Cum iti amenajezi un apartament de 39 mp ca sa nu para inghesuit

Spatiu deschis living-bucatarie

Exceptand blocurile de locuinte construite in perioada de glorie a imobiliarelor ( pre-2007) care sunt putin mai spatioase, majoritatea apartamentelor din Romania sunt destul de mici. O locuita cu 2 camere are in medie in jur de 45 mp.

Chiar daca locuim in apartamente mici asta nu insemna ca nu le putem amenaja, folosind solutii ingenioase, pentru a arata bine si a da impresia de spatiu.

Pentru exemplificare am ales un apartament foarte mic, de doar 39 mp, pe care l-am gasit pe freshome.com si care este amenajat foarte ingenios.

Living mic dar spatios

Mai arunca din lucruri

Nu, nu ai nevoie de 20 de icoane pe pereti, de carpeta cu Rapirea din Serai, de o masina de cusut de o tona pe care n-ai mai folosit-o de 10 ani sau de o biblioteca masiva de acu’ 30 ani care iti ocupa jumatate din living.

Spatiu deschis living-bucatarie

Nu delimita spatiile

Intr-o perioada, era o moda la cei care aveau garsoniere sa-si delimiteze spatiile ca sa creeze impresia ca au mai multe camere. Din pacate, efectul vizual era unul de inghesuiala in autobuz.

Bucatarie apartament mic

Foloseste culori deschise si calde

In exemplul de fata, albul, cremul si bejul sunt folosite ingenios pentru a minimiza efectul ingramadit si a maximixa iluzia de spatiu. Liniile curate, minimaliste, fara briz-briz-uri sau modele ornate sau sculptate ajuta si intaresc efectul de spatiu.

Masa din bucatarie

Spatii folosite inteligent

Masa din bucatarie, pe rotile, dispare pe jumatate sub tejghea, eliberand spatiul. Sisteme de sertare sunt folosite inteligent pentru a nu se pierde nicio posibilitatea de a economisi. Rafturi simple, prinse direct de pereti adauga un plus de spatiu de stocare pentru diverse lucruri utile.

Bucatarie complet utilata

Oglinzi plasate strategic

Un alt truc pentru a obtine iluzia spatialitatii este folosirea oglinzilor plasate ingenios in locuri in care pot fi utile atat din punct de vedere al vanitatii dar si al designului.

Usa de la intrare

Nu irosi peretii

Fiecare centimetru cub de spatiu conteaza atunci cand ai la dispozitie doar 39 mp de apartament pe care sa-l transformi intr-o casa. Mobila creata la comanda pentru a se mula perfect pe spatiile disponibile este esentiala.

Masina de spalat

Pantofar la intrare

Ascunde lucrurile

Lasate la vedere dau impresia de aglomerat insa ascunse dupa un mobilier minimalist, cu linii simple, ajuta la crearea impresiei de spatiu de care ai atata nevoie intr-un apartament mic.

Solutii ingenioase pentru paturi

Dormitor apartament mic

Maximizeaza spatiul

Paturi supraetajate pentru copii, birouri minimaliste suspendate de perete si dulapuri full-size create la comanda pentru a folosi absolut tot spatiul disponibil si pe inaltime – acestea sunt cateva idei de amenajare care te ajuta in spatiile mici.

Dormitor iluminat ingenios

Iluminare ingenioasa

Modul in care folosesti lumina te poate ajuta sau te poate sabota. E o arta in sine iar in exemplul de mai sus inteligenta designerului in a folosi iluminarea confera spatiului o stralucire aparte si o ambianta parca rupta dintr-o poveste sau dintr-un vis.

Baia unui apartament mic

Dus in loc de cada

Si in baie sunt destule lucruri de facut pentru a castiga spatiu, cel mai important dintre ele fiind folosirea unei cabine de dus in locul unei cazi, in unele cazuri fiind chiar singura solutie, din evidenta lipsa de spatiu.

Aceasta a fost sursa de inspiratie de azi, daca ti-au placut ideile noastre de amenajare interioara a unui apartament mic nu uita sa dai share pentru a ajuta mai multa lume sa gaseasca idei si inspiratie pentru a-si imbunatati spatiul de locuit.

Mai stii si alte idei bune pentru spatiile mici?