Cum obtii un decor scandinav fara a te muta la Oslo

Decor scandinav

Iti plac simplitatea, culorile nude ale lemnului, lumina si confortul in casa ta? Atunci cred ca esti o candidata perfecta pentru decorul scandinav.

Simplitatea inseamna, pentru mine cel putin, eleganta. Chiar daca nu apreciez vremea racoroasa de la Oslo, mi-ar placea ca designul apartamentului meu sa se apropie cat mai mult de stilul scandinavian, cu putine culori, gri si lemn.

Mobila putina, doar cat ai nevoie, minimalista as putea spune, linii drepte, accesorii putine si multa lumina.

In decorul scandinav distributia luminilor este foarte importanta. Nu am vazut inca o incapere decorata in acest stil care sa nu te inunde de lumina. Chiar daca afara este frig, ai impresia ca este vara. Si asta doar din distributia luminilor.

Atunci cand stai la apartament, in special in cele construite inainte de anii ’90, nu prea gasesti ferestre mari, si astea doar pe un singur perete. Asta este! Dar poti lucra la la luminile de interior pentru a face din casa ta una luminoasa.

Din multitudinea de case cu decor scandinav, am realizat ca sunt cateva reguli si instructiuni de urmat daca iti doresti o locuinta decorata in acest stil.

Decor scandinav – „instructiuni de folosire”

1. Podele din lemn, de preferinta intr-o culoare deschisa, cu un covor mic. Moda mochetelor sau a covoarelor dintr-o parte in alta a camerei nu se potriveste cu decorul scandinav.

decor scandinav 2culori

2. Culori: mult alb, gri, nuante deschise de lemn pentru pereti si mobila. Asta nu te impiedica sa adaugi un pic de culoare, poate niste perne decorative, o cuvertura draguta, un vas cu flori de sezon.

3mobila 4nude

3. Mobila functionala si confortabila. Gandeste-te ca mai putina mobila inseamna mai putin timp pierdut cu lustruit si sters praful.

5podele 6mobila

4. Accesorii putine: fotografii cu familia, perne decorative, draperii originale, toate pentru un decor scandinav desavarsit.

7accesorii 8culoare

5. Am observat foarte multe forme geometrice, in special la draperii, tablouri, rafturi pentru carti.

Ce altceva ai mai observat si iti place in mod deosebit in decorul scandinav? Lasa-mi un comentariu mai jos.

Accesorii si articole pentru casa in stil scandinav gasesti la magazinul online JoyJoy. Au preturi foarte bune. Tot timpul sunt produse interesante la reducere, produse pe care nu le gasesti in magazinele offline.

Te intereseaza si mai multe articole pentru casa? Acceseaza catalogul Mujo de magazine online cu articole pentru casa.

Tie ti-ar placea o casa cu decor scandinav? Iti multumesc pentru vizita! Happy Shopping!

Sursa foto: freshome.comwww.urbancouture.com.auwww.styleathome.com