păstra albe ca atunci când erau noi, fără a folosi înălbitor decât în cazuri extreme.

Mai jos îți prezint câteva modalități de a păstra hainele albe la fel de albe ca atunci când erau noi și cum să scoți petele pentru un aspect impecabil.

#1 Separă hainele albe de cele colorate

Această regulă este una de bun simț, nu va face rufele mai albe ci va împiedica pătarea lor de la alte articole vestimentare colorate. Și chiar dacă ai doar două – trei bluze albe și un sutien de spălat le poți pune la mașinăă la programul special pentru țesături delicate.

#2 Ocupă-te întâi de pete

Pentru hainele albe pătate important este să te ocupi în mod special de ele. Înmoaie pata cu un pic de apă călduță, aplică un pic de detergent de calitate, de preferat din cel lichid pe pată, freacă puțin cu ajutorul unei periuțe de dinți moale. Odată tratate petele poți pune hainele albe la spălat în mașină.

#3 Oțet alb

Respectând regula separării hainelor, spală-le pe cele albe cu un pic de oțet alb. Acest lichid minune care se află în fiecare gospodărie poate fi folosit și pentru curățarea mașinii de spălat, la programul special. Pentru curățarea și împrospătarea hainelor albe eu amestec o ceșcuță de oțet alb cu detergentul și așa hainele albe îmi ies din mașina de spălat impecabile.

#4 Detergent de vase

Pentru petele uleioase, gen sos de roșii de la pizza, sosuri și dressinguri de salată trebuie folosit detergent de vase. Tratezi întâi petele cu detergent pentru degresare, apoi speli hainele albe normal la mașina de spălat, conform instrucțiunilor de pe etichete.

#5 Apa oxigenată

Peroxidul de oxigen din apa oxigenată este un înălbitor mai blând decât clorul. Adaugi o jumătate de cană în mașina de spălat pentru înălbire. O altă modalitate de albire este să lași rufele la înmuiat pentru 1-2 ore într-o soluție din apă oxigenată și apă călduță, apoi bagă-le la mașină la temperatură înaltă. Apa oxigenată, ca și detergentul de vase, nu este potrivită pentru haine din materiale delicate. Dar poate fi folosită cu succes pentru lenjerii de pat, prosoape și alte rufe cărora vrei să le redai albul.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările de înlocuitori naturali la înălbitorii pe bază de clor și câteva sfaturi despre cum poți păstra albul impecabil al hainelor tale. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: