BB Cream vs CC Cream vs DD Cream

BB Cream, CC Cream, DD Cream… Printre atâtea denumiri și produse cosmetice revoluționare noi am amețit. Mai ales că toate promit să facă minuni cu tenul nostru. Dar cum le alegi pe cele potrivite tenului și cerințelor tale?

De aceea mi s-a părut interesant să fac o comparație între BB Cream, CC Cream și DD Cream, tocmai pentru a mă lămuri o dată pentru totdeaună ce înseamnă și ce face fiecare dintre acestea.

Să o luăm cu începutul.

Ce este un BB Cream?

BB Cream este un acronim pentru Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base. Un BB Cream este un produs multifuncțional, un hibrid între un produs de machiaj și o cremă de îngrijire a feței. I-am putea spune cremă colorată.

Primii pași către un machiaj impecabil sunt următorii:

 1. Folosirea unei creme hidratante cu protecție solară de preferat.
 2. Aplicarea unui primer, pentru a oferi rezistență machiajului.
 3. Dacă este cazul se folosește un corector pentru acoperirea imperfecțiunilor tenului.
 4. Aplicarea unui fond de ten.

BB Cream-ul face exact acești pași într-unul singur.

Hidratează pielea, în funcție de factorul de protecție o protejează împotriva razelor de soare, acționează ca și primer pentru a crește rezistența în timp a machiajului.

BB Cream-urile cu putere mare de acoperire iau locul cu succes anticearcănelor și corectoarelor. Conțin pigmenți de culoare, ceea ce elimină necesitatea folosirii fondului de ten.

Dar această cantitate de pigmenți diferă de la un BB Cream la altul, în funcție de gradul de acoperire pe care ni-l dorim. Unele BB Creamuri îți adaptează culoarea la tenul nostru și de aceea le vei găsi disponibile într-o singură nuanță.

Ce este un CC Cream?

CC Cream este un acronim de la Correct and Conceal sau Color Control. În esență sunt BB Cream-uri cu funcție de corectare a imperfecțiunilor, deci au un grad mare de acoperire.

Dacă ai un ten cu probleme, roșeață, acnee, pete și consideri că ai nevoie de un produs cu grad mare de acoperire, un CC Cream este tot ce îți trebuie.

Un produs CC Cream va ține loc de cremă hidratantă, de cremă de protecție solară, necesară chiar și iarna, de primer, de concealer cu putere mare de acoperire, precum și loc de fond de ten.

Ce este un DD Cream?

DD Cream este un acronim pentru Daily Defence, pe românește „protecție zilnică”. Este cel mai nou produs revoluționar din gama cremelor colorate care fac minuni.

Și pentru că este cel mai nou produs, promite și cele mai bune rezultate. Este mai concentrat din toate punctele de vedere: protecție solară, hidratare, corectare a imperfecțiunilor, fond de ten. Este o combinație între beneficiile unui BB Cream și unui CC cream.

Diferențe și asemănări între BB Cream, CC Cream și DD Cream

Dacă ai citit scurta prezentare despre fiecare dintre cele 3 tipuri de produse ți-ai dat seama și de diferențele și de asemănările dintre ele.

O scurtă recapitulare:

 • Fiecare dintre aceste trei produse au la bază aceeași idee: înlocuirea mai multor produse cosmetice de îngrijire cu unul singur.
 • BB Cream-urile au efect de hidratare mai puternic, deci sunt potrivite pentru tenul mai uscat. CC Cream-urile au o formulă de hidratare mai lejeră, deci sunt potrivite și pentru persoanele cu tenul mixt sau gras.
 • BB Cream-urile au ca țel prevenirea problemelor tenului și menținerea hidratării acestuia. CC Creamurile se concentrează mai mult pe acoperirea imperfecțiunilor.
 • Pentru că au formula mult mai lejeră, mai ușoară, CC Cream-urile arată mai natural pe ten, sunt mai ușor de aplicat și de uniformizat.
 • DD Cream-urile promit că împreunează beneficiile produselor BB Cream și CC Cream într-un singur produs. Și hidratare și acoperire a imperfecțiunilor, ceea ce le face ideale pentru toate tipurile de ten.

Ce alegem: BB Cream, CC Cream sau DD Cream?

Ca la orice produs pe care îl cumperi, nu neapărat cosmetic, trebuie să-ți pui întrebarea: „Ce vreau de la respectivul produs?”

În cazul cremelor de mai sus:

 • Vrei să îți hidratezi intens tenul? Alege un BB Cream!
 • Vrei să acoperi imperfecțiunile? Alege un CC Cream!
 • Vrei și hidratare intensă și să acoperi imperfecțiunile? Alege un DD Cream!

În funcție de brandul pe care îl alegi ai opțiuni la culoarea cremelor și tipul de ten căruia i se adresează.

De unde cumpăr online BB Cream, CC Cream și DD Cream?

Am căutat pe la magazinele online de cosmetice și am găsit produse BB Cream de la foarte multe branduri, unele dintre ele foarte ieftine, la prețuri deosebit de accesibile.

Cele mai multe branduri de BB Cream le poți cumpăra online de la eMag și de la 1001cosmetice.

Produse CC Cream poți cumpăra online de la eMag și de la Sephora. Printre branduri de CC Cream pe care le găsești online enumăr:

 • Nivea, Elmiplant (cele mai ieftine)
 • MaxFactor, Bourjois, La Roche-Posay (cu prețuri medii)
 • Estee Lauder, Declare, Chanel, Lancome ( CC Cream-uri de lux, cu prețuri ce depășesc 120 lei)

DD Cream-uri am găsit doar la Sephora.com. Așteptăm să intre pe stoc și în magazinele din România.

Un aspect important al folosirii acestor produse cosmetice, indiferent de forma pe care o alegi BB, CC, DD, este faptul că faci economie de bani. În loc de 4 produse vei cumpăra doar unul. De aceea te sfătuiesc să alegi unul de calitate.

Cel mai importat aspect mi se pare totuși economia de timp. Pentru că mai mereu suntem pe fugă timpul este o nestemată pe care trebuie să o prețuim. Și nu toate avem jumătate de oră pentru machiaj dimineața. De cele mai multe ori maxim 10 minute. Iar aceste produse reduc foarte mult timpul alocat aplicării machiajului.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost principalele beneficii și diferențe între BB Cream, CC Cream și DD Cream, precum și câteva magazine online recomandate de unde să cumperi aceste creme minune. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: