5 cărți de dragoste de citit în februarie

Pasiunea mea pentru modă și tendințe este întreținută în fiecare zi de plimbările virtuale la magazinele online și pe blogurile de fashion. Pasiunea pentru citit am cam neglijat-o în 2015. De aceea în 2016 am planuri mari: să citesc măcar două cărți pe lună.

Când nu am recomandări de la prietene de cărți pe care ar trebui să le citesc, sursa de inspirație la care apelez este Goodreads.com. În funcție de genul literar, cititorii votează cărțile citite și așa știu și eu ce citește cu plăcere multă lume.

În funcție de aceste voturi am alcătuit o listă de 5 cărți de dragoste (yeah, I’m a sucker for romance stories) pe care îmi doresc să le citesc în februarie. De fapt ar trebui să fiu realistă și să mă întind cu lista și pe jumătate din luna martie, dar de citit cărțile din această selecție tot le citesc, indiferent de programul încărcat.

Cărțile clasice de dragoste gen „Mândrie și prejudecată”, „Jane Eyre”, „Dragostea în vremea holerei” mi-au încântat tinerețea. Cărțile de dragoste pe care am de gând să le citesc și pe care ți le recomand pentru citit în februarie, în cazul în care nu le-ai citit deja, sunt contemporane, dar scrise cu aceeași intensitate ca și cele clasice.

5 cărți contemporane de dragoste de citit în februarie

Dă click pe poze pentru a vedea de la ce librărie online le poți cumpăra.

The Notebook
The Notebook

La film nu m-am uitat pentru că joaca Ryan Goslin și mă cam irită. Gusturi personale, nu aruncați cu pietre în mine! Dar cartea cu același nume a lui Nicholas Sparks are multe voturi și mi-a fost recomandată și de către o prietenă bună.

Noah Calhun tocmai s-a întors din Al Doilea Război Mondial. În încercarea de a scăpa de coșmarurile războiului, începe restaurarea unui conac vechi. Este bântuit de amintirile unei fete frumoase, întâlnită acolo în urmă cu 14 ani, care i-a furat inima ca nimeni alta. Pasiunea se reaprinde și de aici o frumoasă poveste de dragoste.

Cautand-o pe Alaska
Căutând-o pe Alaska

Personajul principal, Miles Halter, pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viață, merge la școala Culver Creek, în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut”. Și ghici ce „Mare Necunoscut” găsește el acolo? Dragostea! Alaska Young, o adolescentă seducătoare, amuzantă, imprevizibilă. După scurtele recenzii citite, aceasta este o poveste de dragoste și prietenie între adolescenți, o poveste pe care cei care au citit-o nu au putut să o lase din mână până nu au terminat-o.

A walk to remember
A walk to remember

Încă o poveste de dragoste cu adolescenți, o poveste care duce la maturizarea personajelor. Un adolescent pe nume Landon, se îndrăgostește de o tânără frumoasă dar timidă și foarte liniștită, Jamie Sullivan. Un proiect comun îi aduce împreună și astfel începe o poveste de dragoste. Din rezumatele citite despre ea îmi lasă impresia că vom vedea și un film cu adolescenți în curând ecranizat după această poveste.

Beautiful Disaster
Beautiful Disaster

Dacă ți-a plăcut cartea Fifty shades or Grey, (nu filmul), atunci Beautiful Disaster de Jamie McGuire este pe aceeași rețetă. Luăm o fată bună, cuminte, Abby Abernathy. La facultate îl întâlnește pe bad boy, Travis Maddox. Ea rezistă farmecelor lui, el este intrigat, ia cucerirea ei ca pe o provocare. Și de aici rezultă o poveste intensă, interesantă, haioasă pe alocuri, dar și plină de dramatism.

Sub aceeasi stea
Sub aceeași stea

O poveste de dragoste dramatică, între doi tineri care suferă de aceeași boală cumplită, făra milă. Spirite înrudite, împărțind același farmec și același simț al umorului, Hazel și Gus încep o cursă contra cronometru în care învață ce înseamnă să iubești. Cred că această carte mă va înduioșa până la lacrimi, dar voi rămâne cu ideea că viața trebuie trăită, acum, în fiecare moment, indiferent de vicisitudini și greutăti.

După cum am spus și mai sus, anul 2015 a fost destul de sărac în timp pentru citit. De aceea această lista are titluri mai vechi, care au apărut chiar din 2014, unele și mai devreme. Trebuie să recuperez, dar stau cu ochii și pe noile apariții de cărți numai bune de citit in 2016.

Alte cărți bestseller în 2015 precum și idei de cadouri pentru prietenele pasionate de citit găsești în ghidul nostru personalizat de shopping.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost cărțile de dragoste pe care am pus ochii în februarie. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!

Featured photo credit: popsugar.com