Ceasuri cu GPS și telefon pentru copii – de unde le cumpărăm online

De când a început școala Alexia, fetița mea de 6 ani, tot îmi spune că își dorește să se întoarcă singură acasă. Școala este destul de departe, cam la 10 minute de mers pe jos. I-am explicat că, deși am încredere că ea poate să vină acasă singurică, fără un adult, este destul de periculos pentru un copil să parcurgă o distanță atât de mare neînsoțit.

Îmi aduc aminte că la vârsta ei veneam de la grădinița cu cheia la gât, mâncam ceva și mă duceam singură afară până se întorceau părinții de la serviciu. Dar nu treceau atâtea mașini pe stradă, parcă nu auzeai atâtea grozăvii la știri.

I-am promis totuși că ne vom antrena pentru această încercare. Vom începe ușor-ușor cu joaca în spatele blocului.

Locuim pe o arteră foarte circulată, în fața blocului este trotuar și stradă. Locul de joacă este în spatele blocului, dar nu am ferestre pe acea parte a blocului pentru a o putea vedea.

De aceea m-am gândit că un ceas cu GPS ne-ar fi de folos. Ea ar vedea cu ușurință ora și ar ști când trebuie să se întoarcă în casă de la joacă, eu aș ști cu ajutorul GPS-ului unde se află, m-ar putea apela la nevoie.

mujo-ceasuri-functie-localizare-telefon-gps-copii
Sursă foto

Ce funcții au ceasurile cu GPS și telefon încorporat pentru copii?

Ceasurile cu GPS și telefon încorporate pentru copii sunt ceasuri de mână, create cu gândul la părinți și cât mai simplu de folosit pentru copii cu vârste între 3 și 12 ani.

Funcțiile unui ceas performant cu localizare și telefon încorporate sunt următoarele:

  • ceasul îți permite să comunici cu copilul prin mesaje scrise sau vocale, iar copilul să comunice cu părinții prin mesaje vocale;
  • are o aplicație de monitorizare pe care va trebui să o instalezi pe smartphone-ul personal sau pe tabletă pentru a putea monitoriza activitatea copilului;
  • ceasul are 4 butoane mari, pe laterale: Power, care permite acceptarea/respingerea unui apel, Mom, Dad și SOS cărora li se alocă numerele de telefon cu ajutorul aplicației;
  • ceasul are încorporată o cartelă microSIM, care permite apelarea de către copil a trei numere, pe care le poți seta din aplicație. Apelarea se realizează prin apăsarea ușoară și prelungită a butoanelor aferente fiecărui număr;
  • unele modele mai avansate, dar și mai scumpe, au posibilitatea orgănizarii a până la 10 numere într-o mică agendă, numere care pot apela copilul și pe care copilul îi poate apela. Un număr de telefon care nu este în agenda ceasului nu-l poate apela;
  • GPS-ul integrat îți va permite să vezi tot timpul unde este copilul, dar și istoricul traseelor parcurse de acesta;
  • în cazul în care copilul dă ceasul jos de la mână primești prin telefon o alertă;
  • ceasul nu poate fi închis de către copil, ci doar de către unul dintre părinți prin aplicația de pe telefon.
  • poți seta anumite alerte pe ceas (prin aplicație) pentru a-i reaminti copilului de anumite activități: intră în casă, spală-te pe dinți, du-te la școală.
  • pentru că sună destul de tare, în timpul orelor de școală sau al programului de odihnă al copilului poți seta ceasul ca să nu fie deranjat de alte numere din agendă.

Ca orice smartphone ceasul funcționează pe baza de baterie, care ține până la 48 de ore. Se reîncarcă rapid și ușor.

Magazine online de unde poți cumpăra ceasuri cu GPS și telefon pentru copii

Am căutat la magazinele online astfel de ceasuri pentru copii cu GPS și telefon încorporate și am găsit mai multe modele fiecare cu plusuri și cu minusuri.

Unele dintre ele au funcție de monitorizare dar nu au telefon, dar sunt și mai ieftine. Unele ceasuri au toate funcțiile de mai sus, plus o cartela prepaid pentru o perioadă de 3 luni, după care cartela va trebui încărcată periodic. Cele mai scumpe dintre ceasurile pentru copii au și bluetooth și wireless încorporate.

Pentru că fiecare își cunoaște nevoile și știe de ce buget dispune m-am hotărât să listez mai jos magazinele online unde am găsit astfel de ceasuri pentru copii , smartwatches, fiecare cu aplicațiile proprii pentru Android și iOS:

Noi ne-am orientat către un model KidsWatch S2, pe roz bineînțeles :), urmând să revin cu o postare specială cu părerile noastre ca părinți și cu experiența Alexiei ca purtătoare de smartwatch.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările de ceasuri cu GPS și telefon încorporate pentru copii. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: