Cum să alegi canapeaua perfectă pentru livingul tău

Canapeaua este punctul focal al unui living, de aceea alegerea ei ar trebui făcută cu grijă.

E ca și cum te-ai duce la coafor sau la pensat fără să știi ce vrei, cu ce îți stă bine. Părerea specialiștilor este binevenită, dar de la o anumită vârstă trebuie să știi ce ți se potrivește și ce nu, ce îți place și ce nu.

Deci, te-ai mutat în apartament nou sau vrei să-ți renovezi livingul. Îți dorești o canapea perfectă care să completeze spațiul. Cum o alegi?

Pentru că nu este tocmai ieftină, canapeaua trebuie să corespundă criteriilor și dorințelor tale în ceea ce privește amenajarea livingului. De aceea trebuie să fii atentă la mai multe aspecte și să răspunzi sincer la câteva întrebări care te vor ajuta să elimini canapelele nepotrivite.

Odată găsite răspunsuri intri în magazinele online și în showroom-uri știind foarte bine ceea ce îți dorești. Astfel economisești timp și dureri de cap.

Criterii care te ajută să alegi cea mai bună canapea pentru livingul tău

#1 Mărimea canapelei

Dacă ai un living mare te poți orienta spre o canapea mai mare. Dar dacă vrei să-ți amenajezi livingul și cu câteva fotolii, o măsuță de cafea sau un otoman pe care să-ți odihnești picioarele trebuie să te orientezi spre o canapea cu maxim 2-3 locuri sau cu una în forma de L, dar nu foarte mare.

Coltar extensibil Matrix
Vezi preț eMag!

Pentru un living mic e de la sine înțeles că îți trebuie o canapea micuță. Când ai puțin spațiu, fiind cea mai mare piesă de mobila din living, canapeaua va deveni punctul de atracție al încăperii. Deci trebuie ales un model practic, destul de confortabil, dar care să aibă și un design deosebit.

Canapea fixa 3 locuri Rizzo
Canapea fixă 3 locuri Rizzo – mai multe culori disponibile

#2 Analizează stilul livingului

Vrei un living modern, minimalist? Alege o canapea cu linii drepte, foarte simplă și ca culoare dar și ca construcție. Picioarele drepte din lemn sau cele metalice au un aer modern și sunt și mai practice în ceea ce privește curățenia.

Canapea 3 locuri Poti
Canapea 3 locuri Poti – mai multe culori disponibile

Vrei un living clasic? Alege o canapea în același ton, cu perne mari, colțuri rotunjite, cu brațe masive, culoare și printuri neutre.

Canapea extensibila Lara
Vezi preț eMag!

#3 Cum va fi orientată canapeaua

Pentru a te putea hotărî cum să orientezi canapeaua trebuie să răspunzi la întrebarea: „Ce vei face cel mai mult când vei sta pe canapea?”

Îți place să te uiți la filme? Atunci canapeaua trebuie poziționată înspre televizor.

Îți place să joci jocuri cu prietenii? Cu ajutorul canapelei și al unor fotolii comode creează un semicerc un jurul unei mese.

Atunci când livingul tău servește și ca spațiu de relaxare dar și ca loc de masă, canapeaua poate deveni un separator perfect al celor două spații.

#4 Culoarea canapelei este importantă

După ce ai hotărât cât de mare va fi canapeaua, cum va fi poziționată a venit rândul alegerii culorii acesteia.

În funcție de stilul spațiului poți alege o culoare vibrantă, îndrăzneață dacă vrei un living modern. Sau tonuri calde, maronii în cazul unui living tradiționalist, clasic.

Totuși îți recomand să alegi o culoare neutră, nici prea deschisă, nici prea închisă, care să fie ușor de întreținut. Culorile în tendințe în acest sezon sunt grejul (o combinație între gri și bej), gri-ul deschis și verdele închis.

Canapea extensibila Faith Town
Canapea extensibilă Faith Town

Alegând o culoare neutră, grej de exemplu, va fi ușor de înveselit livingul prin alegerea unor perne galben muștar și albastru închis, printr-un tablou supradimensionat la fel de plin de culoare sau a unor mici obiecte de decor, care vor aduce personalitate spațiului.

#5 Optează pentru materiale de calitate, care să se potrivească cu stilul tău de viață

Pielea naturală albă arată bestial, recunosc. Dar ce te faci dacă ai copii mici sau animale de companie?

Plus că vara nu este așa de plăcut să stai pe o canapea de piele.

Va trebui protejată cu o cuvertură dar riscul ca pielea canapelei să fie deteriorată de-a lungul timpului este foarte mare. Plus că prețul este pe măsura naturaleții materialelor. Canapelele din piele naturală sunt mult mai scumpe decât cele din material textil.

Așa că îți recomand să alegi o canapea dintr-un material de calitate, textil de preferință, care să poate fi curățată ușor cu aspiratorul cu aburi sau care să poată fi înlocuit atunci când se deteriorează.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost criteriile după care ar trebui să-ți alegi canapeaua perfectă pentru living, precum și câteva recomandări de astfel de canapele de la magazinele online. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: