Cum să aplici tușul de ochi – sfaturi pentru începătoare

Aș include tușul de ochi în machiajul zilnic dacă aș putea să-l aplic singură. Și impecabil, nu o linie tremurată.

Sunt purtătoare de ochelari de vedere, iar conturul cu tuș lichid ar trebui să fie un must-have pentru a-mi scoate în evidență ochii. Dar pentru că acea linie dreaptă refuză să fie perfectă, de cele mai multe ori renunț.

Am vorbit cu 2 make-up artiști și amândouă mi-au recomandat acest tip de machiaj, dar m-au și avertizat că perfecțiunea aplicării tușului se dobândește doar prin exercițiu. Muuuult exercițiu.

Totuși mi-au sugerat și câteva sfaturi pentru a-mi ușura munca, sfaturi perfecte pentru începătoare în ale machiajului cu tuș de ochi, ca mine :) .

Tips&tricks pentru aplicarea tușului lichid de ochi

  1. Schițează o linie ajutătoare. La fel cum faci schița unui desen întâi în creion, ușor, fără să apeși foarte mult, apoi treci la acuarele, tot așa trebuie procedat și cu machiajul ochilor cu tuș lichid. Cu un creion dermatograf desenează o linie ajutătoare, nu foarte pronunțată. Apoi cu răbdare și mâini sigure (dacă se poate fără cafea în acea diminineață sau o bei după ce te-ai machiat) treci peste linia de dermatograf cu tușul.
  2. Uită-te în jos. Atunci când aplici tuș de ochi ai tendința de a privi în sus, ca atunci când te dai cu rimel. Specialiștii spun că este o mare greșeală pentru că riști să întinzi tușul pe pleoapa superioară, stricând astfel toată munca realizată cu fardurile. Încearcă să te uiți în jos în schimb și ai răbdare să se usuce bine tușul.
  3. Nu face economie atunci când alegi un tuș lichid de ochi. Raport calitate/preț excelent îl au tușul de ochi NYX Cosmetics și L’Oréal Paris Super Liner. Începătoarele în ale machiajului cu tuș de ochi trebuie să fie atente ca pensula să fie foarte precisă, de bună calitate.
  4. Nu trage de pleoapă, nu o întinde. Aceasta este cea mai sigură cale spre dezastru pentru că alterezi forma naturală a pleoapei tale. În schimb închide ochiul, apasă ușor pe gene, fără a le presa totuși, și încearcă să desenezi cu tușul o linie cât mai naturală și mai apropiată de pleoapa ta.
  5. Machiajul cat-eye îți dă dureri de cap? Codițele nu sunt la fel de lungi? Specialiștii în machiaj ne sfătuiesc ca înainte de a aplica tușul de ochi să desenam două puncte, câte unul la fiecare ochi, acolo unde vrem să se termine codița. Eu folosesc o riglă micuță pentru a mă asigura că pun punctele la aceeași distanță.

Machiajul cu tuș de ochi se poate dovedi dificil de executat pentru a arăta impecabil, dar cu răbdare și foarte mult exercițiu poți obține rezultatele dorite.

Îmi aduc aminte de câte ori m-am machiaj smokey-eye pentru a reuși să fac umbrele perfecte pentru pleoapele mele. Mă așteaptă câteva zile, dacă nu săptămâni de lucru intens, de practică, pentru a reuși un machiaj cu tuș de ochi perfect.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost sfaturile de la specialiștii de make-up în ceea ce privește aplicarea cu succes a tușului de ochi. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

,

de către

Etichete: