Perna pentru copii – cum să o alegi pe cea mai bună

A venit momentul să-i cumperi o pernă copilului tău? Trebuie să faci o alegere inteligentă, care să se plieze pe nevoile lui, dar și pe bugetul alocat acestei cheltuieli.

Când știi că este momentul în care copilul are nevoie de pernă?

Există o mulțime de dezbateri pe seama acestui subiect. Mulți experți sunt de părere că momentul în care apare nevoia unei perne coincide cu momentul mutării copilului din pătuț în pat, în jurul vârstei de 2 ani. Alți experți consideră ca perna ar trebui introdusă după vârsta de 3 ani.

Dar copiii se dezvoltă diferit, de aceea trebuie să fii atentă la anumite semnale pe care corpul copilului, poziția acestuia în somn și calitatea somnului ți-o transmit.

Indiciile sunt:

  • atunci când îl găsești dormind cu capul pe o pătură sau pe o jucărie;
  • atunci când îl găsești dormind cu capul pe perna ta sau a altui adult;
  • un alt indicator ar fi atunci când umerii depășesc bine mărimea capului; odată ce aceștia sunt mai largi decât capul, atunci micuțul/micuța ta va dormi mai confortabil pe o pernă pentru copii decât pe o saltea plată.

Noi am încercat perna pentru copii pe la doi ani, atunci când am mutat-o pe Alexia din pătuț în pat de o singură persoană. Câteva nopți la rând am văzut-o că coboară de pe pernă și doarme tot pe saltea, așa că o perioadă am renunțat la pernă, deși era specială pentru copii. În jurul vârstei de trei ani a cerut singură perna înapoi și de atunci doarme numai cu pernă. Cât Alexia a fost mai mică am luat perna după noi oriunde mergeam, chiar și într-o vizită scurtă de două-trei zile la bunici.

De ce nu ar trebui să folosești o pernă obișnuită, de adulți, pentru copilul tău

Dacă nu ai auzit încă de pernele pentru copii, atunci te poți întreba de ce nu poate un copil să doarmă pe o pernă obișnuită.

Problema nu este dacă poate, ci dacă o pernă obișnuită îi oferă copilului suportul necesar și asigură poziția corectă pentru un somn odihnitor și pentru a crește cu o postură corectă.

O pernă obișnuită este concepută pentru a oferi suport capului și gâtului adulților. Un copil nu are aceleași mărimi cu ale unui adult. Dacă se odihnește pe o pernă obișnuită, de adulți, aceasta va pune tensiune pe gât și pe umeri. Pernele pentru copii sunt proiectate special pentru dimensiunile acestora, permițând un somn confortabil.

Cum alegi perna perfectă nevoilor copilului tău

Dacă încerci să găsești cea mai bună pernă pentru copilul tău trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante, în funcție de care poți face alegerea perfectă.

Copilul tău este alergic sau are astm?

Atunci trebuie să alegi o pernă hipoalergenică. Acum nu mai trăim ca pe vremea bunicilor când pernele cu puf și pene erau folosite, sau chiar cele din lână. Avem o mare varietate de alegeri, mai ales în ceea ce privește pernele hipoalergenice, nu doar pentru copii ci și pentru adulți: cele din materiale sintetice, cele cu spumă, cele din latex și alte materiale care nu permit apariția microbilor și a acarienilor.

Pernă tare sau moale?

Va trebui să obții un echilibru fin între confortul pernei și suportul pe care îl va oferi.

Dacă apeși pe pernă și nu își reia forma, atunci perna va fi prea moale pentru copil, plus că există și riscul de sufocare. Dacă apeși pe pernă și aceasta nu se mișcă deloc, nu-și schimbă puțin forma, perna poate deveni inconfortabilă.

Totuși, există pe piață multe modele de perne pentru copii, special concepute pentru nevoile lor. Mai jos am detaliat alegerea noastră în materie de perne pentru copii și suntem în continuare mulțumiți de ea.

Ce față de pernă alegem pentru copii?

Fața de pernă este din bumbac de cele mai multe ori. Totuși trebuie avut în vedere calitatea bumbacului, să fie neapărat organic. Acesta nu are toxinele, înălbitorii și vopselele care se folosesc de obicei în procesul de realizare al bumbacului.

Produsele organice sunt marcate cu etichete speciale, deci dacă nu vezi nicio etichetă cu înscrisul „Organic” trebuie să presupui că produsul ales nu este din această categorie. De obicei materialele din care sunt realizate fețele de pernă pentru copii sunt: bumbacul, amestecul de bumbac și poliester și fibrele sintetice.

Cum alegi perna pentru copii în funcție de poziția în care dorm cel mai mult

Aceste reguli sunt valabile și pentru pernele de adulți, nu doar pentru cele ale copiilor. Cu toții ne dorim postură corectă, somn liniștitor.

În cazul în care copilul preferă să doarmă pe burtă, atunci are nevoie de o pernă joasă. Aceasta va reduce presiunea asupra gâtului și asupra mușchilor, asigurând un somn odihnitor.

Dacă copilul preferă să doarmă pe spate, o pernă de înălțime medie este cea mai bună. Aceasta oferă capului și gâtului sprijinul de care au nevoie pentru ca întregul corp să se poată relaxa total.

Dacă copilul doarme pe o parte se va odihni cel mai bine pe o pernă mare, dar tot pentru copii. Aceasta îi va alinia capul și gâtul cu coloana vertebrală.

Am ales pentru Alexia o pernă anatomică de la Dormeo, din colecția specială pentru copii. Ceea ce m-a convins la acest model este faptul că este hipoalergenică și că are 3 straturi pe care le poți combina după bunul plac al copilului.

Faptul că este reglabilă în înălțime o face potrivită pentru copii de la 1 la 10 ani. Noi folosim doar straturile exterioare, cel din mijloc pentru că este mai tare, nu i-a plăcut Alexiei. Plus că mai ridică perna cu încă 2-3 cm, ceea ce nu se potrivește cu poziția ei.

Momentan este singura pernă care îi place și reușește să doarmă în toate pozițiile: pe spate, pe burtă și cel mai mult pe o parte.

Materialul de bază este memory foam, o spumă care ajută la susținerea capului și a gâtului copilului fără a pune presiune pe mușchi și coloană, le asigură o poziție naturală și corectă în timpul somnului.

Cele trei straturi ale pernei Dormeo Kids sunt perforate pentru o ventilație optimă. Straturile sunt învelite cu o protecție care se lipește cu scai și pe verticală și pe orizontală. Pe laterale are o pânză perforată care ajută la ventilație, ceea ce păstrează perna cu un miros proaspăt mai mult timp. Această protecție se poate spală foarte ușor la mașină și este din bumbac fin.

De unde poți cumpăra perne de calitate pentru copii

Prețul pernei Dormeo pe care am ales-o pentru fetița noastră a fost în jur de 169 de lei. Am cumpărat-o cam de multișor de la Top-shop, împreună cu alte două perne anatomice pentru adulți. Și noi suntem deosebit de încântați de pernele noastre, dar dormim foarte mult pe o parte. Atunci când dormim pe burtă simțim nevoia să le dăm la o parte.

Poți verifica și alte oferte și promoții Dormeo la perne anatomice.

O mulțime de modele de perne pentru copii și adulți găsești și la eMag și la Somproduct.

Dacă vrei să știi ce se poartă, cum se poartă dar mai ales de unde să cumperi online la prețuri avantajoase te invit să te înscrii la newsletter.

Acestea au fost recomandările pentru a putea alege cea mai bună pernă pentru copilul tău, o pernă care să-i ofere un somn odihnitor. Îți mulțumesc pentru vizită! Happy Shopping!


Publicat

în

,

de către

Etichete: