Cărți cu activități Montessori pentru copii – de unde le cumpărăm ieftin online

„Să nu faci niciodată pentru un copil ceea ce poate face singur.” Acesta este citatul meu preferat, citat după care am încercat să-mi cresc fetița.

L-am citit pe un blog australian, cel de unde am aflat pentru prima dată acum 6 ani de educația în stil Montessori.

Autoarea blogului are doi copii, dintre care unul este născut în aceeași perioadă cu fetița mea, deci i-am urmărit activitățile Montessori și am încercat să le reproduc acasă la noi. Pe vremea aceea nu se găseau materiale educative Montessori în Romania, multe dintre cărți mi le-am comandat de pe Amazon, multe cartonașe le-am încropit din ce aveam prin casă, am decupat imagini din cărți, am lipit și am desenat ce mi s-a părut interesant ca activitate.

Șase ani mai târziu mă bucur să constat că educația după principiile Mariei Montessori a prins rădăcini și la noi. Există chiar și școli și grădinițe unde sunt aplicate aceste principii în formarea și educarea copiilor. Sunt convinsă că educația nu se face doar la grădiniță sau la școală ci și părinții acasă trebuie să continue munca educatorilor.

Despre metoda educațională Montessori poți citi mai multe aici.

Dacă esti interesată să-ți educi copilul conform acestei metode educaționale îți recomand câteva cărți cu activități Montessori pentru copii, cărți de pe care copii pot lucra de acasă.

Cărți cu activități Montessori pentru copii

Am selectat doar câteva cărți cu activități Mntessori pentru copii, gama fiind una foarte variată, împărțită pe domenii. Găsești cărți de activități Montessori despre timp, despre natură și geografie, despre insecte și animale, despre litere și sunete, despre culori etc.

Îți recomand și două cărți pentru părinți care doresc să-și educe copiii în stil Montessori, cărți care împreună cu blogul menționat mai sus mi-au fost de mare folos.

Montessori Letter Work
Montessori Letter Work

Activitati de citire Mamifere
Activități de citire Mamifere

Lectii de zoologie nevertebrate Lectii Montessori
Lecții de zoologie nevertebrate Lecții Montessori

Educatie si pace
Educație și pace

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările de cărți cu activități Montessori pentru copii, cărți ieftine, multe dintre ele la reducere la librăriile online din România.


Publicat

în

de către

Etichete: