Cele mai bune aparate de monitorizare a bebelușului

Ai născut și cea mai mare grijă a ta este ca bebelușul tău să fie în siguranță. Te înțeleg perfect!

Trăim într-o lume foarte activă, unde mămicile, cele mai multe dintre ele, trebuie să se ocupe și de casă, și de masă și de bebeluș, și câteodată mai muncesc și de acasă, tocmai pentru a petrece mai mult timp cu bebelușul lor.

Pentru a le putea face pe toate și să fii împăcată că bebelușul tău este în siguranță, ai nevoie de un aparat de monitorizare. La magazinele online găsești o multitudine de modele de aparate de monitorizare a bebelușului, fiecare cu funcții aparte.

Cum arată un aparat de monitorizare a bebelușului și ce conține?

Aparatele de monitorizare a bebelușului sunt de două feluri:

  • audio
  • video
aparate-audio-si-video-de-monitorizare-bebelus

Un aparat de monitorizare a bebelușului are o unitate parentală reîncărcabilă – receptor (cu acumulator și/sau cu baterii) și unitatea de monitorizare care va rămâne lângăa bebeluș.

Trebuie doar să te hotărăști, în funcție de nevoile tale și ale bebelușului, care este cel mai bun aparat de monitorizare pentru tine.

Cel mai bun aparat de monitorizare audio a bebelușului

Dacă locuiești într-un apartament de două-trei camere îți este suficient unul audio, cu rază medie de acțiune.

În cazul în care locuiești la casă și trebuie să ieși și în curte sau în garaj, trebuie să alegi un aparat de monitorizare cu rază mai mare de acțiune. Aparatele de nouă tehnologie au o rază de acțiune de aproximativ 800 m, deci sunt suficiente și pentru casă.

La ce trebuie să fii atentă atunci când alegi un aparat de monitorizare a bebelușului

  1. Raza de acțiune trebuie aleasă în funcție de nevoile tale. Găsești aparate audio de monitorizare sau interfoane cum li se mai zice cu rază de acțiune între 100 și 800 de metri. Bineînțeles prețul diferă în funcție de raza de acțiune.
  2. Ar trebui să alegi un aparat de monitorizare cu sistem de anulare a interferențelor, mai ales dacă mai au și alți vecini cu bebeluși aparate de monitorizare.
  3. Funcția de conservare a energiei. Majoritatea aparatelor de monitorizare a bebelușilor au o unitate fixă care stă în camera bebelușului și cealaltă mobilă, la părinte. Unitatea parentală folosește baterii sau acumulator pentru a funcționa. Ideal ar fi să alegi un model de aparat de monitorizare care să aibă și funcția de stand-by, să conserve energia, și să fie activat doar în momentul în care se aud zgomote din camera bebelușului. Majoritatea aparatelor de monitorizare de calitate au un display care îți arată nivelul bateriilor/acumulatorului, pentru a ști din timp când este momentul să-l încarci sau să schimbi bateriile.
  4. Poți alege și un aparat de monitorizare cu funcții de calmare (de obicei cântece) și lumini colorate, numai bune pe post de lumină de veghe noaptea în camera bebelușului.
  5. O funcție care zic eu este destul de importantă atunci când dorești să îți liniștești copilul, să-i cânți sau doar să-ți audă vocea este talk-back. Aparatele de monitorizare cu aceasta funcție au prețuri medii, să spunem că nu sunt cele mai ieftine, dar nici cele mai scumpe. Mie mi se pare o funcție vitală pentru un interfon.
  6. Cele mai noi tipuri de aparate de monitorizare a bebelușului au încorporați și senzori de umiditate și temperatură și te avertizează atunci când aerul din cameră este prea umed/uscat sau când temperatura scade prea mult.

O gamă variată de aparate de monitorizare pentru bebeluși la raport calitate/preț foarte bun găsești aici și aici.

Cel mai bun aparat de monitorizare video a bebelușului

Aparatele de monitorizare video au în plus față de funcțiile prezentate mai sus și un monitor cu display prin care poți să vezi ce face bebelușul.

Pe timp de noapte aparatele au infraroșu, deci stai liniștită. Vei vedea perfect ce face bebelușul și pe întuneric.

Un aparat de monitorizare video poate fi o investiție benefică pentru liniștea și calitatea somnului tău. Și o mămică odihnită este mai binedispusă, cu mai multă energie pentru programul încăarcat de zi cu zi.

Multe modele de aparate video de monitorizare a bebelusului, majoritatea dintre ele la reducere, găsești aici și aici.

Sfat de la o mămică pentru alte mămici care doresc un astfel de aparat de monitorizare

Nu lăsa prețul mic să te inducă în eroare. Alege un brand în care ai încredere. Eu am avut produse pentru copii și bebeluși de la Avent și de la Philips, produse care după ani de funcționare încă mai merg și acum le-am donat mai departe nepoțicii. Deci alege cu grijă, studiază ofertele și gândește-te bine de ce funcții chiar ai nevoie.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost sfaturile și recomandările pentru a te ajuta să alegi un aparat de monitorizare a bebelușului perfect pentru nevoile tale. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: