Vacanță la Disneyland Paris – tot ce trebuie să știi

Ne-am decis să facem o vacanță la Disneyland Paris după ce niște prieteni și-au petrecut luna de miere la Paris, au fost și la Disneyland și ne-au convins cu entuziasmul poveștilor.

Oricum, fetița noastră voia de mult să meargă (a văzut pe tabletă filmulețe pe YouTube cu prințesele) dar am așteptat să aibă o vârstă la care să înțeleagă și să-și poată aduce aminte bine experiența vacanței la Disneyland.

Mai jos am adunat cât mai multe informații din experiența noastră, informații care sperăm să te ajute să-ți planifici vacanța la Disneyland.

Informațiile și prețurile sunt valabile la data publicării acestui articol – iunie 2016.

Cum ajungi din România la Disneyland Paris

Noi am plecat din Bacău, cu BlueAir, si am aterizat pe aeroportul Beauvais. Biletele le-am cumpărat cu 6-7 luni înainte de plecare, 311 euro dus-întors pentru 2 adulți, 1 copil, 1 bagaj de cală.

BlueAir are zboruri și din București sau Cluj-Napoca, aterizează tot pe Beauvais.

Alte opțiuni de zbor ar mai fi:

  • Air France – aterizează pe Charles de Gaulle și Orly;
  • Tarom – aterizează pe Charles de Gaulle;
  • Wizz Air – aterizează tot pe Beauvais.

Noi am ales BlueAir pentru că am putut să plecăm direct din Bacău și prețurile biletelor sunt destul de avantajoase.

Cum ajungi de la aeroportul Beauvais la Disneyland

După cum spuneam mai sus, noi am aterizat pe Beauvais așa că o să vă prezint informații despre modalitățile de transport de la Beauvais la Disneyland.

Dacă aterizați pe Charles de Gaulle sau pe Orly, opțiunile sunt asemănătoare, cu mici diferențe.

Ai 3 opțiuni principale de transport, în funcție de bugetul disponibil, de cât timp ai chef să pierzi, câte bagaje cari.

#1 Transport în comun

Avantaje: ieftin (dacă sunteți mai puțin de 3)

Dezavantaje: pierzi mai mult timp, te plimbi cu copil și bagaje prin transporturi în comun, necesită atenție mare și orientare bună

Poți lua autobuzul din curtea exterioară a aeroportului Beauvais până în Paris, la Porte Maillot. Un bilet costă 17 euro, ajungi în Porte Maillot în aproximativ o oră și 20 de minute.

De la Porte Maillot iei metroul M1 (portocaliu) până la Place Charles de Gaulle. De acolo iei trenul RER linia A, în direcția Marne-la-Vallée – Chessy. Linia A se bifurcă în A2 și A4, e nevoie de puțină atenție, când ajungeți pe peron uitați-vă pe ecranele suspendate la trenuri și orare, trebuie să luați trenul care merge pe A4, direcția Marne-la-Vallée – Chessy.

Biletele se cumpără de la niște automate, poți plăti cu cardul sau cash, același bilet merge și la metrou și la tren, de fapt nici nu ieși la suprafață. Prețul unui bilet pentru adulți e în jur de 8-9 euro, pentru copii sub 10 ani 4 euro, ajungi în stația Disneyland cam în 50 de minute.

Trenul te lasă la stația RER aflată fix la intrarea în Disneyland, de acolo majoritatea hotelurilor au autobuze gratuite care circulă la intervale de 20-25 de minute pe ruta hotel-parc.

Noi nu am ales această variantă pentru că nu voiam să ne complicăm cu copil și cu bagaje grele prin transportul public și nici nu e chiar atât de ieftin încât să faci mare economie față de un shuttle.

De exemplu, pentru 2 adulți și un copil costul total e undeva la 120-130 de euro (dus-întors).

#2 Shared shuttle

Avantaje: nu te mai complici cu transportul în comun, te sui in mașină la aeroport și te dai jos în fața hotelului (sau la Disneyland, depinde de serviciul ales)

Dezavantaje: cost puțin mai mare față de transportul în comun, aștepți după alți pasageri

Un shared shuttle e un autobuz sau microbuz care face curse de la aeroport la Disneyland. Faci rezervare online și te duce direct la hotelul tău.

O persoană de la firma respectivă îi așteaptă să vină toți cei care au făcut rezervări, îi adună într-un loc și trimite după mașină, care e parcată mai departe, ca să nu plătească parcare în aeroport, după care îi urcă în microbuz/autobuz și-i duce pe fiecare la hotelul lui.

Poți să ai noroc și hotelul tău să fie prima oprire sau nu, și faci turul hotelurilor cu ceilalți pasageri.

Cred că e o variantă bună, de exemplu, pentru 2 adulți și un copil prețul total al transportului poate varia (în funcție de firmă) între 115 și 195 de euro (dus-întors).

Sunt mai multe servicii de shared shuttle, printre care:

Notă: Pe alte site-uri poate ați citit de VEA Shuttle, este numele vechi al Magical Shuttle, în prezent nu operează pe Beauvais.

Noi nu am ales varianta asta pentru că am găsit online numai review-uri negative la toate firmele și nu am știut în ce serviciu de shuttle să avem încredere așa că am ales următoarea variantă.

#3 Private transfer

Avantaje: câștigi timp, e comod, iese ieftin la pasageri mai mulți

Dezavantaje: cost mare la pasageri puțini

E similar cu un shared shuttle doar că mașina este exclusiv pentru tine, nu mai stai și după alții.

Șoferul te așteaptă la Arrivals cu o pancartă cu numele tău, îți ia bagajul și te poftește la mașină. Mașina e aproape, în parcarea aeroportului, nu aștepți deloc.

Nouă ne era foame și l-am rugat pe șofer dacă putem să intrăm la un McDrive și să mâncăm în mașină, a acceptat fără nicio ezitare (este un McDonalds aproape de aeroport, la 5-10 minute de mers cu mașina). Într-o oră jumate am ajuns la hotel.

Toate serviciile de shared shuttle de mai sus au și variante de private shuttle, cel mai ieftin cred că e Super Shuttle la 195 euro dus-întors, maxim 8 persoane în mașină. Deci dacă sunteți familie mare sau mergeți cu prietenii iese un cost per persoană foarte avantajos.

Noi am luat private transfer prin Taxileader, am făzut rezervarea online, am plătit când am ajuns la destinație iar prețul total a fost de 226 euro (dus-întors).

 Cazare la Disneyland Paris

La capitolul cazare ai tot 3 opțiuni principale:

  • hotelurile Disney
  • hotelurile partenere Disney
  • hoteluri, pensiuni, B&B, garsoniere, apartamente etc din zonele apropiate

#1 Hoteluri Disney

Avantaje: foarte aproape de parc, sală fitness, SPA, piscină, bilete gratuite pentru parc, extra magic hours (vizitezi parcul înainte să se deschidă pentru public), iei masa cu personaje Disney

Dezavantaje: costă mult

Lista cu hotelurile Disney o găsești pe site-ul oficial Disneyland Paris.

#2 Hoteluri partenere Disney

Avantaje: prețuri mai mici, free shuttle (transport gratuit la parc și înapoi)

Dezavantaje: nu stai în condiții premium

Lista cu hotelurile partenere o găsești pe site-ul oficial Disneyland Paris.

Noi am optat pentru Kyriad, hotel partener Disney, unde ne-am cazat 2 adulți și un copil, 5 nopți cu mic-dejun inclus. Prețul a fost 603 euro, fără taxa de oraș, care ne-a mai ajuns încă 15 euro.

Hotelul este situat la 5-6 minute de mers cu autobuzul (gratis) până la gara RER Marne-la-Vallée – Chessy, unde este și Disneyland. Autobuzul face ture hotel-parc din 10 în 10 minute dimineața și seara iar în timpul zilei din 25 în 25 de minute.

Restaurantul hotelului este ok, am mâncat doar micul dejun inclus (bufet all you can eat), restul meselor le-am luat pe unde eram în momentele respective.

Camera este micuță dar curată, prosoapele se schimbă zilnic, salteaua de pat a fost confortabilă (noi avem acasă Dormeo Memory și când dormim în deplasare ne dăm seama imediat de saltele nașpa).

Oricum, în vacanță stai doar noaptea în cameră deci nu îți trebuie mai mult de un pat confortabil și curățenie.

#3 Alte locații de cazare

Avantaje: prețuri mai mici

Dezavantaje: departe de parc, nu oferă transport gratuit către parc

Sunt destul de multe unități de cazare, o căutare pe Google Maps combinată cu Booking.com pe zona respectivă te poate ajuta să găsești soluții de cazare destul de ieftine.

Eu nu recomand cazare prea departe de parc, mi se pare o economie falsă (timpul, oboseala și complicațiile costă și ele bani), dar fiecare ia deciziile pe care le consideră corecte.

Bilete la Disneyland Paris

Poți cumpăra biletele direct de la intrarea în parc, dar așteaptă-te la cozi.

Ideal este să le cumperi online (cum am făcut și noi) de pe site-ul oficial Disneyland Paris.

Am ales un pachet de 3 zile la preț de 2, bilete valabile pentru amândouă parcurile – Disneyland Park și Walt Disney Studios Park.

Costul pentru 3 bilete de intrare (2 adulți, 1 copil), 3 zile, 2 parcuri – 406 euro.

Printezi de acasă voucherele și când ajungi la Disneyland le scanezi la aparatele speciale aflate la intrare (nu ai cum să le ratezi) și ți se imprimă biletele de intrare.

O altă variantă pentru bilete este să te cazezi la unul dintre hotelurile Disney, prețul biletelor de intrare în parcuri este inclus în preț (pentru toate zilele cât ești cazat).

Atracții în parcurile Disneyland Paris

De cum intri în Disneyland găsești hărți în diverse limbi, pentru a te descurca mai bine.

Eu îți recomand și aplicația lor oficială de smartphone, Disneyland Paris, care îți arată unde sunt atracțiile, timpii de așteptare la coadă, toaletele, restaurantele în funcție de prețuri, care sunt atracțiile închise.

#1 Disneyland Park

Parcul principal, deschis de la 10:00 la 23:00, este împărțit în 5 zone:

  • Main Street, USA
  • Discoveryland
  • Fantasyland
  • Adventureland
  • Frontierland

Nu am fost la toate atracțiile, unele erau în renovare, la altele nu am apucat sau nu am avut chef pentru că nu păreau cine știe ce și am preferat să ne dăm de mai multe ori în cele care ne-au plăcut.

Main Street, USA

Tematica zonei: A typical small American town at the turn of the 20th century

Mujo-main-street-usa

Aici sunt magazine de suveniruri, restaurante, terase. Nu sunt atracții specifice gen tiribombe, carusel etc.

Discoveryland

Tematica zonei: Dreams of the future from the past and present

Mujo-autopia

Buzz Lightyear Laser Blast – un ride în care împuști cu pistoale laser niște ținte. Cam 20-30 de minute timp de așteptare. Există posibilitatea de FastPass (explic mai încolo cum e cu FastPass).

Orbitron – cred că termenul românesc e tiribombă, te sui într-o rachetă și te învârți în cerc. Coadă medie, 15-20 minute.

Videopolis – poți înscrie copilul la Academia de Jedi, li se face un training scurt apoi intră pe scenă și se luptă cu sabiile laser cu Darth Vader. Nu ne-am înscris, ne-am uitat la spectacolul altor copii în timp ce mâncam de prânz.

Star Tours – închis pentru renovare

Discoveryland Theater – închis pentru renovare

Les Mistères du Nautilus – vizitezi la pas submarinul căpitanului Nemo. Coadă mică spre deloc.

Space Mountain: Mission 2 – un montagne russe în întuneric, prima dată e groaznic, după a doua tură a început să ne placă. Înălțime minimă: 1,32 m. La Single Rider e coadă mică, 5 minute.

Autopia – un ride în aer liber cu mașinuțe. Am prins coadă mică, 10-15 minute, dar spre week-end se aglomerează.

Fantasyland

Tematica zonei: All the magic of the great Disney Classics

mujo-sleeping-beauty-castle

Sleeping Beauty Castle – castelul principal din mijlocul parcului

La taniere du Dragon – vizitezi la pas peștera dragonului. E destul de liber, nu se stă la coadă.

Blanche-Neige et les Sept Nains – un ride prin scene din povestea Albă ca Zăpada și cei 7 pitici. Am prins foarte liber, se rugau de noi să nu ne dăm jos, să mai facem o tură.

Les Voyages de Pinocchio – un ride prin scene din povestea Pinocchio. La fel de liber.

Le Carrousel de Lancelot – carusel cu călușei. Coadă medie (20-30 minute).

Peter Pan’s Flight – închis pentru renovare

Meet Mickey Mouse – stai la coadă de la 45 de minute în sus ca să faci poză cu Mickey

Dumbo the Flying Elephant – carusel aerian (tiribombă). E mai mereu coadă (20-40 minute de așteptare).

Alice’s Curious Labyrinth – labirint. Coadă mică (5-15 minute).

Mad Hatter’s Tea Cups – te învârți în ceșcuțe. Coadă medie (15-25 minute).

Casey Jr. – le Petit Train du Cirque – un ride cam dezamăgitor cu trenulețul după o așteptare destul de mare (45 minute).

Le Pays des Contes de Fées – un ride lent în aer liber cu barca printre niște scene miniaturale din povești. Coadă mică (5-15 minute).

„it’s a small world” – un ride cu barca prin interior, printre păpuși/marionete reprezentînd popoarele lumii. Coadă mică (5-15 minute).

Princess Pavilion – aici te întâlnești cu prințesele. Cea mai populară atracție, vineri era afișat un timp de așteptare la coadă de 4 (patru!!!) ore. Ne-a părut rău că n-am mers miercuri, când era doar 75 de minute.

Royal Castle Stage – pe scena din dreapta castelului se țin spectacole la 17:00, 18:00 și 18:40.

Adventureland

Tematica zonei: Welcome to the world of explorers and adventures

adventureland-disneyland-paris-mujo

La Cabane des Robinson – închis pentru renovare.

Pirates’ Beach – închis pentru renovare.

Le Passage Enchate d’Aladdin – închis pentru renovare.

Indiana Jones and the Temple of Peril – montagne russe în aer liber, mișto. Coada la Single Rider era 5-10 minute. 1,40 m minim.

Adventure Isle – închis pentru renovare.

Pirates of the Caribbean – un ride cu barca printre scene din filmele Pirații din Caraibe. Foarte mișto creată atmosfera. Miercuri am prins destul de liber, 5-10 minute de așteptare, ne-am dat de 7 ori, vineri urcase la 30-40 minute timpul de așteptare.

Frontierland

Tematica zonei: The conquest of the West

mujo-adventureland-disneyland-paris

Phantom Manor – un ride printr-o casă bântuită, coadă medie (15-25 minute).

Thunder Mesa Riverboat Landing – închis pentru renovare

Rustler Roundup Shootin’ Gallery – închis pentru renovare

Big Thunder Mountain – închis pentru renovare

Pocahontas Indian Village – închis pentru renovare

The Chaparral Theater – închis pentru renovare

Acestea sunt atracțiile principale, pe lângă astea mai sunt diverse locații unde se fac poze cu personaje Disney – Alice/Regina, Aladdin/Duhul, Tiana, Peter Pan/Hook etc. În rest, magazine cu suveniruri, terase, restaurante.

Există un trenuleț care face turul parcului, era deschisă doar stația din Fantasyland, restul erau închise pentru renovare. Am crezut că o să avem o vedere mișto asupra parcului din tren dar trece mai mult prin pădure.

Dacă ar fi fost deschise stațiile, era o soluție să ajungi dintr-o zonă în alta fără să obosești mergând pe jos.

Parada personajelor Disney

La ora 17:30 începe parada, ține până la 18:00, începe de undeva din Fantasyland, trece pe lângă scena castelului, face rondul din fața castelului apoi merge pe strada principală, face rondul din Main Street, USA și iese prin dreapta.

Lumea începe să se așeze pe marginea străzilor pe unde trece parada cu jumătate de oră înainte, ca să prindă loc bun. Ideal e să găsești un loc cu soarele în spate ca să-ți iasă filmarea/pozele calumea.

E posibil ca ora paradei să difere în funcție de sezon, în sezonul de vară am auzit că ar fi la ora 19:00.

În afară de parada mare, mai sunt tot felul de parade mai mici și mini concerte care se repetă pe tot parcursul zilei de câteva ori dar n-am găsit niciun program nicăieri.

Spectacol de lumini/artificii

Spectacolul de final este la ora 23:00, ora de închidere a parcului. Nu am reușit să stăm în nicio zi pentru că am fost rupți de oboseală.

De știut

Single Rider – coadă separată pentru cine e singur sau nu-l deranjează să se dea în ride-ul respectiv separat de familie/prieteni

Dacă de exemplu în ride-ul respectiv sunt 4 locuri pe rând și intră o familie de 3 atunci mai bagă încă un om de la coada Single Rider. Coada asta merge mai repede decât coada normală.

Fastpass – un bilet cu care sari peste jumate de coadă

Nu toate atracțiile au Fastpass, de fapt majoritatea nu au. Care au, n-ai cum să le ratezi.

La intrarea în atracția respectivă sunt niște automate pe care scrie Fastpass, îți scanezi biletul și automatul îți dă un bilet Fastpass care are un interval orar pe el.

Te mai plimbi, mai faci ce vrei și apoi te prezinți în intervalul orar stabilit la intrarea specială Fast Pass cu aceste bilete și intri.

Fastpass nu înseamnă că nu stai deloc la coadă. La un moment dat, coada are o barieră rotativă, ca la metrou. Cu Fastpass, intri (pe altă parte) direct la bariera asta, deci nu stai la toată coada ci doar la bucata de coadă de după barieră.

#2 Walt Disney Studios Park

Este un parc mai mic, deschis doar până la ora 18:00.

Nu prea am apucat să facem parcul ăsta calumea, eram și obosiți, se închide și mai repede și erau și multe închise.

E împărțit în 4 zone:

  • Front Lot
  • Toon Studio
  • Back Lot
  • Production Courtyard

Front Lot

Tematica zonei: The classic entrance of a major film studio

Disney Studio 1 – atmosfera behind-the-scenes a unui studio de film

Toon Studio

Tematica zonei: Where the toons come to life

mujo-dinosaur-walt-disney-studios

Animagique Theater – închis pentru renovare

Cars Quatre Roues Rallye – un ride în mașinuțe. Coadă de 20-30 minute.

Crush’s Coaster – montagne russe mișto, înalțime minimă 1,07 m. Coadă medie (30-40 de minute), la Single Rider doar 15-20 minute.

Les Tapis Volants – tiribombă, te învârți cu covorul zburător. Coadă mică (15-20 minute).

Art of Disney Animation – show de 30 minute, n-am fost.

Ratatouille – închis temporar, probleme tehnice.

Toy Soldier Parachute Drop – cădere liberă cu „parașuta”. Înălțime minimă: 81 cm. Mișto.

Slinky Dog ZigZag Spin – un ride în cerc cu urcușuri și coborâri. Mișto pentru copii.

RC Racer – un ride în U, urci și apoi cădere liberă. Senzație mișto. Înălțime minimă: 1,20 m. Coadă medie (30-40 minute), la Single Rider 10-15 minute.

Back Lot

Tematica zonei: Action, excitement and special effects

Armageddon – les Effets Spéciaux – o scurtă vizită în nava spațială rusească în timpul ploii de asteroizi. E frumos, copiii se sperie și plâng.

Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith – închis pentru renovare.

Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular – show de 45 minute. N-am fost.

Production Courtyard

Tematica zonei: The wonders of cinema and television

Cinémagique – închis pentru renovare.

Disney Junior Live on Stage – show de 20 minute. n-am fost.

Stitch Live – show de 15 minute. n-am fost.

The Twilight Zone Tower of Terror – cădere liberă cu liftul. N-am apucat să ne dăm. Era coadă medie (30-40 minute), are Fastpass.

Studio Tram Tour – plimbare cu trenulețul. Nici aici n-am mai apucat.

Cât costă mâncarea în Disneyland

pizza-mickey-disneyland-mujo

Ai voie să intri cu mâncare în Disneyland, noi am intrat doar cu apă, jumate de litru costă 3,20 euro în Disneyland și noi, ca familie, bem în jur de 4 litri de apă pe zi.

Am găsit un Auchan în Val d’Europe, cel mai apropiat orășel, și ne-am aprovizionat cu apă (o să scriu mai jos cum se ajunge acolo).

Locațiile unde se poate mânca în Disneyland sunt marcate în aplicație cu €, €€ și €€€.

€ sunt cele mai „ieftine”, fastfood, chestii gata preparate. Ieftin după standardul Disneyland, mie mi s-a părut scump raportat la calitate. Pizza destul de slabă, hamburgeri mai nașpa decât la McDonalds etc.

Un meniu pentru adulți costă 15-16 euro și include:

  • 1 pizza mică sau burger sau fish fingers
  • 1 salată sau cartofi prăjiți
  • 1 suc sau apă

Un meniu pentru copii costă 10-11 euro și include:

  • 1 pizza rotundă cu urechi de Mickey sau burger sau fish fingers
  • 1 salată sau cartofi prăjiți
  • 1 suc sau apă
  • 1 desert (felii de măr sau înghețată)

Poți să alegi și „a la carte”, adică să nu iei meniu ci separat doar ce vrei. Fish fingers mi s-au părut cei mai decenți din tot meniul, în rest destul de proastă mâncarea fast food.

€€ sunt restaurante unde ești servit la masă, puțin mai scumpe, dar și calitatea mâncării crește.

Aici găsești pizza decentă, paste făcute cu simț de răspundere, tot felul de chestii cu specific american de genul Original New York Hot Dog, Original Philly Cheese Steak, Original nu mai știu ce.

Multe chestii americane, probabil francezilor le place să trăiască „experiența americană”.

Dacă la restaurantele ieftine ne ajungea 30-35 euro mâncarea pentru toți 3, aici ne duceam pe la 50-60 euro.

€€€ sunt restaurante gourmet, mai scumpe.

Aici găsești mâncare cu specific franțuzesc, chestii exotice, seafood. Ca prețuri, 50 de euro o friptură de vită în sos nu știu de care, chestii de genul ăsta.

Nu știu care e obiceiul franțuzesc cu bacșișurile, noi am lăsat în jur de 10% de fiecare dată.

Ce nu trebuie să-ți lipsească din rucsac

Apă.

Aplicația Health de pe telefon ne arată că am mers, în medie, 24.000 de pași zilnic (14-15 km) deci trebuie să te menții hidratat.

Alte lucruri necesare în rucsac:

  • biscuiți sau ceva de ronțăit
  • cremă de protecție solară pentru copii
  • pălărie/șapcă/bandană, ochelari de soare
  • pelerine pentru ploaie (poate începe să plouă din senin)

Selfie stick-urile sunt interzise în Disneyland, deci nu-l mai căra degeaba.

Cum ajungi de la Disneyland la Paris

În a patra zi de vacanță am făcut o vizită la Paris, ca să nu zicem că am ajuns până aici și n-am văzut Parisul.

Ca să ajungi în Paris trebuie să iei trenul de la gara din față de la Disneyland.

Biletele se iau de la niște automate, costă 7,60 euro pentru un adult și 3,80 euro pentru un copil.

Am coborât din tren la stația Charles de Gaulle Étoile, apoi am urmat linia de metrou 6, în direcția Nation. Am coborât la Trocadero, de unde am mers pe jos spre turnul Eiffel.

Fiind traumatizați de cozile de la Disneyland nu am avut răbdare să urcăm în turn. Ultimul etaj era oricum închis și începuse să plouă.

În retrospectivă, nu cred că e o idee bună să vizitezi Parisul cu copiii după tine, ar trebui o vacanță separată, mai multe zile, fără copii, ca să înțelegi ceva din Paris.

La întoarcere am intrat direct la stația Charles de Gaulle Étoile (e stația de la Arcul de Triumf) și am luat RER linia A4 până la Disneyland.

De văzut în apropiere de Disneyland

În cel mai apropiat orășel – Val d’Europe – este un centru comercial cu diverse magazine (Footlocker, H&M, Zara, Esprit, GAP, Mango, SEPHORA etc), supermarket Auchan, farmacii, Sea Life Aquarium și un outlet de firmă – Vallée Village – cu branduri mari.

Pentru a ajunge în Val d’Europe, din gara de la Disneyland (Marne-la-Vallée – Chessy) mergi cu trenul o singură stație, în direcția Paris.

La automatul de bilete alegi Paris Region, tastezi VAL și îți apar toate orașele cu VAL, alegi Val d’Europe și finalizezi comanda de bilete. Menționez asta pentru că am văzut turiști care țineau coada la automate pentru că nu se descurcau.

Biletele costă 1,90 euro adult, 0,95 euro copil.

Cum ieși din gară faci dreapta, mergi 100 de metri, treci strada și intri în centrul comercial, e foarte ușor.

Biletele la Sea Life Aquarium au fost 49 de euro pentru 2 adulți și un copil, nu mai rețin exact cât era fiecare bilet în parte. Este foarte frumos făcut Aquarium-ul, vă recomand să mergeți.

La restaurantele din centrul comercial găsești mâncare bună, la nivelul restaurantelor marcate €€ din Disney însă cu prețuri puțin mai mici.

Vallée Village este o pietonală cu magazine ale brandurilor mari – Gucci, Calvin Klein, Michael Kors, Diane von Furstenberg, Fred Perry, Timberland, Versace, Furla, Burberry, Ralph Lauren etc.

Există foarte multe reduceri la colecțiile vechi însă cu tot cu reduceri prețurile sunt mari (pentru noi, cel puțin).

Atenție: duminica este închis centrul comercial, e deschisă doar zona de restaurante, Aquarium-ul și zona Vallée Village.

Cât costă o vacanță la Disneyland Paris

Asta e întrebarea pe care ne-o pune toată lumea când află că am fost în vacanță la Disneyland.

Noi am cheltuit aproape 2500 de euro și nu cred că se poate face o vacanță la Disney cu mai puțin de 2000 decât dacă faci compromisuri la cazare, mâncare și la numărul de zile de stat în parc.

Aș schimba ceva?

Da, mi-aș planifica să fac parcurile la începutul săptămânii – luni, marți, miercuri. Deja de joi se aglomerează și devine stresant, pare cam scurtă distracția (30-40 de secunde durează un ride) comparativ cu timpul de așteptare la coadă (20-30 de minute).

Nu m-aș mai duce în Paris ci aș sta în parc mai multe zile ca să mă pot bucura de absolut toate atracțiile. Noi am tras tare în prima zi (eram super entuziasmați) și într-a doua eram zombie, ne-am pierdut toată bucuria din cauza oboselii.

Dacă aș avea mai mulți bani aș sta la hotelul Disney de la intrarea în parc. M-aș folosi de Extra Magic Hours ca să intru de dimineață (ora 08:00) cu 2 ore înainte de deschiderea oficială a parcului și să mă bucur de lipsa cozilor.

I-aș cumpăra copilului mai multe suveniruri, mă simt cam nasol că i-am spus de atâtea ori nu. Totuși, sunt foarte, foarte multe chestii și destul de scumpe (plușuri simple pleacă de la 30 euro), e imposibil să cumperi de toate.

Cam asta a fost experiența noastră.

Sper ca informațiile acestea să vă ajute să vă planificați o vacanță la Disneyland Paris.

Succes și vacanță plăcută!


Publicat

în

de către

Etichete: