Ce SPF trebuie să folosim pentru a ne proteja pielea?

Îmi place pielea bronzată. Aștep 9 luni de zile să stau pe șezlong, să mă bucur de căldura razelor de soare și de pielea aurie.

Dar expunerea la soare vine și cu câteva riscuri, cel mai grav fiind cancerul de piele, care din păcate afectează mulți tineri.

Cum să facem să fim și bronzate dar să ne și protejăm în același timp? Pentru asta exista cremele de protecție.

Ce înseamnă SPF?

SPF este abrevierea de la Sun Protection Factor, pe româneste factor de protecție solară. Dermatologii ne recomandă să folosim SPF 15 tot anul, indiferent de vremea de afară, iar pe timpul verii să creștem factorul de protecție.

Tot ei ne recomandă să folosim creme cu SPF 30 sau chiar mai mare.

Cât ne protejează o cremă cu SPF 30?

O cremă cu factor SPF 30 blochează 97% din razele nocive ale soarelui. O cremă cu SPF 50+ protejează un pic mai mult, dar diferența este aproape insesizabilă. Nicio cremă cu factor de protecție nu îți va proteja pielea 100%.

Pentru copii este indicată o cremă de protecție 50+ pentru piele sensibilă, rezistentă la apă, care va fi aplicata în cantitate mare din două în două ore, sau chiar mai des dacă copilul transpiră sau stă mult în apă.

Între orele 11:00 – 17:00 este strict interzisă expunerea la soare, atât în cazul copiilor cât și a adulților.

Deci dacă orele amiezii te găsesc pe plajă sau la piscină stați la umbră, aplicați în continuare crema de protecție (razele UVA și UVB trec și prin haine și prin umbrele), beți multă apă. Ideal ar fi să stați undeva înăuntru, pentru a fi în siguranță, atât tu cât și copiii.

Razele UVA îți îmbătrânesc prematur pielea, cauzând riduri și pete.

Razele UVB sunt cauza primară a arsurilor solare.

Trebuie să fii atentă și când conduci în timpul zilei, la birou dacă ești expusă la soare. Razele UVA trec prin geam și îți afectează tenul dacă nu porți cremă cu factor de protecție.

Cum aplic crema de protecție solară?

Crema cu SPF se aplică pe pielea uscată, curată, cu cel puțin 30 de minute înainte de expunerea la soare.

Mișcările nu trebuie să fie circulare, ci ascendente, de jos în sus. Astfel nu vei mai avea aspectul acela de piele văruită.

Dacă tot am aflat ce trebuie să știm pentru a avea o piele protejată tot timpul anului, acum să vedem ce creme de protecție putem cumpăra online.

Dă click pe pozele din selecția de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre cremele de protecție care te interesează. Vei fi redirecționată către paginile magazinelor online care le comercializează.

Creme de protecție cu SPF 50+ pentru copii

Creme de protecție pentru pielea sensibilă

Creme de protecție solară ieftine

Emulsie spray cu ulei de cocos SPF30
Emulsie spray cu ulei de cocos SPF30

Crema protectie solara Gerovital SPF50
Cremă protecție solară Gerovital SPF50

Nu uita să protejezi și buzele!

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările de creme cu protecție solară pe care le poți comanda online. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!

Featured image: pinterest.com


Publicat

în

de către

Etichete: