Cărți de colorat pentru adulți care ajută la combaterea stresului

Coloratul este o activitate pe care o asociem cu copilăria. Cu cât creștem punem deoparte creioanele de colorat și alegem stilourile, markerurile colorate, apoi paletele de farduri. Totuși, conform specialiștilor și psihologilor, coloratul poate fi benefic pentru adulți.

De ce sunt cărțile de colorat benefice pentru adulți?

Trăim într-o perioadă în care stresul ne invadează din toate direcțiile, de la serviciu, la treburile casei și uităm să ne relaxăm. Recunoaște, de câte ori ți-ai consultat mailurile după ce s-a terminat programul de la birou, câteodată chiar înainte de culcare sau dis-de-dimineață?

Psihologii trag semnale de alarmă la lipsa de detașare față de stress, fața de mijloacele de tehnologie care fără să vrem ne afectează. Nu spun acum că un smartphone sau o tabletă sunt rele, ba dimpotrivă, dar trebuie să ne forțăm să ne detașăm de ele, să avem măcar câteva ore pe zi pentru noi și pentru familia noastră, să ne relaxăm.

Aici intervin cărțile de colorat pentru adulți. Psihologii recomandă pacienților cu anxietate și celor foarte stresați activități relaxante cum ar fi meditația sau activităti creative. Iar rezultatele metodelor de relaxare sunt îmbucurătoare.

Cărțile de colorat sunt benefice pentru că atunci când colorăm se activează diferite zone ale emisferelor creierului.

Acțiunea implică atât logica, prin care noi colorăm formele și creativitatea, atunci când se amestecă și se potrivesc culorile. Coloratul activează zonele din cortexul cerebral implicate în simțul văzului și abilități motorii fine (coordonarea necesară pentru a colora suprafețe mici, precise). S-a observat că scade activitatea amigdalei, o parte de bază a creierului implicată în controlul emoțiilor, care este afectat de stres.

Deci cărțile de colorat pentru adulți ne ajută în lupta împotriva stresului pentru că ne focusăm atenția asupra unui singur lucru, stimulează creativitatea, imaginația și ne duce în lumea copilăriei, acolo unde nu eram atât de stresați față de cum suntem acum ca adulți.

Unde găsesc cărți de colorat pentru adulți?

Cărțile de colorat pentru adulți le poți comanda online de la cele mai mari librării. Am văzut și la supermarketuri cărți de colorat pentru adulți, deși sunt cele mai simple dintre ele, iar gama nu este la fel de diversificată ca în online.

Dacă vrei să testezi coloratul ca adult îți recomand să-ți printezi câteva fișe de la coloring-pages-adults.com. Creioane colorate găsești tu prin camera copiilor. În cazul în care observi că îți place, că te relaxează coloratul poți încerca și o carte.

Cărți de colorat pentru adulți – recomandări online

Motive florale Carte de colorat pentru adulti
Motive florale Carte de colorat pentru adulți

365 de cai de a combate stresul
365 de căi de a combate stresul

Am selectat doar o mică parte din tipurile de cărți de colorat pentru adulți pe care le găsești la librăriile online: cu motive florale, cu fluturi, cu dragoni, cu păsări, cu destinații de vacanță, cu pisici și câini, cu moda anilor ’70 etc.

Destinatii de vis Carte de colorat
Destinații de vis Carte de colorat

Pachet Pisici fanteziste Carte de colorat adulti
Pachet Pisici fanteziste Carte de colorat adulți

Sfaturi pentru o experiență relaxantă la colorat

Din experiența proprie îți recomand să urmezi pașii de mai jos pentru a beneficia de toate avantajele pe care ți le poate oferi coloratul:

  1. Încearcă să colorezi într-un spațiu relaxant, fără prea mult zgomot, eventual doar cu muzica în surdină.
  2. Începe cu cărți pentru începători în ale coloratului sau descarcă-ți fișe mai ușoare.
  3. Nu încerca să termini o fișă în aceeași zi. Activitatea este menită să te relaxeze, nu să ai încă un deadline. Chiar dacă reziști să colorezi doar 5 minute, sunt 5 minute în care te-ai relaxat.
  4. Ca ajutor pentru punctul 3, încearcă să colorezi cu o singură culoare.
  5. Eu am seri în care simt că nu am chef să colorez și mă apuc să fac un puzzle, tot pentru adulți. Sunt seri în care puzzle-ul mi se pare prea complex (peste 100 de piese) și iau cartea de colorat în mână. Important este să găsești varianta de relaxare care ți se potrivește cel mai bine.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost beneficiile pe care ni le aduc cărțile de colorat pentru adulți, precum și câteva recomandări de astfel de cărți pe care le poți cumpăra mai ieftin de la magazinele online. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: