Cum să îți albești dinții în mod natural

În comerț există o mulțime de produse care te pot ajuta să îți albești dinții. Din păcate, multe dintre aceste produse folosesc ingrediente chimice, fapt care îi îngrijorează pe majoritatea utilizatorilor. Dacă vrei dinți mai albi, dar totodată dorești să eviți chimicalele, atunci ține cont de sfaturile noastre prezentate în continuarea acestui articol.

Cauzele pentru care dinții se îngălbenesc

Dinții se colorează, devenind galbeni, bej sau maro, datorită petelor create pe smalțul lor și în interiorul acestora.

Sub smalțul dinților se află o substanță galbenă, denumită dentină, ce devine tot mai vizibilă odată cu erodarea smalțului. Acest lucru are loc deoarece pacientul consumă multe alimente acidulate, înaintează în vârstă ori deține o asemenea moștenire genetică.

În ciuda faptului că este irealist să te aștepți ca dinții tăi să rămână strălucitori și albi toată viața, există o serie de factori care accelerează colorarea danturii și care pot fi evitați.

Printre cei mai cunoscuți factori care duc la îngălbenirea dinților se numără:

 • consumul de ceai și cafea;
 • fumatul;
 • subțierea smalțului;
 • consumul crescut de alimente procesate, cu aciditate mare;
 • respirarea cu ajutorul gurii, având canalele nazale blocate. Acest lucru duce la diminuarea cantității de salivă, uscarea gurii și a dinților.
 • utilizarea de antibiotice;
 • factori genetici;
 • utilizarea unei cantități prea mari de fluor, în special de la o vârstă fragedă.

5 moduri prin care să îți albești dinții în mod natural

#1 Periază dinții după fiecare masă

Este recomandat să îți periezi dinții după mesele principale, de cel mult 3 ori pe zi. În cazul în care locul unde te afli, muncă sau școală, nu îți permite acest lucru, atunci ai în vedere să consumi cât mai multă apă plată, cu care să îți clătești cavitatea bucală.

Dacă dorești să ai o dantură sănătoasă, curată și un zâmbet frumos, atunci renunță la fumat și consumul de cafea, întrucât acestea sunt principalele cauze ale îngălbenirii și distrugerii smalțului dinților.

#2 Periază cu bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie

Bicarbonatul de sodiu utilizat pentru curățarea dinților nu este o noutate. Acesta este folosit datorită texturii sale abrazive care curăță suprafața dintelui, oferindu-i albul natural.

Pentru realizarea acestui amestec, vei avea nevoie de:

 • câteva linguri de bicarbonat de sodiu
 • apă sau zeamă de lămâie pentru a forma o pastă
 • o periuță de dinți.

Curăță orice exces de salivă de pe dinți cu ajutorul unui șervețel de hârtie, aplică amestecul cu ajutorul periuței și lasă-l să acționeze timp de 1 minut în cazul în care folosești zeamă de lămâie și 3 pentru apă, apoi clătește.

#3 Periază cu un amestec din căpșuni, sare și bicarbonat de sodiu

Căpșunile sunt bogate în vitamina C și conțin o enzimă denumită acid malic care contribuie la îndepărtarea plăcii bacteriene de pe suprafața dinților. Sarea acționează ca parte abrazivă a pastei, iar bicarbonatul de sodiu amplifică această acțiune a sării, eliminând totodată bacteriile.

Vei avea nevoie de:

 • 1-3 căpșuni
 • un praf de sare
 • jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu.

Se pisează căpșunile până când se transformă într-o pastă și se adaugă celelalte ingrediente, amestecând. Se lasă amestecul să acționeze pe suprafața dinților timp de 5 minute, apoi se clătește.

#4 Clătește cavitatea bucală cu ulei de cocos

Clătirea gurii cu ulei de cocos ajută la obținerea unor dinți mai albi. Acidul lauric conținut de cocos contribuie la îndepărtarea plăcii bacteriene, cea care provoacă îngălbenirea dinților.

De asemenea, uleiul de cocos ajută la menținerea sănătății gingiei și a unei respirații proaspete. Pentru crearea acestui amestec vei avea nevoie de o lingură de ulei de cocos pe care să îl utilizezi dimineața, înainte de periajul propriu-zis.

#5 Apelează la un detartraj

Cea mai rapidă metodă pentru redobândirea albului danturii tale o reprezintă realizarea unui detartraj profesional. Această tehnică constă în spargerea plăcii bacteriene și a tartrului manual sau cu ajutorul unui dispozitiv cu ultrasunete.

Dacă ești în căutarea unor metode ușoare și naturale de albire a dinților, ține cont de sfaturile noastre și obține dantura mult visată, de un alb impecabil.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost cele 5 moduri prin care să îți albești dinții în mod natural. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

de către

Etichete: